Blogosz

MESE NINCS.

Sci-fi

2010. március 26. 20:44 - BlogoszEditor

Nagyon megtisztelő, ahogy fixálódott a mi utcánkra a város önkormányzata és a köztisztasági vállalat. Az már kevésbé, hogy a kosz is.

Megkaptuk ma az aktuális kimutatásukat arról, hogy miként halad a tavaszi nagytakarítás a városban. (Tényleg, nagytakarítás van? Abszolút nem tűnik fel. Nem látni a sok kosztól és portól. Ami ugyanott van, ugyanúgy kavarog. Amikor ilyen profelhőben kénytelen az ember járni az utcákon, vagy várni a buszt, vagy akármi, akkor lelki szemeim előtt látom is előtűnni magam a felhőből, kimért, ruganyos léptekkel, amint két kezemben egy-egy beélesített és maximumra kapcsolt pofozógéppel a városháza felé tartok... )

Nem tudom, mitől lettek ennyire szerelmesek az utcánkba, de tény, hogy háromszor is szerepel ugyanazon a listán.

orsnek009.jpg

copy-of-orsnek009.jpg

Mint látható, az állítják, hogy a csatornalefolyókat például kitisztították a Matei Corvinon is. Úgy nézem, kétszer is... Sőt, egyszer külön is jártak a Mateion és külön a Corvinon, ami különösen érdekes teljesítmény lehet, tekintve, hogy ez csak egy utca. Ezek szerint más dimenziókba is képesek már átlépni a köztisztasági vállalatnál. Csak takarítani nem.

Igaz, buta is lenne, aki a téri-idő kuntinuumból kijutva, egy fragmentált másik térbe érkezve arra gondolna, hogy fel kell sepregetni és ki kell lapátolni a sarat a lefolyóból.

Na, de ha már azt állítják, hogy ennyiszer takarítottak itt, az előbb meg is néztem, mi a helyzet odakint. Hát, érintetlen a dzsuva az út mentén is. S persze a csatornát sem tisztították ki.
Ehhez képest nagyon király, hogy háromszor is szerepelünk a jelentésükben. Vajon ennyiszer is számlázták ki a semmit?

Minden esetre a vak is látja, hogy kamu az egész lista. Egy hamarjában és hevenyészve összedobott hazugság. Még a betűméret sem mindig egyforma, úgyhogy evidens, hogy csak összeollózták valahonnan az utcaneveket és kész.

Majd kinyomtatom és kiteszem az utcára. Hátha végül az utca fog alkalmazkodni a leírt "valósághoz" - mert látom, fordítva nem megy. Remélhetőleg idomulni fog ahhoz, ami ott írva van, s megtisztul, ha meglátja  kimutatást. Mert ugye háromszor is rendbetettnek pipálták ki, mégis ugyanolyan, mintha egyszer sem jártak volna erre. Nagyon makacs szerzetek bírnak lenni ezek az utcák...

Lehet, hogy az utcaseprők még mindig a Matei és a Corvin, azaz a kettéhasadt térben duplán létező egyetlen utca foglyai. Azért nem jutottak el idáig a valóságban, mert ott küzdenek a visszatérésért. Valahogy nem is tűnik fel a hiányuk. Errefelé ugyanolyan holdbéli volt a táj már egy nappal azután is, amikor néha még erre vetődtek.

Immár csak a fentihez hasonló írásos üzenetek révén kapunk hírt róluk. És ezen üzenetek legalábbis a mi valóságunkkal párhuzamosak. És nyilván a kozmikus kapun való átlépésük az oka annak is, hogy hiába jelentettem be nekik még tavaly, hogy kosz van az utcán - rétegekben áll a por és a homok, mert csapnivalóan dolgoznak akkor is, ha erre járnak -, azóta sem válaszoltak.

Közben amúgy változatlanul jövedelmező, milliárdos üzlet a váradi köztisztaság. És teljesen párhuzamos a várossal. Mintegy rajta kívül, elvontan létezik leginkább.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr652638008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása