Blogosz

MESE NINCS.

Nyuszipapucs

2010. április 02. 17:01 - BlogoszEditor

Ízléstelennek tartom, ahogy a politikusok a fő ünnepeket is arra használják fel, hogy előtérbe tolakodjanak, álszent vigyorokat erőltessenek magukra, s a saját arculatukat fényezgessék még ilyenkor is. Lényegében az ünnep bemocskolása az, ahogy karácsonykor s most, húsvétkor is a lapokban hirdetik magukat. Amúgyis közhelyes fordulatokkal úgymond kellemes ünnepeket kívánnak.
Már miért? Kik ők? A rokonaik talán? Szeretőink, barátaink, jó ismerőseink? Vagy egyházi méltóságok? Ha meg nem, akkor mit dumálnak még vallási ünnepekkor is? És egyáltalán kit érdekel, hogy mit kívánnak ilyenkor, miközben amúgy nyomát sem látom, hogy eszükbe jutnánk?
Na ja, ezzel azt akarják mutni, hogy mennyire odafigyelnek a válaszóikra. Igen? Én speciel akkor érezném úgy, hogy odafigyelnek ránk, ha két ünnep között többet dolgozni s kevesebbet lopni látnám őket. És mivel ez nem következik be, még visszatetszőbb, ahogy tömegesen pózolnak itt nekünk az újságok címlapjain.

Persze a lapok nem hibásak, ők csak reklámfelületet adnak el - hiszen ezek a farizeusok fizetett hirdetésekben reklámozzák magukat.
És van egy hangyányi egy bolond százat csinál érzet is a dologban. Ugyanis néhányan elkezdték ezt a sunyi marhaságot évekkel ezelőtt, s most már sokan úgy érzik, ők sem akarnak kimaradni a sorból. Hiszen hogy nézne az ki, hogy ha épp ez vagy az maradna ki a bohóckodásból, ha épp ő nem rondítana bele az álságos dumájával a cuki kis választóinak az ünnepébe, csak más politikusok?

Mindezek fölött ráadásul vizuálisan is annyira idejétmúlt, provinciális, kisstílű az egész. De ez rendben is van. Mivel így pont olyan, mint maga az a betegesen narcisztikus ötlet, hogy egy politikus Jézus születésekor, majd a feltámadásának napja alkalmából is ünnepi köszöntővel dörgölőzzön a lakosság lábához. Sicc innen, bolhafészkek!

Ám idén egy kicsit más mindez. Ezúttal egy nagyon édes ellenpéldát láthatunk. Amely szolidan, óvatosan formabontó, s szubtilis üzenete szokatlanul őszinte.
Íme.

copy-of-bnor-top1.jpg

Mint láthatjuk, úgy esett (nyilván nem egyeztettek előre, hanem véletlenül jött ki így), hogy mindenki a portréjával illusztrálja a kis szövegét ebben a hirdetési tömbben.
Nos, figyelmesebb szemlélőnek már az is feltűnhet, hogy Dumitru Voloşeniuc, a Bihar Megyei Tanács alelnöke (a jobb felső sarokban) igen érdekesen néz ki ma. Lehet, hogy nem borotválkozott meg reggel, vagy nem is tudom, hogy mi lehet, de alig ismerek rá.
Ám az igazi Cseke Attila szenátor, egészségügyminiszter (a bal felső sarokban). Erről az aranyos oldaláról eddig nem ismertem. Csúcs.

Nézzük is meg közelebbről.

csekenyuszi.jpg

Önök felismerik? Én igen. A miniszterként hozott eddigi intézkedései is arra utalnak, hogy ez bizony ő. A rohadó egészségügyi rendszerhez nyuszi volt érdemben hozzányúlni (nyúlni, hmm), viszont a lakosságra különféle újabb adókat kivetni már nem volt tapsifüles. Úgy húz fel minket, mintha a nyuszi papucsban járna, s a (nyuszi)papucsa a lakosság lenne.
Sőt, nyusziság ide vagy oda, ahhoz igazi bátorság kellett, hogy tulajdonképpen csak róla szerepel itt valós kép. Tetszés szerint el lehet játszani a gondolattal, milyen fotók illenének a többiekhez, ha ők is őszinték lennének egy pillanatra...

krbt1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr352638018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása