Blogosz

MESE NINCS.

Légköri zavar

2010. április 19. 16:59 - BlogoszEditor

Annyira át van itatva már a közbeszéd hörgéssel, zajszennyezéssel, hogy felkapjuk a fejünket, ha - szokatlan módon - egy kicsit csend van. Már idomultunk a ricsajhoz, ráállt az immunrendszerünk is. Úgyhogy ha a fiúk egy kicsit lazítanak, az egyből feltűnik.
Tehát ezúttal pótolom én a hőbörgést - szinte már hiányzik :) -, hadd pihenjék ki magukat kicsit a két választási forduló között a hivatásos zajforrások.

Hiszen hol van ilyenkor a nemzetmentők sokasága? Meglepődve tapasztalom, hogy ezúttal még nem kezdtek kegyetlenül nyílt leleplezésekbe arról, hogy a vulkáni port is a zsidók verték fel.
Hiszen "ugye" csakis a zsidók hoztak ránk csak az utóbbi időben is olyan katasztrófákat, mint a világgazdasági válság, az újinfluenza, a madárinfluenza, a sertésinfluenza, a kergemarhakór, valamint a world music.

Pedig most alkalmas lenne megint egy kis zsidózás. Mert tényleg sok furcsa vonatkozása van ennek a most tartó por-mániának. Gyanús.

És ha bárminek, bármikor furcsa vonatkozásai vannak, ha bármi hümmögtető kérdéseket támaszt, ha gyanús, akkor ott vannak máris a zsidók. (B-listások továbbá, de előrángathatóak még szükség esetén - tetszés szerint - a feketék, a romák, a románok, a szlovákok, az oroszok, az amerikaiak, a komenisták, a kapitalusák, a homoszexuálisok, a vörös hajúak, a pigmenthiányosak, és az a furcsa szomszédunk.)

Szóval - a hülyeségeket félretéve - mindenképp vannak érdekes vonatkozásai ennek a porfelhő-ügynek.
Jó eredménye például, hogy mostanság többször szemlélgetem a csillagokat. Már rég eszembe sem jutott, hogy a porlepte mindennapokból fölfelé személődjem egy kicsit. Ám furcsállom, hogy ha ott van ez a sűrű, vulkanikus eredetű felhő, 9 kilométer magasban, akkor hogy láthatom tisztán a csillagokat - amelyek egy kicsivel messzebb vannak 9 kilométernél.
De oké, biztosan van ennek valami félkínai nyelvű fizikai és csillagászati magyarázata. Viszont vannak további kérdéseim is.

A vulkanikus tevékenység nem újkeletű. Hogy lehet, hogy mégsem volt eddig még soha hasonló veszély, meg légtérzár, meg ilyesmi?
Mi az oka annak, hogy olyan nagy légitársaságok, mint a KLM és a Lufthansa mégis tesztrepüléseket végeztek a felhőben, be is bizonyosodott, hogy nem okozott igazán súlyos károkat a gépekben, de a légtereket mégis csak most, jóval később nyitják meg részlegesen, teljesen azonban még most sem?
Továbbá mi az oka annak (a szokásos itteni slendriánságon kívül), hogy a hatóságok sem veszik komolyan az egészet? Mert például amikor a váradi reptéren érdeklődtem arról, hogy légtérzár van-e, azt a választ kaptam a diszpécsertől: "Öö, igen, azt hiszem. De mindjárt bővebbet tudunk mondani, csak megnézzük a tévében a híreket".
Hogyhogy pont ilyen, súlyosnak mondott helyzetben a levegő minőségét is ellenőrző környezetvédelmi hivatalnál egész hétvégén senkit sem volt elérhető, még mobilon sem, mérési adatokat pedig öt napja nem tettek közé? Ilyen lazán hétvégéznek, amikor pedig állítólag veszély van odafent?
És hogy van az, hogy a környezetvédelmi miniszter, Borbély László ma reggel még azt nyilatkozta, hogy létezik egy zöldszám, ahol a lakosság információt kaphat a helyzetről, a járatokról, ám ma estére kiderítettem, hogy ilyen szám nincs is? És miért van az, hogy helyette a munkatársai megadtak egy másik számot, ahol állítólag a lakosság érdeklődhet, de arról meg kiderült, hogy csak a minisztérium egyik száma, ahol fogalmuk sincs az egészről? És hogy megy az, hogy utána "szereztek a külön kérésemre" egy másik számot, amelyet a turisztikai tárca működtet, s ahol szerintük valóban infókat adnak a helyzetről - de amelyiket hiába hívja bárki, mert nincs is üzemben?
És az miért van, hogy közben az EU már külön szakértői bizottságot hozott létre a por miatti repülési tilalom okozta károk felmérésére? Ennyire törékeny lenne az egész gazdaság? Vagy valami mást akarnak kideríteni? S hogy van az, hogy egyből azzal jönnek: e pár nap miatt az egész gazdasági válság kitolódhat?

Kezdem azt hinni, hogy ezúttal itt tényleg valami nagyon el van túlozva. És talán okkal, céllal.
Sőt, ezekben az órákban az európai médiában már erősödik is a vita erről. Arról, hogy szükséges-e mindenütt az "egyenzárlat", illetve arról, hogy ez szolgál-e valamilyen érdekeket.
De az is lehet, hogy csak hozzászoktunk már a sok paranoiához, amely szerint ha bármi szokatlan, vagy nem teljesen világos, vagy nem látjuk át azonnal, akkor összeesküvés lesz a dologban, egészen biztosan.

Mi az oka mindennek?
Megmondom: a zsidók. Hát persze. Na, hadd halljam, ahogy az ilyenkor mindig szokás - szépen, artikuláltan: a zsi-dók. Úgy.
És aki kételkedik, annak - a megmondóemberek szokásos, kőkemény logikájával - bizonyítékot is szolgáltatok. Most ugye állítólag hamufelhő van a fél Európa fölött. Áháá! Na és kik azok, akik hagyományosan hamut szórnak a fejükre...? Na ugye! Hoppá!
Így akarnak minket áttéríteni a hitükre. És leigázni, és a földön tartani, szárnyalás helyett.
Kész, megint lelepleződtek. Meg lehet nyugodni, rajtacsíptük őket. Más nem is állhat soha semmilyen manipuláció hátterében.

Aztán, hogy van-e felhő, s ha igen, valójában mennyire játszották túl a jelentőségét, kik, milyen érdekek miatt, kik nyernek rajta, vagy esetleg csak egyszerű túlóvatoskodásról van-e szó (s hogy Romániában miért röhejesen amatőr e fura helyzet kezelése is), az már feledésbe merülhet.
A lényeg, hogy mi, laikusok mindig tudjuk, mi van. Legalábbis vannak köztünk olyanok, akik minden témában azonnal vágják, bármiről legyen szó. És mindig ugyanaz van. Akkor is, ha nem az van.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr102638035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása