Blogosz

MESE NINCS.

Esemény utáni tabletta

2010. március 27. 22:07 - BlogoszEditor

Valami furcsa oknál fogva eszembe jutott ma az SZDSZ. Az ember agyműködése jelentős részben még ma is megfejtetlen...

És benéztem hozzájuk, hadd lássam, milyen arculattal intenek búcsút. Hát, szoliddal.
Semmi nagy rongyrázás a honlapjukon, pedig a kampány hajrája van épp. Nemhogy a hiperaktív devianciában szenvedő Kovács Pistike nincs sehol (valszeg időközben felnőtt, meggyógyult és megjött az esze), de egyáltalán nem is reklámoznak a szabaddemokraták. Egyszerűen csak felsorolják az egyéniben induló jelöltjeiket, és kalap. (Apropó kalap: Dávid Ibolyáékra azért mutat egy link. Jajh! Antall József mégiscsak visszajön már előbb-utóbb, hogy kiosszon pár kiegyensúlyozott, mérsékelt frászt az utódainak, nyugodt erővel.)

Szóval úgy fest most az SZDSZ a neten is, mint non-virtuálban: csak halkan-halványan izél a periférián. A legújabbkor magyar történelmének titka marad egyelőre, mennyire van benne a keze a Fidesznek abban, hogy az SZDSZ öngyilkos lett, az MDF meg végelgyengül épp. Szerintem ezt a jövő generációi fogják csak megtudni - de őket meg rohadtul nem fogja érdekelni már néhány egykoron volt párt mocska.

Minden esetre az SZDSZ-től azért az nem vehető el, hogy mindig kicsit érdekesebb kampányokat nyomatott, mint mások. Eddig mindig harsány liberalizmussal kiáltotta szét a mondanivalóját. De most, az átlényegülése határán is szolgál még egy kis humorral. Igaz, már nem harsánnyal, hanem finom kis szolid, csöndes mosollyal. Mint amikor valaki a halálos ágyán azért még elmond egy viccet.

A többi párt a neten is kiordítja épp a tüdejét, összevissza keni a saját honlapját reklámokkal, filmecskékel, szlogenekkel. Az SZDSZ honlapjának nyitóoldalán azonban a csönd az úr. S miközben ezerrel közelednek a választások, az események, náluk ott vigyorog ez a kis box:
nincsesemeny.jpg

Szóval az SZDSZ-nél nem közeledik semmi, nincs esemény. Csak remélhetjük, hogy ezúttal igazat beszélnek.

Na igen: az SZDSZ-ben éppen mostanig voltak az események. Immár az esemény után vannak. Be is vettek egy tablettát az események után - ahogy nézem, altatót. Most végre kipihenhetik magukat, amíg a többiek körül nagyban zajlanak az események.
Bár végülis velük is történik ez-az. Csak a kóterben valahogy mégis jobbára eseménytelenül telnek a napok. Azok pedig, akik kívül maradtak a rácsokon, vélhetően épp abban reménykednek, hogy egyhamar nem is lesz körülöttük különösebb esemény, nem közeledik semmi.

Amúgysem hiszem, hogy az eseményeket túlságosan élvezték volna. Előbb Viktorék erőszakolták meg őket, aztán Ibolyáékkal kellett lefeküdniük. Így nem lehet az igazi. Csak a szabad szerelem lehet jó, szabad életben, szabad madárként.
Amúgyis köztudott, hogy az esemény utáni tabletta olyan, mint egy lórúgás. Teljesen kiüti a szervezetet. Szegény szervezet tényleg a padlón van. De legalább egy darabig nem szaporodik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr512638011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása