Blogosz

MESE NINCS.

A ferdítés fordítása

2009. október 06. 21:24 - BlogoszEditor

Aki hazudik az lop is, ugye. Nem szeretem a közhelyeket, tehát az ilyen jellegűeket sem - de ha egyszer itt van a szemünk előtt, nem lehet nem látni. Csak most a sorrend fordult meg: előbb vett el a mások tulajdonából, aztán hazudik az egyik nagyváradi városi tanácsos, nem is tagadva, sőt, büszkén hirdetve, hogy az egész pártfrakciója ludas az ügyben.

Pár napja már megírtam a dolog lényegét, most jött a megerősítés.
Arról van szó ugye, hogy a megyeszékhely Püspöki nevű negyedében - az ide beköltözött Pásztor Sándor városi tanácsos hathatós közreműködésével - az önkormányzat egy olyan telekre kezdett járdát építeni, amely összesen 108 lakos közbirtokossági tulajdonában van. De őket ez nem érdekli. A Real 2 nevű bevásárlóközponthoz vezető utat a mások területét, birtokát megcsonkítva építik fel épp ezekben a napokban, egyszerűen köpve a mások jogaira, tulajdonára, sőt, a bejelentésekre és reklamációkra is.
Maga Pásztor ismerte el: ez az RMDSZ-frakciónak "köszönhető". Köszönik is, legalább 108-an.
Már jeleztem: a vége ráadásul az lesz, hogy még azzal kampányolnak majd a birtokháborítók, Pásztorral az élen, hogy milyen jót tettek a közösségért.

Bejött.
Épp ma ugyanis Pásztor tanácsos a következőket nyilatkozta az újságnak és egy hírportálnak: "Pozitív újdonságnak számít, hogy az elmúlt hetekben a városi RMDSZ-frakció kezdeményezésére több mint 1 kilométer hosszú leaszfaltozott és szegélyezett kerékpárutat sikerült kialakítani a biharpüspöki körfogalom és a Real 2 bevásárlóközpont között. Az utat természetesen a gyalogosok is használhatják, ami nagy segítségükre és hasznukra lesz, hiszen ezentúl az esős vagy fagyos időben nem kell majd a forgalmas közúton vagy az útszéli sárban bandukolniuk, annak a veszélynek kitéve, hogy esetleg elüti őket valamilyen gépjármű."

Meglepő pofátlanságnak, jogtiprásnak mondják ezt egyesek.
Én azonban úgy vélem, teljesen helytelen így fogalmazni, s meglepő arcátlanságról, jogtalanságról szó sincs. Hiszen nem meglepő.
Különösen akkor nem, ha ismerjük a dolog értelmi szerzőit és lebonyolítóit. Akik a biztonság kedvéért még Gheorghe Carp alpolgármestert is behúzták a buliba - s ő pont ma szemtelenkedett és arrogánskodott egy sort a hozzá fordult panaszosokkal, audiencia keretében.
És igen, most iskolapéldáját adják annak is, hogyan kell megkárosítani a saját közösségedet, s utána még önmagad mellett kampányolni is azzal, hogy elvettél tőlük, az ő érdeküknek beállítva ezt.
Erre épül a propaganda eléggé tetemes része a legtöbb esetben - hiszen a kampányok nyomán megszerzendő hatalom is a harácsolást célozza a legtöbbször. És épp erre nagyszerű példa, tananyag a fenti nyilatkozat.

Szokatlan, sőt abszurd párosítás lesz, de én most egyszerűen az igazat adom a nyilatkozó szájába.
Nézzük ilyen formában, azaz tekintsük át, hogyan hangzana a nyilatkozat, ha ugyanabban a struktúrában, de a valóságot mondta volna el. Már csak azért is érdemes odafigyelni, mert a jelen eseten messze túlmutat, azt illusztrálja, hogy a hangzatos, ám a tényeket elferdítő propaganda mögött milyen valóság húzódik meg általában.
Íme:

"Pozitív újdonságnak számít számunkra, hogy az elmúlt hetekben a városi RMDSZ-frakció kezdeményezésére több mint 1 kilométer hosszú részt sikerült elvenni 108 püspöki lakos közbirtokossági területéből. Itt - a helybéliek tiltakozása és kérvényei és megkersései dacára, sőt, azokon még fel is háborodva és felgyorsítva a munkálatokat - leaszfaltozott és szegélyezett kerékpárutat sikerült kialakítani a biharpüspöki körfogalom és a Real 2 bevásárlóközpont között elorzott részen. A mások területére épített utat természetesen a gyalogosok is használhatják, ahogy eleve mi is használjuk, hiszen magasról teszünk a birtokviszonyokra, ha nem a mi birtokaink azok, még akkor is, ha magyarokról van szó. Ami nagy segítségünkre és hasznunkra lesz, hiszen ezentúl az esős vagy fagyos időben is ugyanúgy hülyíthetjük majd a választóinkat, még azokat is, akiket megkurtítottunk. Nem kell majd a forgalmas közúton vagy az útszéli sárban bandukolniuk, annak a veszélynek kitéve, hogy esetleg elüti őket valamilyen gépjármű, hanem mi ütjük el az ő tiltakozásaikat az útszéli machinációinkkal, amelyekben mind sárosak vagyunk."

Hát így.
Pont ez az az út, amin a "képviselőink" haladnak. Szembe velünk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr612637929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása