Blogosz

MESE NINCS.

GPS

2010. június 28. 23:48 - BlogoszEditor

Mi a szép ezen a képen?

dsc00198.jpg

Most nem az ismeretlen bébihölgyre gondolok, ő - érdemei teljes elismerése mellett - jelen kontextusban statiszta. Amúgyis csak véletlenül járt arra, épp át akart kelni a zebrán, amikor előkaptam. A fényképezőgépet. Hogy lefotózzam azt, ami itt az előtérben látható. Szerintem ugyanis ez is erősen szép.
Az a nyíltság, az a kendőzetlen, spontán önmagunkat adás, ami ezen a táblán van, az a hamisítatlan itteni attitűd, amit a felirat sugall - bájos. :)

A Decebal sugárúton fényképeztem ezt ma, egy gyalogátkelőnél. A tábla eredeti felirata: "Átkeléshez nyomja meg a gombot". Ezt az alkotó keresztülhúzta, s azt írta oda: "Romániában vagyunk!" Igen! Ez az! Mi Romániában vagyunk, mi nem nyomunk meg semmilyen gombot az átkeléshez. Mi akkor kelünk át, amikor akarunk, mégpedig egyszerűen, mindenféle nyomkodás vagy várakozás nélkül. Sőt, a villanyrendőr színei is bekaphatják.
Nekünk ne jöjjenek itt mindenféle újításokkal, előírásokkal, készülékekkel. Nálunk ha át kell mennünk, akkor átmegyünk. Azonnal. Bárhova.

Az is mily' gyönyörű, hogy az intelligenciának eme áradását épp abban a kereszteződésben találtam, amelyet a hatóságok "intelligens kereszteződésnek" neveztek egy ideig. Ugyanis itt szerelték fel azt az összetett rendszert, amely a forgalom alakulását követve szabályozta a villanyrendőrök színváltásait. De mivel a forgalom nem bizonyult elég intelligensnek ehhez, le is szerelték az egészet pár héttel később.
Ahogy a felirat emlékeztet, Romániában vagyunk, ugye.

copy-of-dsc00199.jpg

A helymeghatározáshoz több műhold összehangolt adatai kellenek mostanság. Nekünk elég egy firka.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr542638075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása