Blogosz

MESE NINCS.

Grr!

2010. augusztus 19. 17:26 - BlogoszEditor

Örömmel láttam Pesten, hogy szórakoztató is tud lenni a korteskedés. Főleg ha nem veszik teljesen komolyan, s ha street arttal keveredik.
Közeledik ugyanis az önkormányzati választás az anyaországban, s mint minden voksoláskor mindenütt, itt is ismét felerősödik a mindenféle ugatás. Ám ezúttal igaz, hihető hang is keveredik bele. Indul ugyanis a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. S ezek az "ebek" elsőként hallatták hangjukat, mindenki előtt megkezdve a kampányt.

Lefotóztam néhány plakátjukat a fővárosban. A hirdetőtáblákon még semmelyik másik párt nem kezdte el a ragasztgatást, így ezek a kis humorok egyelőre egyedül díszelegnek mindenfelé.

picture-005.jpg

picture-008.jpg

picture-009.jpg

picture-006.jpg

picture-007.jpg

picture-010.jpg

picture-004.jpg

picture-011.jpg

És nem, ne gondolják, hogy a Kétfarkú Kutya Párt valami koppintás. Ugyanis az utóbbi időben kaphattunk híreket arról, hogy a világ több pontján sikerrel szerepeltek "viccpártok", a "paródiapártok" - ám a magyar változat már régebben megvan.
A Kétfarkú az elmúlt években csak belevakkantott a politikai hazudozásokba, vicces intermezzókkal törve meg a vérkomoly hangvételű morgásokat, acsarkodásokat. Most viszont tényleg indul is a választáson, mégpedig Budapesten főpolgármester-jelöltet és egy VII. kerületi polgármesterjelöltet indít, valamint Szegeden is jelölttel szól immár bele a verseny alakulásába.
És a Kétfarkú Kutya Párt számos erénye mellett a legkövetkezetesebb is. Ugyanis sem az ígéretei, sem a plakátjai nem változtak 2006-os megalakulása óta. Örök életet plusz 20 napot ígérnek most is, továbbá gumikacsákat a kátyúkba, közvetlen Mars-Madách tér járatot, ingyen sört, általános és teljes adócsökkentést, valamint azt, hogy nem lesz gázár. ;)
És még annyi, de annyi mindent... És olyan szépen! Érdemes megnézni a honlapjukat is, számos igazi reformötlet található rajta. Kincsesbánya. (Lejjebb görgetve a videót is tessék skubizni, elég hosszú, de épp annyira jó is.)

Rengeteg személyes kedvencem van tőlük, de az egyik vállalásuk különösen tetszik: "93%, hogy nem fogunk lopni". :D Jaja.
Ezzel köszöntöm tehát augusztus 20-át. Megérdemli szegény nemzeti ünnep is, hogy ne csak álságos, magukat embernek álcázó hazug kutyák rángassák ide-oda, hanem a magukat - meg a többiek valós üzeneteit, igazi énjét is - felvállaló kétfarkúak is.
Miért mindig csak ők nevessenek rajtunk? Itt az ideje, hogy mi is rajtuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr432638097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása