Blogosz

MESE NINCS.

Köszi

2010. június 26. 14:28 - BlogoszEditor

Sikerült: "a lakosság érdekeiért küzdő" ellenzék elérte, hogy sokkal több embert érintsenek a megszorító intézkedések, mint az eredeti elképzelés szerint.

A PD-L és a az RMDSZ alkotta kormány a nyugdíjakat csökkentette volna, valamint a közszférában a fizetéseket, illetőleg néhány olyan további járandóságot, amelyet kisebb társadalmi csoportok kapnak. Ez is erősen vitatható, oké. De az ellenzék ennél is nagyobb megszorításokat harcolt ki végül.

A PSD (amelyik állandóan a szocialista megközelítést, a szociális védelem fontosságát hangoztatja - legalábbis addig, amíg ellenzékben van) és a PNL az Alkotmánybírósághoz fordult. Ez utóbbi pedig döntése révén lényegében le is állíttatta a nyugdíjak csökkentését.
Erre a kormány - a kieső bevételt kiváltandó - ma úgy döntött, hogy nőjön az ÁFA, mégpedig 19%-ról 24%-ra. Ez utóbbi pedig már mindenkit érint az országban, aki fogyasztó.
Hát köszi, PSD, ügyes, PNL. Valóban nagyon fontos a társadalomvédelem, a szociális védőháló. Vergődnek is benne egyre többen. És olyan szörnyetegek támadnak, mint a PD-L és az RMDSZ fentről, a PSD és a PNL pedig oldalról.
Valamelyikük mindig "meg akar védeni" bennünket a többitől. Itt egy újabb példa arra, mit eredményez az egész: ha az ellenzék most nem fordult volna Alkotmánybírósághoz, akkor közvetlen módon nem érintettek volna engem sem a megszorítások, s még többmillióan kimaradtak volna belőle. Így viszont szocialita igazság tétetett. Köszönet érte, főleg a PSD-nek.
Sőt, attól tarthatunk, részükről még mindig nem ez a harc volt a végső. Húsz éve "küzdenek értünk". És mindig mi veszítünk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr922638071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása