Blogosz

MESE NINCS.

Nyúzás

2010. november 05. 23:23 - BlogoszEditor

Persze ez már a bőr lehúzogatása a döglött borzról - épp ezért meg is ígértem magamnak, hogy nem veszek részt benne. Azaz egy szóval sem népszerűsítem azt, hogy mostanra elkészült és tüstént megjelenik a Kispál sokak számára emlékezetes búcsúkoncertjéről szóló rendhagyó búcsúfilm. Akármennyire is jó kis moziélménynek ígérkezik ez, akkor is már csak lecsupaszított üzlet, a lenyúzása annak, ami a nyáron kimúlt, amitől elbúcsúztunk - s mint ilyen, méltatlan.
Ám váratlan kis érdekesség jött közbe. Még nem sokan tudnak róla, de kémeim már jelentették: Nagyváradon is lesz egyetlenegy vetítés.

filmplakat-2010.jpg

A Napozz Holddal című filmnek még csak a teasere lett nyilvános pár napja, de máris volt mire rácsodálkoznom: azt vettem észre annak idején, hogy sokan voltunk, de azt azért nem, hogy épp ennyire gyönyörűen tengersokan. 45.000 ember. (Ehhez képest a búcsúfilmet összesen 5000 néző tekintheti majd meg a mozikban az egyszeri vetítésen, ennyire lőtték be a termek összkapacitását.)
És arra sem emlékeztem már, hogy ennyire szépek voltunk és ilyen színesek, látványosak.

Na épp ilyesmikre épít majd ez a film, aminek már a trailere is megvan azóta, sőt, napok múlva még egy másik is született hamar: a kellemetes emlékekre, plusz arra, hogy még egy csomó olyat hozzáad, amit a nyáron a helyszínen nem láthattunk.

A marketingje is cseles. Egyetlen alkalommal vetítik csak, mégpedig egyszerre az összes közreműködő moziban: 24-én, magyar idő szerint este 8-tól, a jegy ára 3000 forint.
A magyarországi szimultán vetítésekhez összesen csupán két külföldi helyszín csatlakozik: Kolozsvár és Nagyvárad. Szóval ez utóbbi szerintem meglepő. De kellemes a meglepetés.
Váradnak amúgy legfeljebb 200 helyet utalnának ki, itt max ennyi néző fér bele a terveikbe.

Azt egyelőre nem sikerült kiderítenem, hol lesz az itteni vetítés: minden szóbajöhető terem üzemeltetője és minden meggyanúsítható szervező tagadja egyelőre, ha hívogatom őket, s a pesti szervezők is titkolóznak még picit. Ez utóbbiak rendelték el Váradon is a még pár napig tartó csendet. De ez már legyen az ő dolguk.
Sőt, magát a filmet is hét lakat alatt őrzik. Kértem egy példányt, hogy tudjak róla kritikát írni. Megígérték. Aztán amikor ma rákérdeztem, azt üzenték Pestről, hogy "bocs, de végül senki nem nézheti meg a vetítések előtt".

Viszont mást sikerült előkerítenem.
Itt van a végére egy kis érdekesség, csak gyűjtőknek. Hiszen a nyári búcsúkoncert résztvevői közül sokan emlékezhetnek még ezekre a jelenetekre itt - vagyis arra, amikor a legvégén az egész csapat lazán hátat fordított a kisvárosnyi közönségének, hogy fotózkodjon egyet, s mi legyünk a háttér.
Nos, ezek a képek azóta sem kerültek elő, sokan érdeklődtek azóta is folyamatosan a sorsuk felől, de még Lovasiék sem tudták, hova lettek. Most lassan meglesznek.
Premierként itt van egy. Szita János fotója.

2copy-of-_szj0823.jpg

*

Frissítés

Azt már kiderítettem közben, hogy mindkét romániai helyszínen a kolozsvári Clorofilm szervezi a vetítést, amelynek ügyvezetője váradi, s egy ideig az itteni Szabadság moziban is volt érdekeltsége. Ám még nem egyeztek meg a budapesti forgalmazóval.

**

Frissítés 2

No, megvannak a részletek. A vetítés a Szabadság moziban lesz, a jegy 50 lejbe kerül majd, főleg a helyszínen váltható, ez elővétel bizonytalan. A szervezők egyébként maguk is túl drágának gondolják az egészet, s a Pestről megszabott ár miatt kétségesnek tartják, hogy megtelik-e a terem Váradon.
Különben a Kispál a fő budapesti vetítési helyszínről élőben jelentkezik be majd a magyar mozikba. Hogy ezt Váradon is megoldják-e, az is kétséges. De megpróbálják.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr232638147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása