Blogosz

MESE NINCS.

Ámokfutás

2010. augusztus 06. 00:57 - BlogoszEditor

Nézegetem egy pár éve ezt az autót, amely sokszor megfordul a környékünkön, hiszen a tulaja itt lakik. Mostanra azonban - az illető akaratán kívül, az utóbbi hónapok történései miatt - más, szinte kultikus jelentést kapott ez a rendszám. Ezért bátorkodom megosztani.

dsc00264.jpg

dsc00260.jpg

Ma is itt állt ez a verda, nem messze tőlünk. Érdekes lehet ezzel furikázni odaát. Vagy sosem állít meg a rendőr, mert hisz a szemének, vagy mindig, mert nem hisz.

Azok fényében, amit Viktorék művelnek mostanság - a vécésnénikig ható totális leváltáshullám, a nemzeti együttműködési nyilatkozatnak csúfolt maszlag kötelező (és emiatt szánalmas) kifüggesztése az összes államigazgatási szerv székhelyén, meg annyi minden más, azaz összesítve a bizánci típusú uralkodás -, az lenne a következő logikus lépések egyike, hogy az ilyen rendszámokat is kötelezővé tegyék. Úgy nézem, tényleg csak egy hajszál választja el most Magyarországot attól, hogy ezt is törvénybe iktassa a gépezet egy álmos országgyűlési reggelen.
És vissza lehetne hozni a hátsó ablak alatt bólogató kutyusok divatját is - természetesen kötelező módon. Állandóan csak bólogató műanyag Schmittek és plüsKövérek formájában.
Illatosítóból meg nyilván csak narancsosat, menet közben pedig csak a vezér szónoklatai hallgathatóak a rádión. A GPS nem oda visz, ahova mi mondjuk neki, hanem oda, ahova ők.

Ezzel kész is a tuningolás. Persze maga az egész autó eléggé öreg már, s inkább generáloztatni kellene. Rendesen átvizsgálva, a fő alkatrészeire figyelve. De az mindegy. A lényeg, hogy látszólag ki legyen egy kicsit pofozva, s kibírja még az önkormányzati választásokig.

Most egyébként nyári szünetre megyek, átruccanok Magyarországra. Pihenni. Pedig épp megint kezd egy kicsit fárasztó lenni.
Már Nyugatról is egyre többször integetnek politikusok, elemzők, megfigyelők ORBAN 1-nek, hogy vegyen vissza, lassítson, tartsa be a szabályokat, vezessen rendesen. De egyelőre úgy tesz, mintha észre sem venné, s csak a gázt nyomja. Ha ennél is tovább gyorsít és rángatja, megint mindenkire ráhúzza a kormányt, akkor - és ez nem paradoxon - sajna négy év múlva ismét könnyen meg fogják előzni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr852638092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása