Blogosz

MESE NINCS.

“Segítség!” ?

2009. november 28. 00:15 - BlogoszEditor

Ajajaj.
Már egy régebbi bejegyzésemben is céloztam rá, hogy az RMDSZ is megtanulhatna már magyarul. Mert bár ugyanúgy félrebeszél, mint a többi párt, de azért oldalvást vakerolni is elegánsabb magyarul, ha már ránk próbálja építeni magát állandóan.

Erre tessék, itt az újabb. Szó szerint idézem az RMDSZ mai közleményét:

"Nem létezik megállapodás az RMDSZ és a PRM között

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség súlyos ferdítésnek nevezi és leghatározottabban cáfolja a sajtóban felkapott hírt, miszerint Szeben megyében létezik egy megállapodás a Szövetség és a Nagyrománia Párt között. Az RMDSZ nem kötött és soha nem is fog kötni semmiféle egyezséget a Nagyrománia Párttal, hiszen az RMDSZ elutasítja mindazt a szélsőséget, amit a Corneliu Vadim Tudor neve által fémjelzett párt képvisel.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség országos szinten együttműködési egyezményt írt alá a Nemzeti Liberális Párttal, és ehhez tartjuk magunkat. Fontosnak tartjuk, hogy az országnak Klaus Johannis által vezetett kormánya legyen, és arra biztatjuk a szavazóinkat, hogy december 6-án szavazatukkal segítség elő ennek a megvalósítását.

Kelemen Hunor
ügyvezető elnök"

A közlemény első bekezdéséhez: ha súlyos ferdítés, akkor a témával kapcsolatban valakik valamit súlyosan elferdítettek. De akkor mit is? Volt mit? Nafene.
Vagy nem volt? Akkor meg minek mondják, hogy súlyosan elferdítették? Vagy mi?
Mert rögtön ezt követően a leghatározottabban cáfolják. Márpedig a leghatározottabban cáfolni csak azt lehet, aminek semmi alapja nincs. Aminek semmi alapja nincs, azt viszont nem lehet elferdíteni, még súlyosan elferdíteni sem, mert az maga a semmi.
Továbbá: "A Romániai Magyar Demokrata Szövetség súlyos ferdítésnek nevezi..." Annak nevezi? Hm. Ez így elég gyenge. Nem inkább egyszerűen azt akarja mondani, hogy az, és kész?
De látom, nem. OK. Ám legyen ahogy akarják. És ilyenformán jelentsen amit jelent...

A második bekezdéséhez: "arra biztatjuk a szavazóinkat, hogy december 6-án szavazatukkal segítség elő ennek a megvalósítását". Így szerepel ez - legalábbis most, a jelen bejegyzésem írásának pillanatában - a honlapjukon is.
Segítség? Segítsüg? Fülig Jimmy biztosan örülne ennek a megfogalmazásnak. Miképpen Freud is.
Fülig Jimmy amúgy a jellemrajza szerint nem babonás, és nem hisz a badarságokban ("mert aki minden hétfőn hármat köp kelet felé egy barna kavicsra, azt nem érheti megrontás").
Úgyhogy Jimmy nem erőst olvassa a közleményeiket. De akkor kinek szólnak az ilyenek?
Csak nem nekünk? Mert ha igen, az még nagyobb baj.

Hiszen igazán leszállhatnának már erről a Klaus Johannis badarságról is.
Mert oké, az eddigiekre rá lehet fogni, hogy szőrszálhasogatás, meg az is igaz, hogy néha mindenki melléüt, vagy félrefogalmaz. (Bár attól még a drága népnek szánt közeményekben nem kellene. És attól még továbbra is vicces, főleg a "segítség".) De ez a Johannis-emlegetés már nem melléütés, vagy téves fogalmazás, hanem szemfényvesztés. Ami már végképp nem lehet véletlen.

Johannis ugyanis maga nyilatkozta a Die Weltnek, hogy már ő maga sem tartja valószínűnek, hogy miniszrelenök lenne belőle. Szerinte sokkal inkább valami politikusokból álló kormány fog összeállni a választás után, aminek saját maga szerint nem ő lesz a feje. És jelezte még, hogy amikor először felkérték, "az még válsághelyzetben volt", de már nem az van.
Hozzáteszem: legfeljebb annyi várható, hogy ha esetleg a PSD visszamászik ismét a hatalomba, akkor pár hónapra előretolják Johannist. De az érintett személy már ezt sem tartja valószínűnek, mint nyilatkozta.
Akkor meg? Akkor meg megint egy hazug kampányfogás ez a duma is.

Súlyos ferdítésnek nevezem és leghatározottabban cáfolom a sajtóval felkapatott hírt. És segítség!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr462637951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása