Blogosz

MESE NINCS.

(Fekete-)fehér hatalom

2008. október 31. 00:13 - BlogoszEditor

Retteghet és/vagy idegeskedhet mindenki, aki rasszista, vagy csak simán nem tud megbékélni a világ demográfiai összetételével.
Belátható közelségbe került ugyanis annak az esélye, hogy színesbőrű államfő kerüljön - történelmi léptékű eseményként - a világ legerősebb (vagy legalábbis legmediatizáltabb) nagyhatalmának élére.
Ez az igazi feketeleves a szellemi alultápláltaknak.

Na persze a verseny nyílt, pedig már itt a döntő kedd.

McCain feljövőben van, a közvélemény-kutatások többsége pedig hiába hozza ki még mindig Obamát győztesnek, ezen előny ugyanis egyre olvadni látszik - ráadásul a felmérések tévedtek már a két előző amerikai elnökválasztáskor is.
S mindemellett ott van a Bradley-effektus is.
Ennek lényege, hogy Tom Bradley 1982-ben úgy indult a kaliforniai kormányzóválasztáson, hogy biztos befutónak számított, de végül elbukta. Azért, mert a választók hazudtak a felmérések készítőinek: a kérdezőbiztosoknak azt mondták, Bradley a támogatottjuk, aztán a szavazatuk leadásakor "meggondolták magukat". Most is azon bukhat már csak el Obama, ha a fehérek elegendő hányada rezel be a döntő pillanatban és gondolja úgy, hogy überkirály ez tag, de azért mégse legyen már színesbőrű az államfő.

Ráadásul van itt még valami, amit Obama nem sűrűn hangoztat (igaz, nem is tagad), s amit talán kevesebben tudnak mifelénk.
A teljes neve Barack H. Obama. S ez a H. érdekes.
Az apja nevét rejti ugyanis, ami kiírva így néz ki: Hussein.
Azaz a picit esélyesebbnek tűnő amerikai elnökjelölt neve: Barack Hussein Obama!

Búúú! Kell-e még többet mondani azoknak, akik már attól is hányingert kaptak, hogy a demokraták (az USA történetében először) egy színesbőrűt jelöltek? :)

Szóval vegyük át újra.
Soha nem jutott még színesbőrű odáig, hogy elnökjelölt legyen az Államokban (nemhogy esetleg a poszt megszerzéséig), de most igen. Uramfia! Aki most erre pályázik, az egy fekete és egy fehér házasságából származik. Ó, borzalom! Az apja ráadásul úgy kenyai fekete, hogy közben Hussein a neve. Segítség!

Mutatok még két képet is ehhez:
barackkk1.jpg

piii2.jpg

No mit sikerült megfigyelni itt?
Az első képen csakis fekete támogatói kezek nyúlnak Obama felé. S ugyebár ez baromi félelmetes...
A másodikon egy fehér ember pisil Obama egyik kampányrendezvényének szünetében. Azaz nem elég, hogy odament, de még laza is. Nem fél...

Szóval van mit izgulniuk a fehér hatalom híveinek (is).
Sőt: annyira abszurd a dolog, hogy akár McCain nyer, akár Obama, abban nagy részük lesz a fehéreknek.
McCain esetében ezt nem kell különösebben ecsetelni.

Ám ha Obama valóban Barackot nyom majd McCain fejére a végén, akkor ezt is csak úgy teheti meg, hogy a fehérek is jelentős számban voksolnak rá.
A 300 milliós USA népességének 73,9%-a fehér ugyanis (a spanyolajkúak ráadásul nincsenek is ideszámítva, ők külön tételt jelentenek a maguk 14,8%-ával), s csak 12,4% afro-amerikai.
Szóval lehet parázniuk a zugnáciknak, s mégsem kell: akármi lesz a vége, a fehéreké döntő szó lesz abban.
Jól van?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr402637833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vazek 2008.11.05. 15:17:09

Obamát tulajdonképpen Bush(man)segítette az elnöki székbe. Az amerikaikak nagy része ugyanis megunta már Bush militarista politikáját, ezért, nem szavazott McCaenre aki fennen hírdette, hogy tovább folytatja a Bush politikát. Ez viszont még nem lett volna elég ahhoz, hogy az Egyesült Államoknak szinesbőrű elnöke legyen. A Pontot az I-re az tette fel, vagyis az adta meg a végső lökést Obama javára, hogy éppen a választások idejére köszöntött be a gazdasági válság, amit Bush még háború árán sem tudott kezelni, podig az Ehgyesült Államok nagy tapasztalattal rendelkezik e területen. Mindog tudták, hogyan kell elkerülni egy recessziót, vagy kilábalni abból egy kis fegyveres konfliktussal. Egy jóléti társadalom azon polgárait, akik általában eljárnak szavazni is, nagyon feldühítette ez a recesszió,így szavaztak aztán végülis Obamára. Szerintem jobb lesz, mint Bush, vagy McCaen lett volna.
süti beállítások módosítása