Blogosz

MESE NINCS.

(Bal)esettanulmány

2009. május 18. 19:21 - BlogoszEditor

Kicsit infantilis, nagyon visszatetsző, némileg mégis érthető, hogy a netre is megpróbál felmászni a politikum és az épp zajló kampány. (Elvégre a fiatalok behülyítése megszólítása is fontos, és blablabla. Továbbá nálunk a netes marketingben is jó nagy a lemaradás - úgyhogy nincs semmi nagy dolog abban, hogy most ez is éledezik).
Ám néha mégis furcsa dolgokat produkál ez az elefánt, amikor betéved a porcelánboltba. Vagyis amikor a régi vágású hamiskártyások, az öreg betyárok a többnyire fiatalok látogatta helyeken is kelletik magukat, menő csávókként bedzsesszelve a közösségi oldalakra is.

Mert az igen ütős, amikor azt látom, hogy már az iwiw-en is Tőkés László fogja a Markó Béla kezét.
Az adatlapjukon. Merthogy van adatlapjuk.
Azta!
Alig seperték ki a rendszerből az egyre zavaróbb céges adatlapokat és alig zárták karanténba a mindenféle klubokat, most újabb ravaszkodók és üzletelgetők próbálnak beszaladgálni a pályára. Hiszen itt van például ez a felhasználó, amelyről most beszélek.

magyarosszefog.jpg

Szóval megnéztem az adatlapját.
Úgy hívják a tagot, hogy Magyar Összefogás.
Pff!
Sosem szerettem azokat a felhasználókat, akik bődületesen nyilvánvaló módon hazudnak az adatlapjaikon - de ez az első eset, hogy valaki már eleve akkor sem mond igazat, amikor a nevét mondja...

(Bár igaz, vannak olyan fiúk és lányok is a rendszerben, akik hasonlóan idétlen módon a nevüknél azt tüntetik fel, hogy Janson Button, Ronaldo, Nicolas Cage, esetleg Shakira vagy Beyoncé. Csakhogy ők jópofizni akarnak ezzel, nem hazudni és mellébeszélni. És főleg nem valóban annak a szerepében tetszelegni, amik nem.)

Tehát ez a Magyar Összefogás nevű lámer már a bemutatkozáskor is kamuzik. Hiszen nagy jóindulattal magyarnak még nevezhetnénk, de összefogásnak semmiképp.
Viszont még megmosolyogtatóbban folytatja.
A lapja eléggé hiányosan van kitöltve, számos rovatot kihagyott. Pedig ha már ide is betolta a képét ez az Összefogás, vagy Magyar (attól függ, melyik a keresztneve), akkor legalább szellemesen is megcsinálhatták volna a lapját, kitöltve mindent, s figyelve mindenre. De nem. Hiszen maga a "Magyar Összefogás" is csak felszínes és egyáltalán nem érdekli, hogy alapos legyen.

Viszont azt meg lehet tudni róla, hogy van neme. Mégpedig azt írja, hogy férfi. Hehe.
Már eleve tudnivaló volt, hogy az a "Magyar Összefogás" kirekeszt egyes csoportokat.
De hogy ennyire...

A városaként Kolozsvárt jelölte meg. Nem is csoda, hiszen rögtön a következőkben - a Magamról című rovatban - úgy nyomja az olcsó kamu dumát, mint egy kolozsvári hobóegyetemista. Olyan arcletépően elcsépelt fordulatokat használva próbál meg a bizalmunkba férkőzni és átmenni a vizsgán, mint például: "a Magyar Összefogás történelmi fontosságú, mert hosszú évek után megteremti azt az egységet, amelyet a magyar emberek akarnak, amely a magyar emberek érdekeit szolgálja."
Szóval túl azon, hogy ez bődületesen (és a valóban történelmi fontosságú események szemszögéből is sértően) nagy zöldség, az is kiderül belőle, hogy ez a Magyar Összefogás nevű felhasználó teljesen begőzölt.
Hiszen önmagát dícséri a fószer. Mégpedig ennyire szégyentelenül, sőt, a saját nevét is beleírva a mantrájába.

Olyan ez kábé, mintha az Átlag Pityu nevű felhasználó ezt írná a Magamról című rovatba: "Átlag Pityu vagyok, a legzsírabb zsír a környéken, példátlanul fontos vagyok, az utóbbi évek legcsászárabb királya, akit mindenki akar."
Na. Ki venne már komolyan egy ilyen alakot?

További érdekesség, hogy Magyar Összefogás klubtagságait böngészve kiderül: csak az RMDSZ nevű klubnak a tagja.
Aha. Ezt is sejtettük. Hiába mondták, hogy van ott még valami EMNT nevű komponense is a dolognak. Az csak mellékes. Aki itt össze akar fogni, az az RMDSZ nevű klubon át teheti csak. Demokratikusan, ugye.
S, hogy ez milyen klub? Egyesek finoman fogalmazva azt mondják, tiszti.
Szerintem night. Tele az összes olyan szereplővel, aki ilyen helyeken emblematikus.

Lecsekkoltam a közös ismerőseinket is Összefogással. Csak olyanok ismerik őt az én ismerőseim közül, akik a párt vagy a pártsajtó holdudvarában keringenek. Ez is sokat elmond. Hiszen palimadarat a hátán lévő tollakról, kamuszemélyiséget barátjáról...
Amúgy Összének nem sok ismerőse van egyelőre. E sorok írásakor 168. Ez annak is betudható, hogy (egyelőre?) nem jelölget be agresszívan, összevissza mindenkit. Hanem - ahogy a lapján is írja - várja, hogy őt jelöljék be akik akarják. Na legalább ennyi rokonszenves benne: hogy békén hagyja az embereket. Remlélem, ez akkor sem fog változni, amikor pár nap múlva a finisébe ér és bekeményedik a kampány.

Visszatérve a hiányosan kitöltött lapjára: igazán élvezetes lett volna olvasni, hogy ha őszinte lett volna, miket írt volna ez a "Magyar Összefogás" egyes olyan rovatokba, amelyek fölött végül nagyvonalúan elsiklott.
Pedig igazán sejthető, hogy nyíltan kitöltve mi került volna olyan részekhez, mint az Ezt csinálom, mikor dolgozom, illetve az Ezt csinálom, mikor nem dolgozom. Szerintem nagyjából ugyanazt - ráadásul valójában nem is dolgozik, csak mímeli.
További revelációra adott volna alkalmat, ha kitölti, milyen állatokat tart. (És hogy van képe állatokként viszonyulni hozzájuk és úgy is kezelni őket, amikor pedig ők hűségesen állandóan rá szavaznak.)
A tanulmányairól sincs információ, hiszen amilyen arcátlanul, egyszersmind képmutatóan viselkedik, vélhetően nem sokat foglalkozott stúdiumokkal. Meg ez ugye a tevékenysége lényegéhez sem kell...

És persze fénypontként megnéztem hősünk, Magyi Összi fotóit.
Na itt jön be a képbe az, hogy egyrészt hogy néz már ki az egymást hóttkomolyan (össze)fogó Tőkés és Markó az iwiwen...
Kábé olyan ez, mintha torrent-oldalakon, vagy pornósite-okon is reklámoznák már magukat.
"Töltse le az Együtt a gonosz ellen - László bosszúja című rémmozit!"
Vagy: "Senki nem érinti úgy a magyarság forró pontjait, mint Béla..."

Másrészt az is furcsa Összefogás kartárs adatlapján, hogy a Markó-Tőkés-fogdosást ábrázoló fotó csak felvezetés: utánuk még pár képen ott pózol a további négy jelöltjük, de a két keresztapa nélkül. Ami pont úgy jön ki, mintha Markó és Tőkés nem lett volna hajlandó együtt fotózkodni a többivel.
Nesze neked, Magyar Összefogás!
E további képeken a négyek láthatóan kicsit zavartak, elveszettek is, mintha a mentorok hiánya miatt lennének azok.

magyarosszefogjeloltek.jpg

A lényeg azonban az, hogy akárhogy nézegetem az összes fotót, én ezeken sehogysem látom a Magyar Összefogást. Sőt, azt sem vágom, hogy a kisbetűvel írt magyar összefogáshoz mi közük ezeknek a képeknek. Meg az egésznek.
De végülis mindenki azt tölt fel oda, amit akar.

Ahogy például mindenki azt vesz be, amit akar.
És akkor még a kampányról magáról, mint etetésről most nem is beszéltem lényegében (régebben, lennebb már igen) - mindössze csak egy aprócska eleméről, egy iwiw-es bohóckodásról, IT-balesetről.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr382637880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Minimális etika 2009.05.21. 20:04:16

Érdekes volna megnézni, miket írt ez oldal életrehívója az egy évvel ezelőtti kampányban az rmdsz ellenfeleiről, és mekkorát tévedett... Nem csodáloznék, ha azok a bejegyzései ma már nem lennének elérhetők. Ehh, ciki volna.

blogosz 2009.05.22. 00:07:36

Kedves névtelen! Eléggé rövid a kommented, mégis tele van mellébeszéléssel. :) Egyrészt, ha szerinted "érdekes volna megnézni, miket írtam egy évvel ezelőtt", akkor nézd meg. Ugyanis természetesen elérhetőek az akkori bejegyzéseim is. Neked is, a te kedvedért is. Meg amúgyis. Csak épp te nem nézted meg őket (hiszen ha utánalapoztál volna ebben a blogban annak, ami a saját szavaid szerint foglalkoztat téged, akkor tudnád, hogy az összes postom elérhető ma is, továbbá arról is lenne fogalmad, hogy mit írtam annak idején, illetve mit nem). Mindez azt mutatja, hogy olyasmiről beszélsz, amiről fogalmad sincs. Ráadásul mivel nem nézted meg, azt sem tudod, miket írtam, miképpen azt sem, hogy egyáltalán írtam-e egy évvel ezelőtt ilyen témákról (sőt, vagy egy olyan érzésem, hogy azt sem igazán tudod, milyen választás volt tavaly). Mindemiatt még kevésbé tudhatod, hogy tévedtem-e. :) (Megsúgom: nem volt miben tévednem, mert olyasmikről nem is írtam, amikről te beszélsz. Megnéztem a kedvedért, illetve helyetted: tavaly ilyenkor alig szövegeltem az akkori választásokról, s amikor mégis, akkor azt jeleztem, hogy minden párt hazug kampányszlogenekkel él, illetve később egy másik bejegyzésemben elbúcsúztattam a vereséget szenvedett, és dühében a váradiakat fenyegető Mihai Groza expolgármestert.) És még valami: ha tévedtem volna, akkor sem lenne semmi gáz. Ez ugyanis blog. Nem jósda. És nem is fogadóiroda. Még kevésbé pártház, vagy kampányhadiszállás. Na persze megértelek: hiszen, ha eleve megnézted volna azt, amiről kommentelsz és amit szerinted "érdekes volna megnézni", akkor ott helyben arra jutottál volna, hogy a megjegyzéseid eleve okafogyottak. Ígyhát kényelmesebb és praktikusabb volt utána sem nézni, csak nagyokat próbálni mondani. Hát nem jött be. Ennyit az általad emlegetett minimális etikáról. ;) Úgyhogy ami itt - a te kifejezéseddel élve - ciki lehet, az szerintem a félresikerült blöffölésed - mert a kommented csak ennyi, semmi más... De nincs gond, én nem tartom cikinek. Megesik. És hát biztosan egy kicsit belezavarodtál a fárasztó kampányolásba. Ezzel együtt köszönöm a hozzászólásodat. Nice try. Üdv, Örs

Minimális etika 2009.05.22. 10:01:37

Ezen iwiw-es oldal létrehozójáról értettem, bocs a félreértésért. Peace!

blogosz 2009.05.22. 23:56:18

Akkor erősen lol, és bocs, hogy ennyit dumáltam, továbbá peace 2 da xtreme. :) És a minimális etikáról annyit, hogy az én előző válaszom vált most okafogyottá, mégsem veszem ki, mert az ciki lenne, továbbá jól mutatja, hogy a sok hülyeség kapcsán milyen félreértések keletkezhetnek a logoszban egyetértők között is. ;) Üdv, Örs
süti beállítások módosítása