Blogosz

MESE NINCS.

Szépen kimúlni

2010. július 11. 02:19 - BlogoszEditor

Lényegében véget ért a vébé.
Ja, van még a döntő, de számomra (meg még - gondolom - sokak számára) ez kevésbé érdekfeszítő, mivel azok nem játszanak már, akiknek eddig szurkoltunk. Az enyémek például bronzérmesek lettek.

És ahogy látom, megint megy a vita, hogy kell-e egyáltalán bronzmeccs.
Szerintem megszüntetni nem feltétlenül kellene. Viszont sok szempontból fölösleges lejátszatni is. És kínos nézni.

Igaz, hogy a mai bronzmérkőzés végülis jó meccs volt, de tétje már alig. Sőt, ez volt a világbajnokság egyik legjobb összecsapása. Lendületesen, felaszabadultan, parádésan tudtak játszani. Kevés volt rajtuk a nyomás. Ugyanis tétje már alig.
Látszott a győztesek örömén is, hogy ez inkább keserű. Milyen lenne végülis? Hiszen a harmadik helyért játszani lényegében annyi, hogy a vesztes mérkőzik meg a vesztessel. És azt döntik el, ki a nagyobb és a kisebb vesztes.
Még pénz is alig van benne - 20 millió dollárt kap a harmadik és 18 milliót a negyedik helyezett. (A második 24-et, a világbajnok pedig 30 milliót.) Mindez önmagában véve óriási összeg, ám például a sokmindent uraló klubfocihoz mérten nem az.

És a csalódottak döntője mellett szól mondjuk, hogy még ott is lehet nagyot alakítani, továbbá javítani a statisztikákat, a játékosok ázsióját emelni. Na meg jegyeket, közvetítési jogokat, reklámidőt, miegymást eladni. Ellene viszont az, hogy maga a meccs és a koncepció eléggé groteszk és kellemetlen. Úgy nyerni, hogy másnap majd a lelátóról nézheted meg az igazi győzteseket...

Annak idején volt egy tanítványom, aki rendesen bejárt az órákra, de sosem készült, sosem mondott egy szót sem feleltetéskor. A nyári szünet előtti évharmadi dolgozatkor jeleztem, hogy kellene valamit írnia, mert bukásra áll. Nem írt semmit, megbukott. Pár év múlva egy benzinkútnál láttam viszont, ott volt segéd. Kicsit elbeszélgettünk, s az iskolai szereplésére, teljesítményére, eredményére ezzel emlékezett vissza, nevetve: "végülis a részvétel a fontos".
Na igen.

Olyan ez, mintha Paul, a polip nyugtatgatná magát az állatszépségverseny döntőjében.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr322638079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása