Blogosz

MESE NINCS.

Manea

2009. április 15. 23:23 - BlogoszEditor

A lényeg röviden: na basszus, https://www.youtube.com/watch?v=17gq836wDzE.

Ugyanez egy kicsit hosszabban a következőkben.

Már az elején elmélkedtem azon, hogy Gigi Becalit vajon a rosszakarói vágták-e rács mögé, vagy a jóakarói. Úgy tűnik, mindkettőben van valami.
Egy dolog viszont biztos: az kizárt, hogy a jól működő romániai bűnüldözés vitte volna be, s a független igazságszolgáltatás tartaná ott. Hiszen egyszerűen nincs jó működő romániai bűnüldözés, még kevésbé független igazságszolgáltatás. És ez nemcsak szólam, hanem tragédia - de most nem erről akarok.

Hanem tehát a Becali-ügyről.
Ugyebár formálisan azért van most letartóztatásban, mert levadászta és személyi szabadságuktól megfosztotta, "megleckéztette" azokat, akik előzőleg ellopták a Mercijét.
És itt már kerekedhet is a szemünk, mert belép a képbe a romániai rendszer perverzióinak sokasága.
Egyrészt ugye egy ilyen tett miatt valóban rács mögött lenne a helye neki is, meg bárkinek. Csakhogy Becali ennél sokkal súlyosabb bűncselekményeket is elkövetett, adócsalástól minisztériumi szinekig hatoló, korrupcióval átitatott telekügyletekig. Látszatvizsgálatok ugyan indultak ellene, ám e tettei miatt nemhogy nem varrták be, de egyáltalán semmire sem jutottak a "kivizsglásokkal".
Mert a nevezett a védett személyek közé tartozik. Ja: a politikai-gazdasági maffia által védettek közé. Érinthetetlen.

S hogy most mégis megérintették, az arra utal, hogy valakiknek útjában van: megfélemlítik, zsarolják, nyomást gyakorolnak rá. Mégpedig a bűnüldözés és az igazságszolgáltatás bevonásával.
Azaz az állam egyes szervei aktívan részt vállalnak maffióta érdekcsoportok leszámolásaiban!Ráadásul úgy, hogy ez kifejezetten a jogállam működésének álcázzák. Hiszen azt magyarázzák, hogy Becalit azért kellett egy kicsit kaptárba rakni, mert bűncselekményt követett el.

Igazán? És?
Talán ez volt az első bűncselekménye? Dehogy. És akkor ült már akárcsak letartóztatásban is bármelyik előzőért? Dehogy.
És főleg: van-e példa arra, hogy a gazdasági életet és a politikumot irányító érinthetetlenek bármely ügyében ilyen határozottan és gyorsan járt volna el a rendőrség és az ügyészség, ráadásul feljelentés nélkül, úgymond "hivatalból indítva vizsgálatot", mint most? Dehogy.

Szóval itt az van, hogy Becali valakiknek a lábra lépett és most szív. Ami persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne érdemeléné meg. Csakhogy nem a megfelelő helyről kapja. S ez a legnagyobb baj. Ugyanis itt állami segédlettel működő cumiztatás zajlik, s nem rendteremtés: ahelyett, hogy a bűnüldöző és az igazságszolgáltatási szervektől kapna, a maffia üti, ütteti.

Ami sajnos azt is mutatja, hogy a polgár továbbra sem számíthat igazán sem a rendőrökre, sem a bírákra. Hiszen amíg ők a politikai-gazdasági hatalommal bíró bűnözők megrendelésére dolgoznak, addig nekünk, értünk biztosan nem.

Ha működne itt a rendszer, akkor Becali mellé be kellett volna ültetniük azokat is, akik ezt az egész színjátékot megrendelték - s aztán nekik maguknak is helyet kellett volna foglalniuk mellettük, mivel részt vesznek ebben a gyalázatos diverzióban. Is.

Az egyik ismerősömtől az egész skandalum kezdetekor olyan vélekedést hallottam, hogy "mit törődsz vele, hogyan és miért, a lényeg, hogy megfogták végre Becalit".
Hát sajnos nem. Nem fogták meg, hiszen a cél nem a bűncselekményeinek felderítése, s a megfelelő büntetés kiszabása, hanem a megfélemlítése és a nyomásgyakorlás, ami után majd futni engedik.
Továbbá nem fogta meg senki, hanem lefogatták. Olyanok, akiknek rég lefogva kellene lenniük.
Ráadásul sajnos nagyonis törődni kell az egész ügy hogyanjával és miértjével, hiszen ez a lényege: az, hogy a rendőrség sokszor még ma is hatalmi milícia, az igazságszolgáltatás pedig megrendelésre csapkodó ököl.

No, ennyit arról, hogy a rosszakarói mit művelnek ezzel az alvilági figurával és közvetve az országgal.

Csakhogy Becalinak még kifejezetten jó is, ami törrénik vele.
Az utóbbi hónapokban ugyanis nagyon leáldozóban volt a csillaga, a népszerűsége csökkent. A focibarátok egy része is elfordult tőle, mint a Steaua pénzsezsákjától, s a politikai támogatói is már csak legyintettek rá, mint a PNG nevű zsebpárt alapítójára. Ráadásul több választáson is bukott, s bejelentette visszavonulását a politikai életből.

Most azonban rátalált egy másik olyan sötét bűnöző, akinek szintén nem sok manna hullott mostanában. Corneliu Vadim Tudorról van szó, aki a PRM-jével együt kiesett a parlamentből. Ám némi totojázás és molyozgatás után most ismét megtalálta a felfelé vezető utat.
Felkarolta ugyanis a szegény, ártatlanul tömlöcbe vetett jótevőt, Becalit, s közölte, hogy a PRM indítja őt a nyári EP-választásokon.
Hogy ez mennyire nagy húzás, azt az is mutatja, hogy a felmérések szerint Becalinak jelenleg komoly esélye is van arra, hogy bejusson. Igen: az Európai Parlamentbe. Fákk, ugye? Hát, ja.
(Bár mondjuk túl nagy szörnyülködésre nincs okunk, pontosabban nincs hozzá jogunk. Hiszen ahogy a román voksolók hígabb részének ízleni fog ez a feketeleves, ugyanúgy kajálja be majd a magyar szavazók többsége - egyetlen felkínált fogásként - a megdöbbentő cinizmussal a Magyar Összefogás Listája gúnynéven emlegetett szörnyszövetség-lecsót. Úgy látszik, tényleg mindenféle hulladék lerakható már az EP-ben is, bármilyen csomagolásban.)
Visszatérve Becalira: ha meg nem jut be, akkor is jó az üzlet mindkettejüknek. Vadim Tudor és a PRM ismét növelheti népszerűségét, s újra talált magának egy olyan köztörvényes pojácát, akivel menetelni lehet, Becali pedig újfent visszabotorkálhat a reflektorfénybe.

Tökmindegy, hogy Becalit mikor engedik ki.
Ugyanis sem az nem lesz igazságtétel, a jogállamiság mércéje, ha később, sem az, ha hamar.
Az igazságtétel, s főleg az állam normélis működésének mércéje az lenne, ha már rég kivonták volna forgalomból. Sokakkal együtt. És az ebédosztáskor, meg a sétakor csépelnék egymást, s azzal foglalkoznának, hogy a belső választásokon ki legyen a részleg főnöke, valamint, hogy ki jut be hamarabb a beszélőre.

Ahol többek között olyan támogatói is várják - a markukat tartva és a nyelvüket felkínálva -, mint amilyen példányok itt láthatók: https://www.youtube.com/watch?v=17gq836wDzE.
Hát ez van, ez zajlik.
A zene, a témaválasztás, a szöveg, a hozzáállás, sőt, még a megjelenés is pontosan arra hajaz, amiben Románia tocsog, fetreng, lubickol, fuldoklik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr392637872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása