Blogosz

MESE NINCS.

Clandestino

2008. március 30. 03:58 - BlogoszEditor

Szunetel a turistaskodas par napig, megy a munka.
Ket epitkezesen dolgozom, ket kulon kisvarosban, szinte egyszerre. Magam sem godoltam volna, hogy valaha ilyesmire adom a fejemet. De ezt is turistalatvanyossagnak (pontosabban az itteni elettel valo ismerkedesnek) fogom fel, ugyhogy kisebbett roppan a gerincem, amikor cementet rakodunk.

Nehany orankent ertem jon a kisteherauto es hol az egyik helyen folytatom amit abbahagytam, hol a masikon. Mindketto gazdagok altal lakott, csodas hely, San Francisco kozeleben. Foster Cityben egy tora nezo lakasnak kell jo hosszu uj kerites, Hillsborough-ban pedig egy festoi szurdok szelen allo hazhoz akarnak olyan teraszt, ameyik a szakadek folott log. Az egyik helyen egyedul nyomatom, a masikon mexikoiakkal. De mind feketek vagyunk. :)
Es nem tudunk egymas nyelven (a tobbiek angolul sem), de nem is nagyon lenne mod beszelgetni.
Cement, beton, fa, vas. Es sztahanovista lendulet a kapitalizmus otthonaban. Nem rossz. Na persze mas, mint ahogyan nalunk megy a munka. Becsengettem tegnap a keriteses csaldahoz, hogy adjanak egy pohar vizet. Adtak, de mint kiderult, egybol ment a telefonhivas annak a sracnak, aki a munkat adja, hogy a copfos leallt a meloval es ivott. Nem semmi. Hamar keszen lesz a munka, az hiszem, aztan viszlat.

Par napig Mountain View-ban van az otthonom kozben, ejszaka macska fekszik ram, reggel kutya. Koszosak vagyunk es faradtak, de jo a hangulat. Es most hetvege van, ugyhogy volt kedvem lezuhanyozni vegre.
Itt mindenki akit megismertem felig illegalisan van, egyesek mar evtizedek ota. Megsem zargatja oket senki. Ja, es megelnek. Korulbelul olyan szinten, ami nalunk egybol a jo kozeposztalyt jelentene. Itteni mercevel keves az oraberem, otthonival sok.
Hazamegyek, ezt eddig is tudtam. De ha ezekben a napokban elkaptak volna, akkor mar otthon is lennek.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr392637799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alfer · http://Felldoznmmagam 2008.04.01. 21:22:20

O.K. Van valaki aki az én generációm által még az igéretek földjeként elképzelt, s akkor emigyen bemutatott Amerikáról őszintén irni tud és mer. Mert az oda kitántorgott és onnan esetleg visszatért "hazánkfiai" már szégyenből sem mondták meg az igazat.Tény, hogy akkor, s talán még ma is bárhol jobb volt, mint idehaza.
süti beállítások módosítása