Blogosz

MESE NINCS.

Politikai (meta)kommunikáció

2008. október 27. 18:04 - BlogoszEditor

Megérkezett az RDMSZ-tájékoztató. Ahogy szokott. (Ez egy netes hírlevél, amelyet minden szerkesztőségnek szinte napi rendszerességgel küldözgetnek, s amelyben néha információk vannak, általában meg kampányízű szövegek. Amolyan közlöny ez, amely a pártélet publikusnak szánt felszínét mutatja be. S amelyből néhanapján még tájékozódni is lehet.)

Szóval megérkezett. Ott ül a sok egyéb, hasonlóan szürkés mail között a postaládámban.
De most valami szokatlan dolog, valami bájosan őszinte elem csillan meg benne.
Akaratlan nyíltság résén át szüremlik be némi fény.

A tájékoztatóban szereplő egyik - amúgy semmitmondó szövegű, valami átpolitizált diákszínjátszó fesztiválról tudósító - anyag címe ugyanis ez: Összetartozás a színjátszás révén.

Hát ja.
Mit lehet erre mondani?
Az.
Hiszen hosszú évek óta nyilvánvaló, hogy javarészt már csak színjátszás.
Legalábbis az a rétege, amit az immár két párt kifelé - azaz a magyarság felé - képvisel.
Úgyhogy a cím nagyon :)

Emlékezetembe idézi ez a kedves kis pszeudo-elszólás az RMDSZ informatikai építkezésének korai időszakát.
Annak idején az első honlapjukon még naiv nemtörődömséggel ott ücsörgött sokáig az a kétértelmű kis szó, hogy azt mondja: linkek.
:)
Azok hát.
Tudjuk.

Excelál viszont az MPP is netes szórakoztatásban.
Nekik még igazi honlapjuk sincs. Csak egyes helyi szervezeteik működtetnek saját honlapokat, ki hogy akarja, azaz arculatilag és tartalmilag is heterogén módon.
Az mpp.ro domain nem az övéké, az mpsz.ro domaint pedig épp parkoltatják, azaz gyakorlatilag az sem létezik. Van viszont polgariszovetseg.ro. Ahol megtudhatjuk, hogy lényegében ez sincs. Ugyanis már az elején közlik: "a Magyar Polgári Szövetség honlapja fejlesztés alatt áll, a hiányosságokért elnézésüket kérjük".
Hát ja. :)

Olyan a honlap is, mint maga a párt. Van is, meg nincs is. Egyes helyeken lokális értelemben van, más régiókban totál nincs. Országos értelemben pedig sejtelmesen áttetsző, léte transzcendensen finom módon tettenérhetetlen.
Állandóan fejlesztés alatt áll, a hiányosságokért pedig elnézésünket szokták kérni. Ahelyett, hogy egyszerűen és sürgősen fejlesztenének, és a hiányosságokat kiküszöbölnék.
Mert sok vonatkozásban tényleg türelem kell, a pártépítés nem megy könnyen. Ám egy honlap összedobása ma már nem lehet gond.
És lehet, hogy az MPP Székelyföld-központú, de ez sem lehet magyarázat. Mert azt hinni, hogy a sok szempontból sajnos valóban lemaradással küzdő Székelyföldön nem neteznek az emberek, minimum sümecség.
Nálunk, sápadt arcúaknál pedig lámerség.

Szóval a két párt édes kis poénjai, netes kommunikációs piruettjei, botladozásai azt a lenni vagy nem lenni , van is meg nincs is, sehol sem léve jelen lenni helyzetet juttatják eszembe, amit plasztikusan így fogalmazott meg valamelyik nap egy tévébemondó a show végén, búcsúzóul:
"Ennyi fért mai műsorunkba. Maradjanak velünk."

Na akkor most mi van?
Vége, hiszen ennyi fért bele? Vagy tart, és maradjak?
Vagy egyszerűen csak ilyen és ennyi...

fuu.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr832637832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása