Blogosz

MESE NINCS.

Arcok a tömeg nyomorából

2012. január 19. 20:49 - BlogoszEditor

 

A bársonyos forradalmár
-          Miért jött ki demonstrálni?
-          Azért, mert nagyon szeretnénk megkérni a jelenlegi hatalmat, a vezetőket, hogy legyenek... Vagyis szeretnénk elűzni őket!
 
A részeg forradalmár
(Egy összesen 17 főt megmozgató nagyváradi tüntetésen – szereplők: az ittas tüntető, aki beleköt az újságíróba, amikor azt látja, hogy kamerát toltak elé, s kérdést szegeztek neki; a tüntetés szervezője; maga az adott sajtós)
-          Te meg ki vagy? Ki az apád? Mi?
-          Hagyja békén az embert! Ő újságíró.
-          Újságíró, mi? Ki az apád? Na, akkor mondja meg, firkászkám, hol született Mihai Viteazul? Na hol?
-          Miért kérdi? Maga tudja?
-          Igen, én tudom..., hogy a csatában halt meg, hősként. Na, szép kis újságíró...
 
A fiatal forradalmár
-          Felháborító! Mint a híradó is bemutatta, tegnap ugyanitt megvertek a csendőrök, mert itt tüntettem. Ma meg erre jártam, megint elkaptak, megmotoztak. Pedig most csak egy kávét akartam meginni a környéken, de komolyan.
 
Az idős forradalmár
A riporternek:
-          Tudja, nekem már mindegy...
Majd a kamerába:
-          Le velük! Le velük!
 
A totális forradalmár
Transzparenst tart a kamerába, amelyen reszketeg kézírással ez áll:  „Le Bockal! Le Băsescuval! Le Oprescuval!”
 
A rekorder forradalmár
-          Én harminc éves vagyok. És megint itt tüntetek, látja, a népért, a szabadságért. Már 1989-ben is az első sorokban voltam, mindannyiunkért...
 
A független forradalmár
Cornel Popa, a PNL Bihar megyei szenátora, sajtótájékozatóján:
-          Igen, kint voltam én is a váradi főtéren tüntetni, de nem pártpolitikusként, hanem szigorúan csak mint magánember. Különben meg pár óra múlva, éjfél körül indulunk Bukarestbe, vagy 200 másik párttaggal a megyéből, a PNL ottani tüntetésére, de az már más.
 
 
A logisztika
A felvételeken Molotov-koktélokat mutatnak. Egy szakadt illető azt vallja, egy ismeretlentől kapta őket, a kocsmában, hogy száz lej ellenében vesse be a benzines palackokat a közeli tüntetésen. S mutatják is a még időben begyűjtött, veszélyes Molotov-koktélokat: műanyag palackokban vannak.
Fú! Miután darabokra törnek, ezek biztosan nagyot szóltak volna... Épp olyan nagyot, mint maga ez a farsangi álcaforradalom.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr883591425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaqukk 2012.01.20. 11:49:34

Történik mindez Balkánfelsőn‚A’Forradalmár emlékművétől nem messze.Közel se.(Ön)Szervezett keretek között minden távolmaradó titkon átfesti a magában Róla őrzött képet.
süti beállítások módosítása