Blogosz

MESE NINCS.

Az Úr szolgálatában

2010. szeptember 06. 18:22 - BlogoszEditor

Mivel foglalkoznak egyes EP-képviselők? Nos - sok más furcsa húzás és látszattevékenység mellett - gyermekeik illegális ügyleteit próbálják segíteni. A befolyással való visszaélés aktuális példáját Tőkés László mutatta be.

Azt már jó ideje tudni lehet, hogy az egyik fia - amúgy a kedvenc gyereke -, Máté bizniszel: olyan klubot nyit rövidesen itt Nagyváradon, amelynek nincsenek rendben az engedélyei. (Nem újdonság ez, sokan tesznek így. Például a Tőkés által életre hívott Partiumi Keresztény Egyetemnek is vannak olyan alkalmazottai, akik hasnoló ivó működtetésével tesznek szert egy kis mellékesre).
Tőkés legújabb ügye azonban csak most kapott médianyilvánosságot. Időközben ugyanis a váradi önkormányzat ellenőrei is megtalálták a Máté-féle klubot, amelyet barátjával, Liczek Attilával hozott tettő alá és fog üzemeltetni - ám nem a betérő ellenőrök fizettek, hanem az engedélyek hiánya miatt 3000 lejes büntetést róttak ki. Nem sokkal később - láss csodát! - az Európai Parlament alelnöke hívta fel telefonon a város önkormányzatát.

S megpróbálta a kulisszák mögött elintézni, kidumálni az ügyet, nyomást gyakorolva.
Azaz Tőkés László, az erkölcs prédikátora, valamint a polgári értékrend szószószója megint példát mutatott igazi polgári mentalitásból: ahelyett, hogy tisztes polgárként, szó nélkül kifizette volna a büntetést (ha már rajtacsípték a fiát a törvénysértésen), inkább tett rá még ő is egy lapáttal. A zsiványkodó kis politikusokra olyannyira jellemző módszerekkel próbálva kibújni a büntetés alól. Az EP egyik alelnöke, amúgy pedig isten hű követője nem éppen európai és nem is túl keresztényi módszereket vetett be újfent.

Ám nyilván nincs egyedül a fertőben. Az ökumené jegyében emlékezzünk meg egy másik esetről is, amely szintén most került nyilvánosságra, ugyancsak Váradon, s ugyancsak vallási, egyházi konotációi is vannak.
Egy ortodox pap gyerekéről is kiderült ugyanis, hogy előszeretettel lubickol a világi emésztőgödörben. Ionuţ Druţă az illető, aki egy kis falu papjának a fia, s aki bűnözői körökben forog, veri felebarátait, kívánja azok javait, s még mi minden...
A srác letartóztatásban van, mert filmbeillő verekedésben vett részt, üvegeket tört mások fején egy manele-bárban, Aradon.

Ezek hát a legfrissebb hírek, amelyek az Úr szolgálóival kapcsolatban szárnyra keltek Váradon. Amikor legutóbb csekkoltam, ezt az Urat még úgy hívták, hogy Mammon. De persze megeshet, hogy azóta már nevet változtatott, s egyesek számára Isten néven fut: végülis nála ezt is el lehet intézni egy kis ügyeskedéssel.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr302638112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Julia 2010.09.08. 07:03:55

Szep hirek vannak a partiumban no, mit ne mondjak. Vajon miert van az, hogy ezen mar annyira meg sem lepodok. Kezd normalissa valni ez a sok zsivanykodas, vezetoktol es szoszoloktol. Sajnos.
süti beállítások módosítása