Blogosz

MESE NINCS.

Pillantás magunk köré

2010. november 30. 12:50 - BlogoszEditor

Kölcsönt akart felvenni a háza felújításához 2006-ban Ion Gavrilă Ogoranu. A közismert egykori antikommunista harcos a Raifeissennél igényelte meg az összeget - ám ehhez erkölcsi bizonyítványt kellett kérnie.
Amikor kiváltotta (azaz 17 évvel a kommunista rendszer formai bukása után), még mindig az szerepelt rajta, hogy rovott múltú: 15 év kényszermunkára ítélték, valmint halálos ítéletet is hoztak ellene, az államrend megbontására irányuló szervezkedés miatt.
Bement hát a kiváltott irattal a kölcsönért - de a bankfiók vezetői az erkölcsi bizonyítványa láttán úgy döntöttek, nem kaphtat hitelt. A Raiffeisen helyi vezetője, aki erről határozott, a Securitate tisztje volt előzőleg...
Nem sokkal később Ion Gavrilă Ogoranu úgy halt meg, hogy a házát sem tudta felújítani, mert egy szekus ebben is megakadályozta - ráadásul soha nem lett jogilag "tiszta", mivel a kommunista rendszer által ráaggatott ítéletek ügyében nem rehabilitálták.

opreafejjel.jpg Oprea régészkedik is: a kommunista terrorbrigádok által kivégzetteket kutatja fel.
Itt éppen az 1949-ben agyonlőtt egyik ellenálló, Simion Mureşan koponyáját találta meg

Felesküdött éppen Brassóban a PNL egyik frissen megválaszott önkormányzati képviselője, Marius Oprea. A Szentírásra kellett tennie a kezét - s a Bibliát az önkormányzat egyik dolgozója tolta a keze alá. Ebben a dolgozóban a tanácsos nem mást ismert fel, mint azt a titkosszolgálati tisztet, aki régebben éppen őt vallatta: bizonyos Paraschiv Securitate-tábornokot.
Az eskütétel után félrehívta a szekust, s megkérdezte tőle: "hogy dolgozol te itt, amikor törvény tiltja azok alkalmazását, akik együttműködtek a Securitatéval?" A válasz lebilincselően egyszerű volt: "Én sosem voltam a Securitate kollaboránsa. Én a Securitaténál dolgoztam."

A román állam csúcsvezetése, a Securitate krémjével együtt 1989 óta lényegében folyamatosan illegális megaüzleteket köt: cigaretta- és alkoholcsempészet, tiltott fegyvereladások jelentik a csúcsot.
Kongóban például olyan fegyverekkel irtották egymást nemrég, amelyeket itt, Kudzsirban gyártottak, a román NATO-csatlakozás idején pedig éppen rakétákat szállítottunk titokban Iraknak. Egyébként Zaher Iskandarani például ugyanúgy a Securitate informátora volt régebben, mint Omar Hayssam. A paktum egyszerű volt: az arab informátorok adatokat szolgáltattak a közösségük szervezkedéseiről, a Secu vezetőivel pedig abban maradtak, hogy nem követnek el terrorcselekményket Románia területén - ellenben szorosan együttműködnek tiltott megaüzletek romániai lebonyolításában, amelyekből az arabok is fölözhtnek, s a Securitate körei is.
Így lehetséges, hogy katonai gépekkel szállították az illegális dohányárut és alkoholt, katonai objektumokban rakodták ki és tárolták azokat, míg egyben túl nem adtak az árun. Így lehetséges, hogy egyes - többnyire arab, vagy román-arab kézben lévő - cégek járműveit a határátkelőknél sem ellenőrízték soha a románok: bukaresti utasítások kötötték a kezüket.

A Securitate egykori gárdája a mai napig nemcsak a legfontosabb vállalatokat vezeti, továbbá nemcsak a legnagyobb pénzügyi visszaéléseket vezényelte le, de hatalmas illegális ügyleteket bonyolít ma is, akár nemzetközi szerződéseket is megszegve - ezáltal, valamint a hazai ellenőrzés hiánya által továbbra is komolytalan, megbízhatatlan, korrupt országként éltetve tovább Romániát.

Csak a Kommunizmus Bűneit Vizsgáló Romániai Központ többszáz volt szekustisztet talált meg az elmúlt években, akik kínvallatással gyilkoltak, kivégzéseket rendeltek el, vagy hajtottak végre, s más hasonló ügyekben vétkesek. Bizonyítékokkal együtt az összes ügyet átadták a hatóságoknak.
Eddig nemcsak az elítéltek száma 0, hanem azoké is, akik ellen egyáltalán megindították az eljárást az illetékes hatóságok...

Mindezeket a történeteket - és még nagyon sok megdöbbentő, aktuális konkrétumot - Marius Oprea mondta el, aki tegnap Nagyváradon járt. Ő a Kommunizmus Bűneit Vizsgáló Romániai Központ (Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului din România) koordinátora.
Szerinte körülbelül 10.000 egykori szekus (mára üzletemberekké, politikusokká vedlettek át) vezeti és tartja sakkban Romániát.
Oprea maga folyamatosan előkészítve tart egy kis csomagot: benne tiszta alsó, törölköző, fogkefe. Mint mondja, számít arra, hogy bármikor letartóztathtják, s valamilyen koncepciós eljárás indulhat ellene. Régebben már zaklatta is a DNA.

Nos, már sok-sok-sok éve mondom: ezt az országot a szekusok vezetik. Punktum.
Nem átvitt értelemben, nem jelképesen, nem általánosítóan. Nagyonis konkrétan és szervezetten és megbonthatatlanul.
Mégis voltak olyanok - még a felvilágosult elmék között is -, akik erre nemegyszer azt mondták nekem az elmúlt hosszú évek során, hogy ez túlzás, ez lehetetlen, ez összeesküvés-elmélet, ez maximum szimbolikus, újra kellene gondolni.
Szerintem is. De nekik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr122638158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása