Blogosz

MESE NINCS.

WTF?

2010. március 02. 01:37 - BlogoszEditor

Igen késő van már, de arra gondoltam, még egy kicsit körülnézek a neten. Erre mit találok? Egy enigmát.

copy-of-honlap.jpg

Arról van szó, hogy a közelgő magyarországi választásokat a normálisabb anyaországi hírportálok is igyekeznek lehetőség szerint kreatívan is prezentálni. Ilyenformán az egyik portálnak vagy egy olyan rovata (pontosabban van rajta egy link), hogy Napi hülye párthonlap. Ami a kisebb pártok amatőrebb szájtjait mutaja be.
Itt sok furcsaságot, finomságot, vicces dolgot láttam már - elképesztő, hogy milyen mélységekben karistol a politikai amatörizmus, s mennyi kis idióta pártocska van hungaropannon földön is. S ezek a netes megjelenésükben, az IT-megoldásaikban is viccet csinálnak magukból.

Na, de amit ma láttam ebben a sorozatban, azt egyszerűen nem értem.
Ugyanis Kiss Sándorral, az RMDSZ Bihar megyei elnökével találkoztam a Történelmi Szövetség, Kisgazdák - Szociáldemokraták Párt elnevezésű kis zsebtömörülés webhelyén...

Ennek a - már nevében is gáz - pártnak a honlapja volt ma a téma a kacagtatóan kínos szájtok bemutatásának sorozatában. És a Történelmi Szövetség, Kisgazdák - Szociáldemokraták Párt honlapjára úgy lehet belépni, hogy van a nyitóoldalon egy csoportkép, fejekkel. Köztük meg kell keresni az egyik tag búráját, csakis arra kattintva lehet bemenni magára a honlapra. Oda is van írva: "Kattintson Molnár Lászlóra, a Történelmi Szövetség elnökére."

Ha megtalálod, s nyomsz rá egy kattot, mehetsz tovább. Ha bármelyik másik fejre kattintasz, nem történik semi, áll az egész. Pompás megoldás, mondhatom - főleg azoknak hízelgő, akiknek a fejére kattintva nem történik semmi. Ők lehetnek igazán fontosak, ígéretesek az ország fejlődése szempontjából... Jó fejek, nagy fejek, aztán semmi - mintha ez lenne a kódolt üzenet...
Szóval persze, ez önmagában is lámer megoldás, hiszen már a nyitóoldalon bohócot csinál ez az infantilis megoldás egész bagázsból.

Ráadásul aki ennek nyomán betalál végül a honlapjukra, az már jön is ki, hogy újra nyomogathassa Molnár Lászlónak, a Történelmi Szövetség elnökének a fejét. Katt rá, nesze, adjad neki - elvégre ő kérte. Mint valami kezdetleges számítógépes játék...
S ezzel el is vesztek a legtöbb látogatójuk számára azok a nyilván magvas gondolatok, amelyeket a minipárt honlapja belül tartalmazhat.

Egyébként hasonlót be lehetne vezetni a nagy pártok internetes megjelenítései esetében is. Azzal is szívesen eljátaszanának a sok üres pártvakertől fáradó és unatkozó netezők.
Az MSZP honlapján mondjuk ez állhatna: "A belépéshez kattintson már végre valaki bele Lendvai Ildikó be nem álló szájába". A Fidesz fogadhatna ezzel: "A folytatáshoz kattintson Orbán Viktor egójára". Az MDF emígy üdvözölhetne: "Átmenetileg (le)építés alatt. A webmestert épp most zártuk ki a pártból. De azért kérjük, kattintson Dávid Ibolya álságos mosolyára, különben Önt is kizáratjuk bárhonnan, ahol épp van." Az eltűnőben lévő SZDSZ (emlékeznek még rá?) köszönthetné ezzel a látogatókat: "Továbblépéshez nyomja meg a CTRL+ALT+DEL billentyűket". A Jobbik így csalogathatna: "Nem szégyelli magát? Itt netezik, mint valami mocskos amerikai imperialista kommunista ingyenélő, álkultúrán hízó untermensch? Azonnal kapcsolja ki a gépét, mondja le a net-előfizetést, és mars ki az utcára egy pártszékházat feldúlni. De nehogy a mienket vegye célba, maga cionista, kommunista, kapitalista szennyedék, mert úgy magára kattintunk, hogy a továbblépés a gyomorszáján át vezet majd!"

Hát így. És mindehhez a Történelmi Szövetség, Kisgazdák - Szociáldemokraták Párt nevű törpicsek nyitotta meg az utat.
No, de - hogy tovább menve visszatérjek a kiindulópontra -, nekünk, Bihar megyeieknek van még egy kuriózum ezen a nyitóoldalon. Ugyanis nem tudom, hogy honnan szedték össze ezeket a fejeket, de valahogy odakerült a Kiss Sándoré is. Aki legjobb tudomásom szerint a Romániában működő RMDSZ Bihar megyei szervezetének az elnöke, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, s - ismereteim szerint - nem tagja semilyen más pártnak, pláne nem magyarországinak.
És mégis ott van, mégpedig többek között olyan régi, néhai arcok társaságában, mint Tildy Zoltán, Bajcsy-Zsilinszky Endre, Bibó István, meg olyan újabb figurák között, mint Vörös Vincze, Torgyán József, G. Nagyné Maczó Ágnes.

Először nem hittem a szememnek. Aztán rávittem a kurzort, erre ki is írja a nevét: Kiss Sándor. Bárki megnézheti saját magának is itt ni.
Most akkor mi van? Indul a magyarországi választásokon? Lelopták a fotóját valahonnan? Vagy összekeverték valaki mással, s valaki másra keresve ezt a képet dobta ki nekik a Google? De akkor meg így készül náluk egy komoly honlap? Vagy itteni, megyei RMDSZ-eseket használnak a saját ottani kampányukban? S ha igen, akkor vajon az érintett tud róla?
Mindig is mondtam, hogy a magyarországi politikai élet is kiszámíthatatlan, s tele van meglepetésekkel. Valamint megmagyarázhatatlan jelenségekkel.

Arról nem beszélve, hogy az egész fölött azt írja: "IGAZI KISGAZDÁK". Hát, manapság már az sem világos, hogy a vendégként odamontírozott Kiss Sándornak - de lényegében a többi ottani szereplőnek is - ez bók, tényközlés, vagy kifejezetten sértés. Ha a fotókon szereplő fresh kisgazdák és az utóbbi évtizedekbeli tevékenységük alapján vizsgáljuk a társaságot, akkor leginkább ez utóbbi.

Lesz min gondolkodnom elalvás előtt. Lám, egy kicsi, a parlamenti küszöböt maximum lefejelő, s aztán a fejét tapogatva odébbálló, jelentéktelen pártocska is tud rejtélyes kérdéseket támasztani, s álmatlan fél órát okozni. Nagy fejek tehát mégis.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr472637989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása