Blogosz

MESE NINCS.

Jaj!

2009. november 23. 00:48 - BlogoszEditor

Igen, mehetne már Băsescu. Most, hogy az első fordulónak vége, úgy néz ki, meg is van a lehetősége ennek. Valóra válhat egy álom - már azoké, akik ilyen hülyeségekkel álmodnak.
De kezdődik megint egy másik helyette. Egy rém-.
Mert sok szempontból itt az ideje, hogy menjen Băsescu.

De nézzük már meg jobban, hogy ki jön itt helyette.

newhomebg.jpg

Ajaj!

Ez Geoană? Egy kicsit.
És kik azok ott mögötte? Iliescu, Vanghelie, Mazăre, Mitrea, Năstase? Igen.
És azok a nők? Ők is.

A gyerek az egyetlen, akinek esze van. Ő láthatóan másfelé indul. Még időben megpattan.
Hiszen senkinek nem jó oda menni, ahova a PSD tart. Soha, semmilyen körülmények között nem jó egy úton haladni velük, még kevésbé egy helyen lenni velük. És mégis ott vagyunk már 20 éve. És egyre csak jönnek, s jönnek állandóan vissza.
Na menjenek már!

Persze továbbra sem alternatíva Băsescu Geoanára. De Geoană alternatíva Băsescura. Mégpedig sokkal rosszabb.
Nem akarom, hogy eljöjjön az az idő, amikor visszasírjuk Elena Udreát és a többi borzalmat. Băsescu kiszámíthatatlan és hazug és nagy csalódás és minden. De Geoană meg a PSD jelöltje. És ennél súlyosabb alig van - még mindig.

Épp idén decemberben lesz 20 éve, hogy a nyakunkra ültek. És végülis ők termelték ki nekünk még Băsescut is. Akit most, a vérük szívásának huszadik évfordulóján nagy vergődésünkben esetleg lecserélhetünk a legújabb brandjükre, Geoanára. Túldramatizált megfogalmazás ez? Az ördögöt! Hiszen a hatalma megtartása és megszilárdítása érdekében a mai PSD 20 év alatt még embereket is ölt, polgárháborús állapotokat is teremtett, nem is egyszer.
Nem kell a PSD-t démonizálni. Aki visszaemlékszik az elmúlt húsz évre, tudja, hogy az "-izálás" fölösleges lenne. Nem mi teremtettünk mumust belőlük, hanem ők kísértenek állandóan mindenütt, kiűzhetetlenül. Aki meg nem emlékszik vissza, az ne aggódjon. Hiszen még a gyerek is tudja, hogy azért ezek mögé akkor is ciki beállni, ha a másik oldalon is nagy a gáz.

Szóval jön Geoană. Na, én meg mentem akkor.
Választani. (Éreztem, hogy a második fordulóban mégsem úszom meg.) Én azt a gyereket választom. Akármerre is visz az útja, csak el ezektől.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr142637947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása