Blogosz

MESE NINCS.

Mosolyogj! Ma van a harag napja!

2011. január 05. 12:57 - BlogoszEditor

Az Napfogyatkozás ugyan tegnap volt, de a sötétség napja ma van.
És mindkettőből ugyanannyit láthatunk: szinte semmit. Sőt, azt jó nagy fényben.

Történetesen a Napfogyatkozás utáni napra hirdették meg ugyanis a magyarországi médiatörvény elleni tiltakozásképpen azt az akciót, amelynek lényege, hogy minden résztvevő sötétítsen. Az elképzelés, a felhívás szerint ma, 24 órán át elsötétített nyitólappal tiltakozik az összes olyan honlap, portál, miegymás, amelyik nem ért egyet a médiatörvény megszorításaival.
És az akciót nemzetközinek álmodták meg.

Hát, úgy látom, max félsiker. Mert valóban vannak nemzetközi vonzatai is, ám felemásak.

Meglepetés például, hogy hivatalosan a most épp zajló elsötétítéshez csatlakozott a Pirate Bay is. Amiről persze nem is tudom, hogy micsoda, nem is foglalkozom ilyesmivel, de amikor az előbb felmentem a honlapjukra hallottam valakitől róla, akkor ez fogadott látható ott, állítólag:

mediaouthu.jpg

Lényegében azt írják ott: a magyarországi médiatörvény elleni tiltakozáképp ők is villanyoltást tartanak ma, 24 órán át, erre az időre beszüntetve a neten való jelenlétüket.
A szünetelést bejelentő közlemény alatt azonban továbbra is zavartalanul üzemel ez az oldal is. Ezen bejegyzés írásának pillantában is működik az egész - azaz az elsötítésítésel való tiltakozás idejére villanyt gyújtottak.

S ha már így van, akkor stílusosan rá is kerestem arra hallottam is arról, hogy mások stílusosan rákerestek arra, hogy Fidesz.
Ráadásul van is találat: egy propagandafilm, Mert én itt születtem - Dokumentumok a Fidesz történetéből címmel. :)

Szóval a Fidesz médiatörvénye elleni netes tiltakozás nagyjából így fest:

blackoutfidesz1.jpg

Olyan ez, mint amikor az ebédszünet után az éhségsztrájk zavartalanul folytatódik. S a szakácsok szolidaritásuk jeleképpen karjukon szalagot viselve főznek.

Azt hiszem, most a Fidesz szórakozhat a legjobban ezen is.

Minden esetre - a lényeghez visszatérve - részemről is ezt akkor:
feketesajto.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr82638178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása