Blogosz

MESE NINCS.

Kukucs

2010. március 26. 23:23 - BlogoszEditor

Mégiscsak lesz budapesti jelöltlistája Dávid Ibolyának az MDF-nek. Az Országos Választási Bizottság ugyanis ma megváltoztatta a Fővárosi Választási Bizottság elutasító határozatát, így a fővárosban is összejött a párt jelöltlistája.

nari.jpg Egy MDF-alkotás

Úgyhogy alkalmasint jöhet megint a régi nóta: Budapest felülírhatja a tendenciákat. Ezúttal abban, hogy ha nem figyel oda, akkor bejuttathatja megint a parlamentbe az MDF-et (és részben a jelöltlistájukon helyet kapott SZDSZ-t is). Budapest, Budapest, te csodás!

Pedig a miniszterelnök-jelöltjük, Bokros már épp azt művelte, amihez ért: csomagolt.
És Dávidra is ráférne egy kis konzervatív mélázgatás otthon, ahelyett, hogy "nemzetközi sajtótájékoztatókon" hisztizne állandóan.

Ám tudják mit? Végülis az MDF-nek is helye lehet a formálódó parlamenti csapatban - ugyanis amilyen ez a csapat, abba ők is beleillenek. Mindegyik bejutó párt amúgyis fordított már köpönyeget. A Fidesz liberálisból lett konzervatív, az MSZP szocialista létére liberálisokkal kormányzott többször is, szegény Jobbik meg más pártokból kihullottak és szedett-vedett konjunktúralovagok vicsorítása. És az MDF maga is állt már mindegyik oldalon - hogy finoman fogalmazzak.

Mi több, ugye az MSZP-t, a Fidesz-t és a Jobbikot is épp Dávidék hozták most össze: az említett három párt pont az MDF kiszorítására kötött először a nyilvánosság előtt kvázi koalíciót, amikor közös erővel a Fővárosi Választási Bizottságban megpróbálták elmeszelni az MDF budapesti jelöltlistáját.
Sőt, a két nagy párt újabb lepaktálásokra is kész már a háttérben. Hiszen maga Kövér "Isten Ostora" László, a főállású szocifaló és hobbisámán jelentette be ma délután, hogy a Fidesz és az MSZP összefogása "szükségesnek látszik" , amennyiben a szocialisták "legalább az elmúlt nyolc évről számot tesznek, megvallják a bűneiket, meg is bánják, és kérik az önök bocsánatát."

Bleah! Micsoda nyúlós szöveg. És milyen pompás jövőkép.

Úgyhogy ha netán az MDF is befigyel végül a parlamentbe, az ugyan bosszantó lehet, de ha nem kukkanthat be oda, akkor sem kell aggódnunk: lesz ott minimum másik három párt, amelyik a háttérben fog bratyizni, a választóik pofára esésének dacára.

Magyarország tényleg beérte Romániát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr212638009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása