Blogosz

MESE NINCS.

Ércsé mán magyarúl!

2008. május 21. 00:12 - BlogoszEditor

Alanyokat keresek választási kampányt, illetve ennek kontextusát tükröző modellezéshez.

Kérem, mailezze el mindenki a lakcímét, aki úgy érzi, nem tudja, kire szavazzon. Meg az is, aki úgy érzi, nagyon tudja. Felkeresem majd az igénylőket, szép, magyar modellezés lesz.
Az egyénekre lebontott csoportterápia menetét a következőkben ismertetem.

Valóban elnyomott nemzeti közösségként fogok csengetni.

Ahogy beengednek, beetetem a vendéglátómat olyanokkal, hogy az ő érdekében vagyok itt, őt képviselem és ezentúl minden jó lesz, csak maradjon töretlen a bizalma. Kezdetben szívből fogok beszélni hozzá - de már ekkor lesznek opportunista felhangjaim is.

A következő szakaszban pénzt veszek elő és bevásárolom magamat az érdekeimet védő szervezetembe. Ahonnan azonnal kirúgok mindenkit, akit nem tudok megvenni. Vendéglátómnak közben elmagyarázom: új szelek fújnak, más alapokra helyeztem az ő érdekeinek képviseletét. Már profi vagyok, számíthat rám, csak kussoljon és maradjon töretlen a bizalma.

Ezt követően mindenkivel lepaktálok, az vendéglátóm ellenségeivel is. Majd elmagyarázom: a kis lépések politikáját követem, önfeláldozást gyakorlok. Azaz csakis az ő érdekében lettem prostivá, minden jó lesz, csak kussoljon és maradjon töretlen a bizalma.

A bizalom azonnal jelentkező törésvonalait nézegetve minden lehetséges módon megzsarolom a vendéglátómat annak érdekében, hogy kitartson mellettem (valójában engem).
Ha kell, az érdekei ellen is dolgozom, elmagyarázva, hogy ez most átmenetileg szükséges, csak kussoljon és maradjon töretlen a bizalma.

Később egy részemet kiteszem magamból, amely részem egy másik szervezetté alakul. Ez külön is becsenget majd a vendéglátómhoz, szintén a saját érdekeit keresve, de mindannyiunk érdekeit hangsúlyozva.

Ekkor már ketten ütjük a vendéglátót, rávilágítva, hogy ha ő töretlenül szív, az a közösség érdeke, s mindent el kell viselnie. Csak kussoljon és maradjon töretlen a bizalma.

Időközben persze meg is lopom a házigazdát ahol érem - a hosszas előjáték egyik célja ez volt -, zsebrevágok mindent. Közösségi érdekünk ez - jelzem, miközben a nyakát szorongatom és a zsebeiben matatok.
Ha közben megmozdul, olcsó, idejétmúlt magyarországi együttesek zenéjével altatom és bográcsgulyást főzök neki. Van rá pénz: ő fizeti, csak épp már én adom rá az ő pénzét.
Minden követ megmozgatok, ami az ő szívét nyomja. Csak kussoljon és maradjon töretlen a bizalma.

Ha közben mégis tiltakozik ez a rohadék, nemzetárulóknak járó pofont kap és nyilvánosan szégyenítem meg, ráuszítva minden buta és vak társát. Az ő érdeke, tanuljon a pimasz: nekem ne ugráljon. Csak kussoljon és maradjon töretlen a bizalma.

A végén (?) még vagy kettőt rúgok a vendéglátóba. Aki az arcán széles mosollyal kísér majd ki, hiszen átverték, meglopták, megszégyenítették, kihasználták és most újra ki fogják használni, de mindezt egy MAGYAR tette vele. Az ő magyarja. És nem valami jöttment, gyanús alak, aki talán a végén még meg is lopta, meg is szégyenítette, ki is használta volna.
És semmi nincs annál felemelőbb, előremutatóbb, megbízhatóbb, mint amikor - alapos mérlegelés után, vagy épp ösztönösen, de következetesen mindig - a saját kutyánk kölyke elé vetjük magunkat, hogy e csodás veszett eb harapjon, marjon, ahol ér. Hiszen csak így biztosítható a megmaradás. Mármint a megmaradásom.

Jöhet a következő kör, a következő alany, a következő választás.
Csak tartsatok ki az egységbe forrott, rutinos magyar kussolás és a megkérdőjelezhetetlen bizalom mellett, kihűlt magyar testeim és alvadt véreim.
Különben baj lesz. Valahol, valakinek nagy baja és vesztesége lesz. De ti mind féljetek helyette is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr332637812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása