Blogosz

MESE NINCS.

Elszólás

2012. június 01. 21:08 - BlogoszEditor

 

A kampány egyetlen őszinte eleme mutatkozott meg ma. De az is csak véletlenül.

Még mindig megy a lakosság ámítása, hogy úgymond lehet magyar polgármestere Nagyváradnak. Pedig sajnos ez egyszerűen nem igaz. Nem lesz. Nem vagyunk elegen hozzá. Ráadásul megtanulhattuk: manapság az már nagyon kevés, s önmagában véve nem erény, ha valaki magyarként kerül egy posztra. Attól még a magyar közösségnek nem lesz jobb. Szóval ez önmagában nem is lenne már elegendő. De amúgyis kizárt. Mondtam is már: mese ez. Ám ezúttal maga az a jelölt is elismerte ezt, aki közben úgymond "esélyes" a polgármesterségre. Persze csak véletlenül lebbentette fel a fátylat. Nézzük, miről van szó.

Az RMDSZ a következő szórólappal is mázsaszámra tömi az emberek markát, postaládáját és fejét Nagyváradon:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szóval itt ugye azt állítják, kampányolva, hogy lehet Cseke Attilából városvezető, csak el kell menni szavazni. Pedig ez sajna csak egyszerű propaganda, semmi más.

Ezzel szemben maga Cseke Attila szólta el magát most. Történt ugyanis, hogy Zatykó Gyula, az EMNP nagyváradi polgármesterjelöltje (aki már rég, nyilvánosan elismerte, hogy itt lehetetlen magyart választani a város élére, s ő is csak azért indul, hogy megismertesse és megméresse a saját pártjukat) nyilvános jelölti vitára hívta ki Csekét, nyílt levélben. Cseke Attila ma válaszolt erre, elutasítva a kihívást. Van viszont egy mondata, ami nagyonis figyelemre méltó. Ezért idézem a válaszlevelének az elejét (kiemelés tőlem).

Zatykó Gyula Polgármesterjelölt figyelmébe
Tisztelt Jelölt Úr!
A polgármesteri tisztségért szálltam versenybe Nagyváradon. Fontosnak tartom, hogy minden energiámat, tehetségemet e közös magyar ügynek szenteljem. Az összes nagyváradi magyar és román ember tudja, hogy 2012-ben olyan a város etnikai összetétele, hogy a polgármesteri szék versenyében, sajnos, nem magyarok állhatnak a dobogó első két helyére, tehát a tisztségért nem magyar-magyar verseny folyik.
 

Ezt írja Cseke Attila. Tessék összevetni a fenti propaganda-anyaggal. Éles az ellentmondás, ugye. És komoly az elszólás...

Szóval a helyzet az, hogy Ilie Bolojan lesz a polgármester. Tudja ezt mindeki. Minden más párt, amelyik Nagyváradon polgármesterjelöltet és megyei tanácselnök-jelöltet indított, csak kampánycélból tette. Így az RMDSZ is. Azért, hogy egyúttal minél többen szavazzanak a városi és megyei tanácsosi listáikra is. És ezáltal megszerezhessék ismét az alpolgármesteri és a megyei tanácsi alelnöki tisztséget. És hogy tovább irányíthassák az ügyeiket. Illúzióink pedig ne legyenek: az RMDSZ-ben hiába tolnak maguk előtt új embereket "új embereket", a háttérben mindent a régiek irányítanak.

Ráadásul azért folyik most ilyen szokatlanul nagy kampány az RMDSZ részéről, mert egyrészt érzik, hogy megfogyatkoztak a szavazóik, másrészt pedig immár versenytársuk is van, egy másik magyar párt formájában. És nem, semmit, egyetlen posztot sem akarnak veszíteni. Ezért most minden eddiginél erősebb és drágább korteshadjáratot folytatnak, s minden eddiginél több mézt kentek a madzagra.

Van még egy zseniális oldala Cseke indításának, azon túl is, hogy "az újdonság erejével" próbálnak hatni a magyar választókra és a "történelmi eséllyel" hitegetik őket. Nevezetesen az, hogy Cseke még egészségügyi miniszterként rokonszenves lett jópár román nemzetiségűnek. Viszonylag sokan hajlandóak rá szavazni. Így amit elvesztett a megyei RMDSZ azzal, hogy a magyarok egy része elfordult tőle, most megpróbálja visszaszerezni, csak épp román voksokkal helyettesítve a kieső magyarokat.

Tehát így állnak a dolgok. Nézegessék, kérem, a kampány-szórólapot, s vessék össze az idézett levéllel. Aztán gondolkodjanak. Ha még tudnak. Ha még van kedvük. Ha nem undorodtak meg máris (vagy már rég) az egésztől.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr484560163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pálmi90 2012.06.02. 13:41:43

Itt nincs semmi elszólás, csak aki nagyon emnp párti az gondolja ezt. ITT AZT IRJA HOGY NEM AZ EMNP-ÉS ZATYKÓ GYULA ÉS RMDSZ CSEKE ATTILA KÖZÖTT DŐL EL A VERSENY HANEM EGY MAGYAR ÉS EGY ROMÁN KÖZÖTT! IDIÓTA!

BlogoszEditor · http://mesenincs.blog.hu/ 2012.06.02. 18:14:38

@pálmi90: Kedves Pálmi!
Kettőnk közül te vagy pártos, nyilvánvalóan, ez közismert.

Amennyiben értően olvastál akár csak néhány bejegyzést is, láthatod, hogy én viszont nem. Ám a hozzászólásodból úgy tűnik, nem nagyon megy az értő olvasás. Cseke Attila levelét sem tudtad értelmezni.

Nem csodálom, hiszen mint kicsiny beszólásodból is látszik, a diplomatikus nyelvezet nem az erősséged. Pedig csiszolhatnád kicsit a stílusodat, nem megy a családodhoz az ilyen hőzöngés. :))
Na, szépet! És ha lehet, a pártszemüveged nélkül is nézd meg néha a világot, ha akarod, ha megy még ez. Nekem végülis mindegy.

pálmi90 2012.06.04. 00:11:44

Az összes nagyváradi magyar és román ember tudja, hogy 2012-ben olyan a város etnikai összetétele, (25% magyar) hogy a polgármesteri szék versenyében, sajnos, nem magyarok állhatnak a dobogó első két helyére(szó szerint igy van ha akármilyen statisztikát nézel,elsőnek Bolojan másodiknak Cseke majd Groza a befutó míg az emnp gyakorlatilag 1% alatt van, egyszóval minek szócsatázon vele ha nem vele fog megmérközni), tehát a tisztségért nem magyar-magyar verseny folyik. Nagyon egyszerű, amúgy senki sem akart diplomatikusan irni egy bunkó rocker álsajtósnak mint te kedves Örs, szerintem ez érthető. Igy nem tudom ki fogja kinek a pártját, legalább mentél volna tanácsosnak akkor szóljál be az érdekükbe, de igy látom még egy szövegelemzés is nehezen megy nem hogy az írás. Agymosott tőkes bérencek sok sikert. De ne vigy minket kisértésbe...ugyebár

BlogoszEditor · http://mesenincs.blog.hu/ 2012.06.04. 09:29:19

@pálmi90: :)))
Az első mondataidra: igen, így van, épp ez az, kösz, hogy megerősítetted, amiről írtam.

A többire: :))).
Annyira vagyok én rocker és bunkó, stb., amennyire lekötelezettje bárkinek is. :))Látszik, hogy semmit sem tudsz rólam, csak az elvakult, pártos győlölet fröcsög belőled. Ismét. Ja, és ha írásról beszélsz, előbb nézd át a saját szövegedet. ;)

Imádom, amikor a családjuk révén pártokból élősködők hőzöngenek. Ez is mutatja, hogy megvesznek egyszerű igazságok láttán, s hogy tudnak utálkozni és értetlenkedni függetlenség láttán. :D Na gyere, fuss még egy kört, ha van kedved.
süti beállítások módosítása