Blogosz

MESE NINCS.

Újrajátszás

2010. október 24. 20:13 - BlogoszEditor

Egy 5. ligás vidéki focimeccs végkimenetelébe akart ezúttal beleszólni az Európai Parlament alelnöke. Nem vicc, bár nevetni lehet rajta: egyenesen a Rév-Partium ESK mérkőzés újrajátszását akarta elérni Brüsszelből.
(Ha meg az UEFA tudomására jut ez, akkor az érintettek végképp megtudják, mennyire nem vicc amit tettek...)

Ki más lehetne az illető, mint az EP-alelnökként láthatóan nagyon elfoglalt Tőkés László?
Levelet küldött ugyanis a Bihar Megyei Labdarúgó Egyesületnek, amelyben azt kérte, játsszák újra a 2-2-re végződött meccset. És nemhogy igyekezett volna legalább nem belekeverni az EP-t az ilyen kis bundagyanús játszadozásokba, ellenkezőleg: egyenesen ő maga írta a levelében, hogy az Európai Parlament alelnökeként szorgalmazza ezt. Mi több, arra is hivatkozik, hogy ezen posztján a sportügyekért is felelős.
Na persze valójában nem a felelősségérzet hajtja ismét ilyen tévutakra. Sokkal inkább azért érdekli ennyire az összecsapás sorsa, mert az egyik csapat, a Partium éppen az ő Máté nevű fiáé.

Tőkés Máté az elnöke és az egyik játékosa is ennek az együttesnek, amelyet pont az ő kedvéért hozott létre az édesapja. És hát az van, hogy a srác szerint azért nem győztek, mert bírói hibák, visszaélések történtek - ezért egyszerűen meg kellene ismételni az összecsapást.
Úgyhogy az Európai Parlament alelnöke úgy érezte, intézkednie kell. S írta azt a levelét, amely itt megtekinthető. Ugyanakkor azt kérte, hogy a közbenjárása maradjon helyi szinten, azaz ne jusson tudomására a Román Labdarúgó Szövetségnek. De végül még a szaksajtónak is a tudomására jutott ez a húzása is.

Hihetetlen, hogy a fokozhatatlant is hogyan tudja fokozni.
A meccset amúgy végül nem játsszák újra, a levél sem segített.
Segített viszont abban, hogy ismét megértsük: Romániának semmi keresnivalója az Európai Unióban. Alig nyomtak be valakit az EP alelnöki székébe, máris a tipikus balkáni pitiánerségekkel jön.

Mert még csak nem is ez az első ilyen befolyással való visszaélése sem. Ha valakinek itt valami ismerős, az nem téved: Tőkés László, szintén az Európai Parlament alelnöki minőségében pár hete a váradi hatóságoknak szólt be telefonon, azt kifogásolva, hogy megbüntették a fiát, Mátét, amiért olyan vendéglátóhelyet nyitott, amelynek az engedélyei nincsenek rendben...

Szóval miközben Tőkés a mérkőzés újrajátszását követeli, valójában ő játssza újra és újra a meccseit.
A józan ésszel, a méltósággal, a tisztességgel, az erkölccsel mérkőzik.
De Tőkés László nem kispályás. Mindig legyőzi a nevezett ellenfeleit, kenterbe veri azokat.

*

Frissítés

A fenti újabb botrányt máris elkendőzik azonban Tőkésék egy jó nagynak szánt rendezvénnyel. Bejelentették, hogy november 13-án focigálát tartanak Nagyváradon. Ezt épp Tőkés Máté szervezi, Tőkés László pedig felkérte fővédnöknek a magyar államfőt. A rendezvénysorozat fő eseményeképp játszik egy meccset a Tőkés Máté-féle Partium FC és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia válogatottja.

Ajaj! Mi lesz még itt, ha a Partium megint nem győz...
A végén az Európai Parlament vizsgálóbizottságot küld majd, s talán az ENSZ, meg a NATO is beavatkozik.
Pedig az UEFÁ-nak és a jóérzésnek kellett volna, már régebben.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr372638138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Demeter Szilárd · http://tempetofi.freeblog.hu 2010.10.26. 17:55:52

Örs, egy ilyen volumenű rendezvényt nem lehet egyik napról a másikra a kalapból előrántani. Vagy fél éve dolgozunk rajta. A frissítéssel várhattál volna a holnapi sajtótájékoztatóig, hogy ne kelljen azt írnom, amit te oly előszeretettel hangoztatsz: most csúsztatsz.

Blogosz · http://blog.roon.ro/blogosz 2010.10.26. 18:23:28

Igen, Szilárd, úgy van. Igazad van. Megerősítem: valóban nem csak azért van ez a rendezvény, hogy a ciki kis beszólások és leszólások kapcsán kirobbantakat elkendőzze. Tudom én is, hogy nem a mostani újabb skandalumok nyomán kezdődött a szervezése. Ha félreérthető volt a frissítés, bocs, s már ki is egészítem. A fenti újabb botrányt máris elkendőzik azonban Tőkésék egy jó nagynak szánt rendezvénnyel. Amit ugyan nem most kezdtek el szervezni, de ami nagyonis jól jön, sokféleképp összecseng a legújabb kínos ügyekkel - és segít a skandalumot is lecsengetni, mivel időben pont jókor jön. Még ha nem is szándékosan követi így egyik a másikat. De akkor is ügyes, ha csak mázli: focibunda gyanúját focigálával, miként kutyaharapást szőrével. Így értettem. Ha nem mindenki számára volt így érthető, most azzá tettem. Sőt, azt is hozzáteszem: még érdekesnek is ígérkezik a rendezvény. Ezért IS kár ezt is - meg sok mást is - mindenféle szerencsétlenkedéssel (nagyon finoman fogalmaztam) beárnyékolni. (De persze ez már nem neked szól. Csak magáról a témáról.)

Demeter Szilárd · http://tempetofi.freeblog.hu 2010.10.26. 18:34:10

Abban egyetértünk, hogy nem kellene a NAC-centenáriumot félrevinni, önmagában is sokat ér. Ezért jött első hívó szóra Buzánszkytól Jenei Imréig több legenda. Hát próbáljunk meg erre fókuszálni.

Blogosz · http://blog.roon.ro/blogosz 2010.10.26. 18:41:34

A bejegyzésem pont nem a focigáláról szólt, másról, de mindenki fókuszáljon ahova szeret. És biza, nem kellene a NAC-centenáriumot sem félrevinni.

bankett 2010.11.05. 10:51:27

Nos erre van pénz. Telik a sportbálok busás jövedelméből. Mindemelett nagy pénz, kicsi foci. Apuka meg a háttérből húzogatja a szálakat. Talán jön Schmitt is! Uramatyám, mi van itt? Buzeket nem kellene elhívni? Orbánt? Gyurcsányt? Főpapokat, akadémikusokat? A nemzeti cirkuszt? A hadsereget? Kinek képzeli magát ez az elkényeztetett úrfi??? Méghogy NAC centenárium... Pénzmosoda és feltűnési viszketegség! Ennyi.
süti beállítások módosítása