Blogosz

MESE NINCS.

Törzsi háború

2009. november 06. 00:34 - BlogoszEditor

Beoltattam magam pár órája influenza ellen. Nem a sertésinfluenza néven indult, s ma már A/H1N1-ként emlegetett válfaja, hanem az úgymond hagyományos, de meg-megújuló vírustörzsek ellen.
Más években is szoktam ilyet tenni. Általában azt a Vaxigripet használom - amelynek a nevét nem írom ide, hiszen minek reklámozzam, ha nem ők fizetnek nekem érte, hanem még pénzbe is került az oltás.
A hatása évente változó. Többnyire nem leszek influenzás. De volt már, hogy állítólag az oltástól lettem az, s olyan is, hogy akkorra ütött ki a kehesség, amikorra már épp vagányul immunisnak kellett volna lennem rá.

Úgyhogy most húzódik a bal karom. Oda kaptam. Az új, 2009/2010-es törzsekkel szembeni ellenállásom csak kábé két hét múlva alakul ki - ám azt már most észrevettem, hogy végképp immunis lettem az újinfluenza-témával kapcsolatos baromságokra.

sertesinfluenza.jpg Sertésinfluenza és mese

Mert ugye divat most erről beszélni. Hirtelen előjött sokakból az egyébként bennük nem lakozó - sőt, tőlük messzire iszkoló - orvos és stratéga és politikus. Sőt, a polihisztor és a zseni is. Hiszen nagyon sokan mondják meg ezekben a hetekben nem is csak egyszerűen és szerényen a véleményüket, hanem kérem egyenesen azt, hogy "mi van".
Mert ők aztán tudják, átlátják. Sőt, csak ők tudják és csak ők látják át. Továbbá messianisztikus irányú tudattorzulással is jár mindez, mert hirdetik is a tanaikat, "a sok tudatlan, tájékozatlan, a valót látni nem merő ember számára".

Nos - mint arra már pár héttel ezelőtt is céloztam -, szerintem ezek azok, akik a legbetegebbek lettek az újinfluenzától.
És ezen betegeket két nagy csoportra oszthatjuk izolálásuk során: az egyik az, amelyik szerint abszolúte nincs is semmilyen új kór, hanem megint csakis összeesküvés zajlik, a másik meg az, amelyik szerint ha van is, az úgyis csak a nyugatiakat támadja meg, ide úgysem jön soha semmi.

E két fő csoportba sorolt pácieneseinket tovább is kategorizálhatjuk, a tünetegyüttesük leképeződései alapján.
Az első fenti halmazban, azaz a hivatásos szkeptikusok kórtermében nagyobb a népsűrűség. Mindenki mormolja a maga mantráját, vagy fennhangon, szónokolva dörgi hagymázos látomásait.
Az egyik sarokban épp a szabadkőművesek titkos kamarilláit tapossák, amelyik el akarja pusztítani a világ lakosságának egy részét, hogy így oldja meg a túlnépesedést. Rögtön mellettük a zsidó világuralmi klikket küldik az anyjába, hiszen persze ez az egész is ennek a mocskos bibsi bandának tudható be. A másik szegletben a médiát köpködik erőteljesen, amelyik kizárólag hazudik és a semmiből talál ki álbetegségeket, holott valójában a bolygónkon egy szál újinfluenzás sincs, hiszen ilyen vírustörzs sem létezik eleve. Kicsit odébb a gógyszermaffiát égetik épp verbális máglyán, amelyik immár az egész világ ellen manipulatív támadást intézett.

Néha bemegy egy-egy látogató, s megpróbálja elmagyarázni nekik a következő egyszerű tényeket:
- senki nem állította, hogy apokalipszis jön, csak annyit, hogy járvány van
- az eddigi típusú influenzák és a mostani között nem nagy a különbség, csak ez másképp mutálódott
- az oltás állítólag tényleg nincs megfelelően tesztelve, de kötelezővé téve sem
- csak az oltatja be magát, aki akarja, nem vágóhidakon fogják összedöfködni pájeszes szabadkőműves ufók a kényszerszúrásra/-vágásra összeterelt Földlakókat
- a sajtó egy része valóban hajlamos az egyes témák felnagyítására, eltúlzására, s ezt a témát is felkapta, nagyítja, túlozza épp - csakhogy a másik oldalon az is túlzás, hogy a média állandóan hazudik és nagyít és emiatt az egész egyáltalán nem is létezik
- a sokszor tényleg szervezett bűnözésre hajazó gyógyszeriparnak ez újabb nagy üzlet, és valószínűleg mindent el is követnek, hogy minél több adagot adjanak el az oltásból - de ez még mindig nem jelenti azt, hogy aztán az egész világot ők irányítanák egy titkos összeesküvés keretében, s a trollokkal, valamint az XG324 galaxisból érkezett csápos masszákkal összejátszva esténként az alvó testünk fölött kanasztáznának, a parti közben gonosz terveket szőve fondorlatos elpusztításunkra, vagy a bőrünk alá való bebújásukra.

De amikor a látogatók ezt elmagyarázzák betegeinknek, akkor rendszerint azt a választ kapják, hogy naiv nyomorultak, esetleg tudatlan barmok.
Úgyhogy ezen betegeink a külső beavatkozást is elutasítják, őket kezelni nem lehet. Meg kell várni, amíg elmúlik nekik. Elmúlni pedig csak akkor fog, amikor majd egy másik jó kis témát találnak, amelyben meglátják azt, amit a többség nem: azaz a legújabb kegyetlenül ravasz, világméretű öszeesküvést.

A másik kórteremben azok feszítenek, akiknél nem ilyen menatálhigiénés lefolyású a betegség, hanem kifejezetten fizikai jellegűek a tüneteik.
Hogy aszongya: apám, komoly ember nem lehet influenzás. Nízzed, én rendesen bejárok dógozni, meg osztán jó nagyokat eszek, iszok, alszok, oszt jóvan. A sok elpuhult nyugati, az foglalkozik ilyen háegyes izékkel, nem is csoda, ha elkapják, amilyen kis kákabélűek, de mink itten a jég hátán is megélünk, haggyámá.

Ezen kontroll-csoport esetében az lehet a célravezető, ha tudományos igényességgel közelítve télleg hagyjuk mán, oszt nem is próbálunk semmit mondani.

Én magam megy úgy vagyok ezzel az A/H1N1-gyel, mint a deriválással, vagy a pacallevessel.
Tudom - sőt, meggyőződésem -, hogy van, de nem szeretem.

És legalább bevallom, hogy nem értem pontosan, hiszen nem vagyok sem orvos - ahogy például matematikus és szakács sem. De nem is próbálom meg eljátszani, hogy az vagyok. Továbbá nem képzelem magam a téma tudorának, nem terjesztem a tévtanaimat - s nem is hallgatom meg a sok nagyívű, de üres dumát.
Hiszen mint mondtam, immunis lettem a különféle oldalakról és perspektívákból érkező, vírusfertőzésként terjedő baromságokra.

Ha viszont a közelembe jön, akkor már úgyis mindegy: ha elkerülhetetlen, akkor elkapom, illetve kiszámítom, vagy megeszem. De sokkal inkább megpróbálom valamilyen módon elkerülni - és kész. Ha meg nem sikerül, akkor sem egy nagy was ist das. Elvégre nem halok bele.
Vagy ha igen, akkor legalább újabb bizonyítékom van rá, hogy történetesen igazam lehet.

ds1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr382637941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása