Blogosz

MESE NINCS.

OK

2010. június 16. 01:30 - BlogoszEditor

Neha olyan az egesz, amilyennek lennie kellene.
Ha korulnezek, nyugalom van, rend, tisztasag, csend. Nemcsak kint, hanem bent is, a fejekben, lelkekben.

Egyszerre preciz szervezettseg es az ebbol is fakado konnyedseg, lazasag. Es ha ismet korulnezek, tobbnyire nyilt tekintetu, kedves embereket latok, akik a sajat kedves es sokszinu eletuket elik. Mindenki ugy, ahogy akarja.
Nem duhit fel allandoan az allam, vagy nem rangatja a kabatujjadat valami rosszindulatu kis torpe, nem kapsz azon mindig valakit, hogy a zsebedben turkal, vagy a fejedben akar valamit a sajat erdekei szerint atrendezni. Lehet a szo nemes ertelmeben allampolgarnak lenni. Mert van allam s mert polgarnak lenni jo.

Nyugodtan melazhatsz olyan, maskor mellekes es apro vacakoknak tuno dolgok folott, hogy este 11-kor meg nem sotetedett be teljesen, de ejjel 3 utan mar virrad lassan, vagy azon, hogy nyulak ugrandoznak a hatalmas zoldovezetekben, s ejjelente a tombhazak kozott is, vagy eppen azon, hogy ha szemetet latsz valahol, akkor nyilvan utolag erkezettek teruletere leptel, tunodhetsz azon, hogy miert nem rohannak sehova az emberek csucsforgalom idejen sem, s miert nem dudal le valaki az utrol, ha lefullad az autod.
Fel sem merul, hogy neked csak akkor lesz esetleg jobb, ha azok ott fent vegre megnyuvadnak. Sot, barki leelheti az eletet nagyon jol ugy, hogy hirt sem kap feloluk, s nem is nyomakodnak be a mindenfele pitianer manovereikkel mindenki mas eletebe.

Az ember fejeben zsong meg a hatterzaj, a sok hulyeseg es abszurdum, amit az evtizedek soran hallott, tapasztalt. De hamar halkul mindez, s lassan eltunik.
Egyszer elunk (legalabbis allitolag ilyen, foldi minosegunkben, de ebbe most ne menjunk bele), s azt lehet valoban elettel tolteni. Anelkul, hogy folyamatosan ellopnak a perceinket, napjainkat, eveinket. Anelkul, hogy mindenfele butasaggal es zavaro tenyezovel toltene meg ezt a letet a konjunktura. Nincs is konjunktura: beke van.

Szoval minden rendben.
Hogy is lehet ez? Mi tortent? Hogy sikerulhet Romaniabol idaig elerni?
Ja, ugy, hogy ismet Svedorszagban vagyok eppen.

Aztan majd jovok.
A hatarnal majd veszek egy mely lelegzetet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr622638065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása