Blogosz

MESE NINCS.

Magyar nyíltság

2010. november 03. 20:53 - BlogoszEditor

Jeleztem már, hogy az RMDSZ csak az ürügyet keresi ahhoz, hogy ebből a kormányból szépen eltűnjön - megpróbálva a maradék népszerűségét összesepregetni. (Hátha ez a söpredék elég lesz még nekik a parlamentbe való újabb bejutára.)

Most újabb ürügyük van: a tanügyi törvény elmeszelése.
Már fontolgatják is, hogy akkor erre hivatkozva ugorjanak-e ki ebből a kabinetből - bízva abban, hogy a következőbe be is ugorhatnak majd -, vagy várjanak még kicsit.

Hívom a tanügyi törvénnyel kapcsolatos fejlemények ügyében az egyik RMDSZ-es parlamenti képviselőt, aki ráadásul az oktatási szakbizottság tagja - s előzőleg a megyei tanfelügyelőségen dolgozott. Pető Csilla a kérdéseimre azt mondja: "Ahhoz, hogy a törvény reformista kitételei megmaradjanak, egységes koalíciós fellépés kell majd. Hétfőre össze is hívták a PD-L és az RMDSZ honatyáit egy vonatkozó egyeztetésre a közös stratégiáról."
Ehhez képest, s ezzel egyidőben Markó Béla azt nyilatkozza: "Hétfőn a koalícióból való kilépés is felmerülhet."
Hm.

Hívom Markó Béla kormányfőhelyettes oktatási ügyekért felelős tanácsadóját, aki régebben tanárnő volt, majd a tanfelügyelőségen dolgozott. Pásztor Gabriella az oktatási törvény kapcsán azt mondja: "Most miről beszéljünk? Mit mondjak? Nem tudom. Kormányülésről jöttem ki éppen. Majd Markó Béla nyilatkozik erről, jó?".
Ej.

Aztán jön is Markó nyilatkozata.
Az MTI mindenhol terjedő híre szerint "arra az újságírói kérdésre, hogy az RMDSZ kiléphet-e a kormánykoalícióból, Markó elmondta, nem hibáztatja a koalíciós partnert a kialakult helyzet miatt, de a mindenkori román kormányban való RMDSZ-jelenlét egyik feltétele, hogy a nemzeti kisebbségek jogainak bővítése terén is történjen előrelépés."
Ehhez képest a Hotnews azt írja, "Marko Bela: tergiversarea Legii Educatiei nu este vina opozitiei, ci a coalitiei majoritare. »Imi permit sa critic colegii de coalitie«". ("Markó Béla: az oktatási törvény körüli huzavona nem az ellenzék, hanem a koalíció hibája. »Megengedem magamnak, hogy bíráljam a koalíciós partnerünket«".)
Na!

És akkor még jönnek azzal a hírrel is ma, hogy az illetékesek szerint biztosan Nicolae Ceauşescu nyugszik abban a sírban, ahova állítólag temették.
Na persze. Amióta eltemették, azóta is minden azt mutatja, hogy Ceauşescu él, itt van közöttünk.
Hiszen az illetékesek nyilatkozatai fabatkát sem érnek, s ebben az országban semmi sem biztos. Kivéve azt, hogy semmi sem.

Ha csak egy politikus meg nem erősíti. Mert onnantól az sem.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr592638146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orsi 2010.11.07. 23:19:51

Friss: http://www.gandul.info/politica/liderii-udmr-au-explicat-pentru-gandul-decizia-de-la-targu-mures-hotararea-care-s-a-luat-este-sa-nu-intram-la-guvernare-cu-pesedistii-si-liberalii-ci-sa-se-faca-alegeri-anticipate-7696783 Mennyi idő kell egy új párt bejegyzéséhez-bejáratásához?

Blogosz 2010.11.08. 02:16:27

Értem a kérdést. Nos, egy új párt bejegyzéséhez szükséges idő attól függően változik nálunk, hogy milyen a konjunktúra, milyen román és magyarországi politikai körökkel vagy jóban és nekik mennyire érdekük az új párt léte. És ez nem a válasz elködösítése, hanem épp a lényege. A bejáratásához pedig attól függően kell hosszabb vagy rövidebb idő, hogy a pártalapító(k) hosszabb ideje szédíti(k)-e a szavazópolgárokat a demagógiával és az amúgy hazug alternatíva ígéretével (ebben az esetben gyorsabb a "bejáratás"), vagy nem.
süti beállítások módosítása