Blogosz

MESE NINCS.

Taposómalomkövek között

2010. október 18. 00:28 - BlogoszEditor

Megint maszkot fog váltani az RMDSZ: már készülnek arra, hogy egy jól kiválasztott pillanatban szépen megpattanjanak a kormányból. Ez azért fontos nekik, mert a mostani kormányzásuk során annyira zuhant a népszerűségük (ha ezt még egyáltalán népszerűségnek lehet nevezni), amire még nem volt példa a történetükben.

Úgyhogy ügyesen kilépnek majd valamikor, bízva abban, hogy mire eljön a következő voksolás, választóik nagyrésze nemcsak az felejti el, hogy mit tettek a kormány tagjaiként, hanem azt is, hogy egyáltalán már megint kormányon voltak.
S akkor az amnéziások ismét beszavazzák őket a parlamentbe - aholis újra elkezdhetnek helyezkedni azért, hogy megint kormányra kerüljenek.
Sőt, az is lehet, hogy nem is kell várniuk addig, hanem - ha a mostani csapat megbukik - egy felálló új kabinetbe is be tudják majd lopni magukat, álljon az akárkikből.

No, de most még ott tart a dolog, hogy ha egyáltalán akarnak még maguknak választókat, akkor hamar feledtetniük kell mindazt amit eddig tettek, illetve azt is, amit nem tettek. S a nyomok eltüntetésének legjobb módja, ha jó messzire elhúznak a tetthelytől, s ellenzékben ártatlankodnak egy keveset.

A friss hírek szerint ennek a kivitelezése akár a legperverzebb is lehet: szóba jött ugyanis, hogy az RMDSZ esetleg úgy távozzon most a végrehajtásból, hogy kormánypártként megszavazza az ellenzéki PSD által kezdeményezett bizalmatlansági indítványt. Azaz a kormány tagjaként rágyújtja a házat magára és jelenlegi szövetségesére, majd átmenekül a mostani ellenzékéhez.
Tény, hogy nem ez lenne az első ilyenszerű húzása.

De ha a PSD-vel esetleg most nem tudnának megegyezni ebben, akkor majd más módon, s egy kicsit később settenkednek ki a kabinetből. Tény, hogy ezzel kapcsolatban nincs egyetértés az RMDSZ-en belül sem: az egyik csoport addig kormányozgatna, amíg csak lehet, a másik viszont gyorsítaná a kilépést, azért, hogy ne veszítsék el a szavazóikat - akiknek a révén majd megint kormányra kerülhetnek.
Akárhogy is lesz, azt majd szépen lekommunikálják a plebsnek, a rizsa most sem fog hiányozni. Valami olyasmiket fognak mondani, hogy az RDMSZ több megszorító intézkedést már nem akart, ezért távozott, mégpedig egyenes gerinccel, tisztán, szalonképesen, meg ilyenek.

Pedig az RMDSZ mostanság nemcsak a romániai magyarok előtt egyre szalonképtelenebb. Hanem például Budapesten is. Holnap érkezik onnan Romániába Schmitt Pál magyar államfő. (Kicsit még mindig furcsán hangzik ez, meg olyan túlzás Schmittre az "államfő" kifejezés - dehát végülis az.) És érdemes megfigyelni, hogy a kiadott hivatalos programjában egyetlen pont sincs, amely szerint RMDSZ-esekkel találkozna. Megfordul Bukarestben és Marosvásárhelyen is, találkozik román és magyar személyiségekkel - s épp nem kizárt, hogy valami fogadáson talán mellesleg összefut majd Markóékkal -, de hivatalosan egy szó sem esik arról, hogy az RMDSZ-t látni akarná. És jön kedden Nagyváradra is Schmitt, Tőkés meghívására - itt pedig különösen kerüli majd a feketelista első helyezettjét, azaz a Bihar megyei RMDSZ-eseket. Lényegében szinte azért jön Váradra, hogy hivatalosan jól ne találkozzon velük.

Szóval elég sok felhő tornyosul most az RMDSZ fölött, a választói irányából és az anyaországi atyuskák felől is.

Ám a válságuk legsötétebb jelét ma egy váratlan helyen fedeztem fel: a Facebookon.
A megyei RMDSZ egyik két lábon járó metaforája, karriermodellje, Sóki Béla volt parlamenti képviselőjük ugyanis elkezdte lájkolni... Adrian Năstasét.
Hjaj! Úgy tűnik, még nehezebb idők jönnek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr722638132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása