Blogosz

MESE NINCS.

Idegtépés könnyen, gyorsan, házilag

2010. július 05. 23:04 - BlogoszEditor

Wáháhá! Micsoda apró, s mégis king size humor! Szuper. :D
Nemrég már írtam a témáról, de épp most vettem észre, hogy a Youtube vuvuzela gombot vezetett be.
Nem minden filmecskénél van, de azért a legtöbbnél megtalálható. A kis focilabda-ikonra kell kattintani, ha a néző trendi háttérzajjal szeretne megtekinteni bármilyen témájú videót.
Kitűnőek az ilyen l'art pour l'art ökörködések.

vuvuyoutu.jpg

Épp a Metallica egyik fellépését néztem, amikor rátaláltam a gombocskára. Tessék, itt például ki lehet próbálni, milyen a One című klasszikus, vuvuzela-alappal. (A kis gombot tessék ám megnyomni.)

:) Hát nem zseniális?
Ha tetszik, ha nem, megszokhattuk az elmúlt hetekben, hogy ami érdekes a tévében, az zümmög is. És immár (valószínűleg csak átmenetileg) magunkat is idegesíthetjük, kényelmesen, gombnyomásra, különösebb fáradság nélkül - ráadásul nem függünk attól, hogy épp mikor van meccsközvetítés.

Ugyanakkor ne feledjük az új funkcióban rejlő számos előnyös lehetőséget.

Rákereshetünk például bármelyik kis kedvencünkre, és egy kattintással úgy hallgathatjuk meg nagyívű beszédeit és nyilatkozatait, hadoválásait, ahogy már eleve megérdemelné, hogy azok elhangozzanak. Nagyszerű filmek kucsjeleneteit szedhetjük elő, horrortól romantikusig, hogy belefújjunk a feszültség közepébe. Vagy hallgathatunk úgy zenét, hogy közben atmoszférázunk.
Nekem például nagyon tetszenek Tőkés nyilatkozatai ebben az új köntösben, nem beszélve arról, hogy Markó is sokkal kevésbé tenyérbemászó, ha kevesebbet hallunk belőle, Băsescut csak így lehet komolyan venni és mondandójának mély üzenetét igazán megérteni, Orbán pedig egyenesen forradalmivá válik tőle. Japán és/vagy koreai rémfilmek kulcsmomentumaihoz is úgy passzol az új hangeffektus, mint Korda Györgyhöz a kényszerzubbony. És még számos más kombináció lehetséges - jelen témában kreativitásunknak csak a fájlmegosztó szab határt.
Megyek is, megnézem újra Sztálin egyik beszédének felvételét. Remélem, most, hetven évvel később nem jön értem senki, ha belefüttyögtetek. Bár azért az ajtót bezártam, mielőtt vuvuzela gombot nyomok.
Ki tudja, hányan járkálnak már odakint a zümmögőtől leamortizált aggyal, s hány démont ébresztett fel a régi afrikai eszközből lett új alkalmatosság. Vagy egyszerűen csak jobb lenne, ha mindenki jól be lenne zárva valahova, amíg ilyesmiket használ.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr852638078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása