Blogosz

MESE NINCS.

Demokrácia a központtól

2010. október 06. 18:57 - BlogoszEditor

Átvillant az agyamon, hogy már megint miféle fejés van ennek is a hátterében, de aztán már másra figyeltem: amikor Tőkés László vasárnap Nagyváradon tartott tájékoztatót, s bejelentette, hogy az EMNT úgynevezett "demokráciaközpontokat" hoz létre mindegyik (?!) romániai megyében, rögtön azt a puzzle-t kezdtem el fejben kirakni, hogy most épp miféle Fidesz-pénzek leszippantása, majd eltapsolása is lesz ez valójában. Ám akkor nem volt sok időm rakosgatni, mivel más téma jött, meg ugye amúgyis épp munka volt.

Aztán még néhányszor eszembe jutott, de sosem olyankor, amikor rendesen végig tudtam volna csinálni, hogy összeálljon a kép. Annyira jutottam, hogy biztosan Budapesten lesz valami ilyen pénzdobálás, s abból átgurul majd pár köteg ide is.
S íme, most megvan: nem is kell nekem kiraknom végig, hiszen a másik oldaláról meg elkezdte más, s összetalálkoztunk.

Ugyanis tényleg kiderült, Magyarországon is lesz valami hasonló "központ", s azt meg épp az Indexnek szúrt szemet.
Tehát az egész összeállt: csak ebben az egyetlen, gyanús kis projektben (amelyet ráadásul még Gyurcsányék találtak ki, s amelyet Orbánék folytathatnak) többmilliárd forint van. Tényleg állati jó biznisz ez a demokráciásdi, az egész régióban.

Annak idején jeleztem, hogy Tőkés azért élesztgeti újra a maga EMNT nevű szervezetét, mert miután a Fidesz győz majd a választásokon, ezen a Tőkés-féle szervezeten át fogja folyatni a pénzeket ide. Tessék, ez itt fennebb ennek egy példája. Csak egyetlenegy példa. Konkrétan így folynak át, s el az összegek.
Új hatalomhoz új lefolyók nyíltak.

*

Frissítés

Azóta világossá vált az is: a "demokráciaközpontok" fogják kapni a támogatást arra is, hogy a kettős állampolgársági kérvényeket intézzék. Az egészet ugyanis nem az RMDSZ által működtetett "státusirodák" révén fogják bonyolítani (ezen irodák intézték eddig a magyarigazolványokat), hanem a Fidesz új struktúrát hoz létre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr672638124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása