Blogosz

MESE NINCS.

Etnogenézis

2009. október 26. 00:37 - BlogoszEditor

Úgy döntöttem, nem nagyon fogok írni a most zajló kampányban elhangzó hülyeségekről.
Mert a különböző beszédekben fellelhető zöldségek túl gyakoriak korteshadjáratokon kívüli időszakokban is, meg aztán túl olcsó és egyszerű az ilyesmiket leszólni. Meg fölösleges is. És többnyire a legnagyobb baj különben sem itt van, mert ezek általában csak szavak, a kampányban (is) elhangzó mesék.

Viszont még alig kezdődött meg hivatalosan a hülyítés, máris felül kell vizsgálnom az álláspontomat.
Nem lehet ugyanis szó nélkül elmenni amellett, amit ma Elena Udrea mondott.

ud.jpg Elena Udrea egyik közismert portréja

Galac megyében egy rendezvényen egy román népzenész azzal a sorral fejezte be az előadását, hogy "mi Traian(usz) leszármazottai vagyunk" ("noi suntem urmaşi de-ai lui Traian"). Erre Udrea közbeszólt, mégpedig olyat, hogy "úgy van, Traian leszármazottai vagyunk, a Traian Băsescuéi" ("aşa este, noi suntem urmaşii lui Traian, ai lui Traian Băsescu").

Khm. Talán azt akarta mondani, hogy "követői", mert a szótő, az "a urma" románul azt jelenti, hogy "követni". De mindegy, nem ezt mondta. Hanem azt, hogy mindenkinek Băsescu az apja. És azért ez elég borzalmas vízió. Nem beszélve arról, hogy kretén sértés úgy nagyjából az égvilágon mindenkinek. Kivéve - talán - Băsescu gyermekeit.

Sokan máris összevissza hápognak a médiában, hogy hogy lehetett ilyet beszólni. Viszont szerintem nincs kizárva, hogy Udreának igenis igaza van. Egyszerűen azért, mert maga Udrea mondta. Aki ugye az egész politikai karrierjét annak köszönheti, hogy szoros ismeretségbe került Băsescu örökítőanyagával és szervével. Úgyhogy ő talán mégis tudja, mit beszél.

Akármennyire is hihető forrásból származik tehát az apaság bizonyítása, további kérdés, hogy miképpen lehet az egész ország faterja egy ember. Nos, sokan eddig is azt hangoztatták, hogy az elnök folyamatosan erőszakot tesz az országon (finomkodok itt). Na akkor meg mit kell csodálkozni, ha a vége ilyesmi?

Amúgyis egy szép, nagy család ez a Románia. Hiszen a papa a mostani elnök, a régebbi gyilkos bűnöző államfő pedig ugye az az Iliescu volt, akit meg nagypapának (bunicuţa) becézgettek, s hívnak még most is sokszor.
Még kisebb farmot is fenntart ez a család, hiszen a sorból csak Constantinescu elnök lógott ki, akit kecskének (ţapul) csúfoltak Traian áldott jó gyermekei.

De hogy ki itt az anya, az rejtély. Szerintem drukkol is nagyon valahol megbújva, hogy nehogy kiderüljön. Mert akkor számon lehetne rajta kérni, hogy miért nem ment a fél országgal abortuszra idejében - hiszen látni lehetett, hogy számos magzattal eleve nagy bajok lesznek -, ahelyett, hogy ennyi életképtelen, torz, agyatlan antropomorffal töltötte volna meg Romániát.
No, de mindegy, mostmár késő. Itt vagyunk mi mind, 22 millió leszármazott, s apu.

Bár az is lehet - reméljük -, hogy Udrea szerint csakis a többségi nemzet származik egyazon férfiútól. Ám akárhogy is legyen, ebben az esetben Băsescu vérfertőzést is elkövetett, amikor Udreával (azaz ezek szerint a saját egyik lányával) kezdett, sőt, amikor a szűkebb családját megalkotta, már akkor is a saját lányával hált, amikor a feleségét teherbe ejtette.
Ez azért bármennyire undorító is, sokmindent megmagyaráz azzal kapcsolatban, ahogy a dolgok mennek itt.
(Arra már kitérni sem merek, hogy ha mindenki a Băsescu gyermeke, akkor Băsescu szülei kitől származnak...)

rea.jpg Udrea Elena egy kevésbé felismerhető képén

De most, hogy minden szörnyű, beteg oldaláról megvizsgáltuk ezt a dolgot, próbáljuk meg kitörni belőle. Ehhez elegendő posztulálni, hogy Udrea ugyebár csak egy prostituált, akiből Băsescu politikust, sőt egy időre minisztert is csinált. Őt aztán tényleg Băsescu csinálta meg, hiszen lényegében alig létezne, ha nem lenne az államfő.
És ez nem vicc. Nem úgy, mint Udrea és minden egyes megjelenése, megszólalása.

S ezzel máris végetért a mai lidrécnyomás. Ám holnap újabb kampánynap kezdődik, újabb nyilatkozatokkal. Ja, és nemcsak a PD-L részéről, ahol most Udrea van. Hiszen ez a borzalom előzőleg megjárta a PSD-t és a PNL-t is, kábé kétévente váltott pártot, mielőtt Băsescu ágyában pártjában kötött ki.
És ez az átjárhatóság kitűnően mutatja azt is, miféle "alternatívák" vannak magára a papára is.

S ha már a bővebb kitekintésnél tartunk, elmondható: amit én ebben az országban politikai téren, de bármilyen más vonatkozásban is látok, tapasztalok, megélek vagy 30 éve, azok alapján messze valószerűbbnek, logikusabbnak és találóbbnak látszik, hogy a többségi nemzet (vagy legalábbis egy tetemes része) már mégis sokkal inkább Traian Băsescutól származik, semmint Traianusztól. Meg amúgy mi sem panaszkodhatunk, köztünk is vannak erre a balkáni nyájság genealógiára hajazók bőven.
De ez már egy másik történet.

S nyilván van olyan is, aki mindkét "ősatyát" kikérné magának. Üdv ezen ébredezőknek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr482637938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása