Blogosz

MESE NINCS.

Lehull a lepel

2010. október 30. 01:11 - BlogoszEditor

Nagyon helyzetben van Ákos, a Fidesz leghíresebb dalnoka. Most úgy adhat ki új lemezt, hogy az ő csillaga jött fel, s végre nem ellenzékből kell megénekelnie az általa megváltásnak tartott jövőt, hanem már itt is van.

Furcsállom ezt az egész Ákos-botrányt.

A lényege, hogy a magyar rendőrség összehangolt akció során több magyar torrentoldal szervereit is elkobozta, s eljárásokat indított - mégpedig tételesen arra hivatkozva, hogy Ákos megjelenés előtt álló új albuma letölthető volt az adott helyeken.
Ami még érdekesebb, az az, hogy már hónapokkal ezelőtt elkezdett eltűnni a net eme szegmenséből lényegében a teljes magyar zenei tartalom...

Nem tudom eldönteni, hogy itt az előadó és köre ügyes PR-húzásáról, botránymarketing-akciójáról van-e szó, amellyel a lemezét tolja a figyelem középpontjába - vagy egyszerűen tényleg olyan messzire ér már az új magyarországi hatalom régi hű bárdjának a keze, hogy a rendőrséget is ugraszthatja.

De mindegy is: mivel nem rokonszenves nekem ez az egész fura akciósorozat (akkor sem, ha alapvetően igazuk van az illegális letöltések ellen fellépő zenészeknek), csakazértis letöltöttem magam is Ákos új albumát. (Mert külföldi webhelyekre csakazértis feltöltötték egyesek, a fejlemények nyomán.)

De a lényeg maga a mű. Az, hogy mivel rukkol elő most, amikor igazán helyzetbe került. A fontos maga a lemez. Hiszen láthattuk, hogy - furcsa módon - az agyonpolitizált, szájbarágós műfajban is lehet tűrhetőt létrehozni. Ilyen volt annak idején az Új törvény című cucca.

Nos, még nem jelent meg, de már elérhető az az új lemez, amit az elmúlt időszakban hozott össze.
Hogy milyen ez az anyag, amit már a rendőrökkel őriztet? Azaz mi itt a lényeg, hogy sikerült maga a mű?
Egy rövid történetemmel szemlétetem ezt.

Épp a gépnél ülök, s pont megy Ákos új albuma. Írok valamit, s közben hallgatom, bőg a fülembe.
Kicsit elmélázok, elkalandozom. Majd hirtelen az rezzent fel, hogy valami zavar: mi is ez az erölködés a hangszórókban?! Ki is kapcsolom.
S erről eszembe jut: hoppá, közben meg elfelejtettem letölteni Ákos új albumát...

Hát így.
Szóval, fiatalok, ne feledjük: a letöltés bűn.
De ilyen anyagot kiadni és pénzért kínálni sem erény.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr622638143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása