Blogosz

MESE NINCS.

Aranygól

2010. június 10. 23:27 - BlogoszEditor

No, még néhány óra és kezdődik.
Néhány kivételtől eltekintve fociban csak a világbajnokságokat és az EB-ket szoktam megnézni. Ilyenkor aztán pár hétig tudom, hogy ki kicsoda ott. Aztán elfelejtem. Most például arra sem emlékeztem, ki a címvédő.
De nem is túl fontos.

cvacvasvdvdv.jpg Az illusztrációkon: dokumentumértékű képek online csapatom történelmi meneteléséről

Jól van ez így: négyévente (vagy ha ez EB-ket is ideszámítjuk, kétévente) négy hétig izgi kis kavalkádot láthatunk. Mondjuk kár, hogy mi semmilyen szinten nem vagyunk érintettek benne. Sem a mieink nem jutottak ki, sem azokéi, akiknek az állampolgárai vagyunk. Ez sokat levesz a dologból. És 24 éve már, hogy nincs magyar csapat a vébéken...
Ám valami azt súgja, megérem én is még azt, amikor Magyarország ismét világbajnokságon szerepel majd. Feltéve, hogy a közeljövőben a tudomány megoldja az örök élet problematikáját.

untitlednljkljkll.jpg

Egy kicsit már most megkezdődött ez a torna, hiszen megvolt a koncertekkel egybekötött nyitóünnepség. Olyan rossz volt, hogy egészen jól szórakoztam, amíg néztem.
Az M1-es közvetítés adta meg a savát-borsát. Például legutóbb a Live Aid idején láttam olyat, hogy egy koncertet kommentárral közvetítenek. De ez - legalábbis az elején - most jó idegesítőre sikeredett.
Épp nyomja a színpadon a legütősebb slágereit például a Black Eyed Peas, amikor a magyar kommentátor végtelennek tetsző fejtegetésbe kezd arról, hogy most éppen a Black Eyed Peas lép fel, ott vannak a színpadon, ők játszanak, zenélnek, nagyon jók, mégpedig ezúttal azt a számukat hallhatjuk, amelyik... stb., stb. Hallanánk is, ha nem beszélné szét. Épp csak a dalszöveget nem olvassa be. A közvetítéstől nem hallani semmit abból, amit közvetít. Igazán csitulhatna.
De nem teszi. És épp emiatt hallhatunk később olyan merőben új infókat is, hogy "a Black Eyed Peas a világ legnépszerűbb együttese", "sorsdöntő szerepük volt abban, hogy Obamát választották amerikai elnöknek", meg ilyesmi. Úgy látszik, muszáj beszélni, akármilyen zöldséget is mondanak. Talán most járatják be magukat a meccsek kommentátorai...

untitledjkhjk.jpg

Legjobban mégis az tetszett, amikor magyarra fordították a sowetoi színpadon megszólaló vendégek beszédeit.
A magyar szinkrontolmács szerint ez a vébé nem Dél-Afrikában van, hanem a helyszín "Száusz Efrika". Egye fene.
Ám mint kiderült, valóban nagyon érdekes, sőt, sporttörténeti jelentőségű lesz ez a világbajnokság. Ugyanis valamelyik meghívott épp arról beszél a színpadon, hogy ez a sportesemény egy nagy célnak is a megjelenítője ("it is dedicated to one goal"), aztán jön valami társadalomjobbítási maszlag. Nos, magyar fordításban ez így hangzik: "ez a sportesemény egy gólt céloz meg".

Húha! Akkor tényleg nagyon izgi lesz holnaptól!
Úgy látszik már megint változtattak valamit a játékszabályokon.
Azért remélem, azt az egy gólt nem a legelején lövik, mert akkor dögunalom lesz a következő egy hónap összes meccse.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr502638061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása