Blogosz

MESE NINCS.

Buzi-e vagy? Avagy komoly kampány, komoly embereknek

2010. március 18. 21:26 - BlogoszEditor

Már vártam a magyarországi választási kampányt, mivel itt nálunk most nincsenek ilyen állatkerti nyílt napok. Pedig mindig olyan páratlan lényekkel és pompás show-val szolgál az ilyesmi. És nem csalódtam most sem: igazán exotikus - sőt exobiológiai vétetésű - lények Földön kívüli kaladjait követhetjük.

A hét vadszamara persze megint a Jobbik, hiszen ők eleve erre specializálódtak. Annyira szórakoztatóan jellemző az a történet, ami a kampány teljében a szóvivőjük kapcsán zajlik épp. Király Andrásról van szó, aki a Jobbik dörgő szavát vitte. A fiatal tagról aztán váratlanul kiderült, hogy normális. Erre kirúgták.

Mert ugye a Jobbik egyenruhában és vigyázzban áll, összevont szemöldökkel. Nem szórakozik, nem lazul, nem él. Csak morog, na meg katonásan tornyosul. Nem jópofa, nem spontán, nem laza. Az mind az aljas globálcionista söpredék sajátossága, raus velük!
De hoppá! Erre kiszivágrott a szóvivőjükről, hogy laza, spontán, jó fej. És amikor nem a pártnak dolgozik, akkor szokott élni is.
Felkerültek ugyanis a netre olyan képek és kisfilmek, amelyek azt mutatják, hogy Király András néha füvet szívott, meg Kanadában egy melegjogi menet résztvevőivel fotózkodott, Görögországban pedig egy haverjával együtt poénkodtak, történelmi vonzatú vicceket eregetve egy görög munkás felé, továbbá becsiccsentve nagyarcú hülyeségeket ordibált, a nevetgélő társainak örömére.

ITT VANNAK A FOTÓK, nagyon gyorsan tessék megnézegetni őket, amíg le nem kapják onnan.

Király András maga is elismerte, hogy kipróbálta a füvet, ott volt a melegfelvonuláson, sőt, a görög munkás felé is kiabálta, hogy "Dolgozzál már te helóta geci! Dolgozzál, mert jönnek a spártaiak és kinyírnak" (bár az amatőr videón jól látható, hogy a távol lévő görög szorgoskodó nem is hall ebből semmit - ITT van ez is, hamar kukk, amíg lehet, s találhatóak még további videók is róla, ugyanott).
Na, az ellenkező politikai oldalhoz tartozó egyik netes fórum felrakta a hálóra a képeket és a filmecskét. Három órával később a Jobbik már le is mondatta a szóvivőjét.

Wáháhá! Zseniális! Úgy égnek most a katonásdit játszó marconák, mint nemzetrontó a máglyán. Pedig épp kiderült róluk, hogy van egy emberszabású tagjuk. Úgyhogy hamar vizsgálatot indítottak ellene.

Jut eszembe: egyszer, amikor Svédországban voltam, mi is kimentünk megnézni egy melegfelvonulást. Sőt, fotóztam is. (Ha esetleg valaki le akar járatni, annak szívesen kölcsönadom a képeket. Igaz, én magam nem szerepelek rajtuk. De egy kis Photoshoppal ezen is át lehet lendülni.) Akkor én most meleg vagyok? Vagy állást foglaltam? És ha mondjuk hótt gay lennék és állást is foglaltam volna, akkor nem lehetnék azért egyúttal jó náci is? Vagy legalább jó hazafi? Lécci, léccii... :)
Továbbá én magam is ismerek olyan itteni kis führerkéket és Jobbik-hívőket, akik biza a csokis cigit sem dobnák el, sőt. Akkor aki szereti a másfajta látomásokat, mint a Jobbik apokaliptikus víziói, az nem szalonképes szalonnáci? Meg aztán: hogy van az, hogy speciel a kender az igazi magyar ember ellensége, de bezzeg piálni szabad - s a kocsmák sokhelyütt állandóan tele is vannak hőbörgő ősmagyarokkal, akik azt delirálják, hogy egy SS-vezérkari mulatság utolsó óráiban kell épp az asztal alá zsidózniuk és inniuk a másikat?

Vagy tegyük fel másképp a kérdést: aki toleráns és nem szélsőséges és nem gyűlölködik, hanem körülnéz és tapasztal a világban, az nem lehet jó jobbikos? Naná, hogy nem. Az ilyen ember szégyent hoz a pártra, rontja az imázsát? Ühüm.
Monnyon is le!

Szóval nagyon jó a sztori. Pont az vitte a szavukat, aki a bezárkózó retorikájukkal szembemenve könnyed, nyílt szellemű életet élt közben.
Nem hiszem, hogy az ifjú ex-szóvivő különöseben a szívére venné a dolgot, vagy az élete derékba törne most emiatt. Sőt. Lassan hátha megjön az esze. Most azt mondta az újságírók megkeresésére, hogy "a füvezésen mindenki átesik fiatalkorában".
Nem baj, sokan a katonásdin és a hitleres játékokon is átesnek gyerekkorukban. (Mások meg a második gyerekkorukban.) Megesik. Ki kell nőni. Ő most kapott egy lehetőséget a saját pártjától, hogy jó útra térjen. Nagylelkűen megadták neki ehhez a kezdőrúgást, amikor kirúgták. Király.

Hát ilyeneken vihogok épp, miközben kapcsolgatom a tévét. S ekkor jön a mai viccözön második felvonása.
A Hír tévéhez szörfölök ugyanis, ahol pont a betelefonálós műsor megy. Ezt az unatkozó telefonbetyároknak szóló árnyékbox-műsort ugye a volt szociból fideszessé (át)pofozott Csintalan Sándor vezeti. Az a Csintalan Sándor, akit annak idején félholtra vert és vérbefagyva hagyott pár maszkos, akik a mai Jobbikhoz állnak közel. (Az agresszorok vezetője Budaházy György volt, aki most épp a börtönből készül kifelé jönni, s aki pont a Jobbik egyik alelnökének felkérésére indulna a választáson, ha kap elegendő kopogtaócédulát. Update: nem kapott, nem indulhat.)
Végül aztán túlélte a verést Csintalan, s most műsorvezetőként épp egy betelefonáló nénikét hallgat. A néni azzal zárja a forradalmi mondandóját, hogy "én a Jobbikra szavazok, kedveském, hát csakis". Erre Csintalan azzal köszön el: "Hát igen, szóval szavazzunk mind a Jobbikra... Aha."
Hm. Úgy látszik, ezt az embert tényleg hülyére verték annak idején...

De megvan ám az ellensúlya is a médiában vívott politikai háborúnak. Szintén ma jött ugyanis az a hír, hogy két izraeli gép berepült a magyar légtérbe. Igaz, hogy engedéllyel, de akkor is. Há nem? Már még engedélyük is van rá, nézd már!
Tessék: amit a Jobbik elvesztett imázsban, azt máris pótolhatja. Sőt, a Fidesz is küzd a szavazóikért. E két párt ugyanis kórusban vakargatja az állát, hogy "Na ugye megmondtuk, ezek a karvaly zsidók az országunk halálára lesve ólálkodnak? Már itt köröznek fölöttünk. Gyerünk az óvóhelyre! Vagy inkább kifelé mindenki, s húzás szavazni! Mindenki gondoljon bele a voksoláskor, hogy vajon mit röpködnek itt a bipsik."
Megmondom: nyilván annyira hülyék, hogy nemcsak az országot akarják elvenni, de pont kampányban jönnek a leglátványosabban.
És persze mindig felmerül a kérdés: vajon ki fizeti őket? Hát úgy nézem, hogy a Jobbik.
Vagy ha nem, akkor megint irtó mázlijuk van Vonáéknak. Egy kampányeszközzel nyakon vágták őket, ezzel a másikkal meg visszaütnek. Csodás.

Szóval mindebből sajnos már csak három hét van hátra, azzal vége a kampánynak. (Na jó, a második forduló előtt két újabb hétig lesz még egy kis bónusz, de most az igazi.)
Annyi még beleférne, hogy mondjuk az MSZP szóvivőjéről kiderüljön, hogy fűben fotóztatja magát s melegfelvonuláson szív, a Fidesz-éről meg, hogy a fürdőszobában a pájeszét növeszti a tükör előtt enyelegve.
Persze az is lehetne kampánytéma, hogy ki lesz az, aki majd hatalomra kerülve nem úgy lopja ki továbbra is az ország szemét, hogy közben másokra mutogat. De ez túl unalmas lenne. Erről egyiküket sem tudnánk megjegyezni.
Úgyhogy elő a transzvesztitákkal és a kémrepülőkkel! A hazának komoly témák, célok és vezetők kellenek!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr182638005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csimbok 2010.03.19. 08:44:24

Azt azért ne hallgassuk el, hogy: "Király András, a Jobbik szóvivője a párt honlapján közölt önéletrajza szerint átlagos jobboldali fiatal. ”Az esti közös imádságok, Biblia-olvasások, a közös szentmisék, családi programok, közös élmények, a családon belüli szeretet, összefogás, ragaszkodás ébresztettek rá: életem legmeghatározóbb dolga a családom“ - írja." Ennek tükrében mindennek nevezhető tette csak éppen normálisnak nem. Hazug, kettős életet élő, mondhatni buggyant polgár. Aki hithű katolikus az jól tudja hogy a homoszexualitás és drogozás bűn. Persze furcsa az egész, hisz épp a katolikus papok egy jó részéről derült ki, hogy homokos és gyermekmolesztáló, de ez nem hatalmaz föl egy hívet sem, hogy ő is az legyen. Az ortodoxok szerint "fă ce zice popa, nu ce face popa". Nos, ha a laza jófejség abban nyilvánul meg, hogy játszom a szentfazakat, miközben "fertelmes" bűnökbe keveredek, hát...no comment.

Blogosz 2010.03.19. 09:50:28

Igen, így is fel lehet fogni. És így méginkább vicces a sztori. :) Méginkább mutatja, hogy ha szélsőséges az ember, azzal olyan falak közé kényszeríti magát, amelyek eleve kizárnak és "devianciává" tesznek minden könnyedebb megnyilvánulást. És még valami: igen, abban is iagazad van, hogy nagy a kettősség. Az egyházban mondjuk ugyanúgy, mint a politikai életben. Mutasson valaki egy olyan félkatonai, állandóan a rendért és az erkölcsiségért hőbörgő szervezetet, amelyiknek a hátterében nincsenek néha léha kisiklások, civil lazulások, igazán dekadens kis szaftos sztorik... Bár szerintem ha kicsit mélyebben is belegondolunk, mint az átlagos, képmutató, mást könnyen elítélő, de magát sosem vizsgálgató átlagpolgár, akkor azt is láthatjuk, hogy amit ő ír magáról, az nem feltétlenül ellentétes azzal, ha közben füvezik és melegfelvonuláson fotózkodik. Az az érzésem, túl hamar kiáltanak itt túl sokan - és persze mindig csakis másokra - bűnt. Vagy tényleg ennyi sosem botló, szentéletű gerincoszlop él közöttünk? Amúgy persze, a tagot nem magasztalja senki. De szerintem megkövezni sem kell, sőt. Nem arról van szó, hogy egy csodálatos idol lenne. Pusztán arról, hogy a Jobbik eleddig egyetlen emberi vonásokat is mutató katonája. Egy szabadelvű, fiatal civil a csukottagyú, magukat öreg katonáknak mutatók munkatársaként. Király! Hogy hazug és kettős életet élő? Bizony, ebben is igazad lehet. Ám akkor semmiben sem különbözik a politikusaitól, akiknek dolgozott eddig. Hogy buggyant? Az is lehet. De szerintem ez utóbbi a legtöbb esetben inkább pozitívum. :)
süti beállítások módosítása