Blogosz

MESE NINCS.

Egy kis csúszás

2011. január 08. 22:58 - BlogoszEditor

Hogy lehet úgy visszatérni a csúcsra, és ott ácsorogva egyre izgalmasabbá lenni, hogy közben nem is adsz ki semmit? Ennek a mestere a Limp Bizkit. (Amely egyébként is semmiről szóló, de ügyesen megdurvított számokkal lett hatalmas.)
A csapat már megint jó hosszú ideje fárasztja a közönségét - s ma egy érdekes kis fejleményre leltem ezzel kapcsolatban.

Az új - öt év, de ennél lényegében még hosszabb sodródás után első - Bizkit sorlemeznek tehát már tavaly meg kellett volna jelennie - azok után, hogy ismét jól megmarketingelték, rengeteget beszéltek róla, alaposan megmártogatták az anyagot a vásárlói agyakban.
A Gold Cobra című album azonban továbbra sincs sehol.
Nem tudom, hogy ez kiadói fogás, piaci stratégia-e, de egyre sanszosabb, hogy az. Amolyan teaser jellegű akció az szerintem, hogy jól megígéred, aztán nem tartod be a sokadik ígéretedet sem. S amikor egyszer mégis megjelenik, akkor majd jóval több fogy belőle. Még az is megveszi majd, aki csak meg akarja taposni, kulturált vitustánc keretében.

Fred Durst csapata ezt már eljátszotta egyszer.
2001-ben még kazettákról hallgattuk a zenét. S akkor még nem számítógépem volt, hanem elveim - úgyhogy eredetiben vettem meg mindent, ami érdekelt, s elérhető is volt.
A remixeket tartalmazó New Old Songs című Bizkit-kazettát is így szereztem be, amelynek a borítójára még rá is nyomtatták az üzenetüket: "új stúdióalbum 2002-ben".
Azt leshettük utána. Eltelt 2002, de semmi. És 2003 is vészesen fogyott már, amikor ősszel végre méltóztattak. S az anyag csak 2004-re érkezett meg hozzánk. Ráadásul eléggé gyenge volt.
Azóta LP-jük nem is jelent meg.

Na ezt a nemes hagyományt folytatják most is. Mégpedig 2009 óta. Akkor jelentették be ugyanis, hogy Gold Cobra címmel 2010 elején jön az új cucc. Persze semmi.
Sőt, 2010 végére sem jött. Közben újabb meg újabb határidőket jelöltek meg, "de mostmár komolyan" alapon.
Végig úgy hirdették, hogy a honlapjukon egy éven át ez a fejléc futott: "2010AKOBRAÉVE".

cover.jpg

Attól lazán eltelt 2010, de sehol semmi kígyó, magam is elfelejtettem.
Nem nagy ügy az egész.
De az előbb újra eszembe jutott, s megnéztem. Most azt ígérik, márciusban hozakodnak elő vele. Viszont jelen pillanatban a frissített honlapjukon ez áll:

aztadejokesoretettetek.jpg

:D
Semmi meglepő. Kicsit még tovább kell csiszolgatni az anyagot.
Szociológiai és piackutatási szempontból pedig kifejezetten érdekes, sőt, tudományos mérföldkő lesz, hogy a következő tíz évben milyen módszerekkel tartják majd ébren az érdeklődést. Én minden esetre megyek aludni.
Rekordkísérlet is egyben - erre is figyeljünk majd, amikor 2021-ben esetleg meglesz - s még meglesznek, s talán mi is megleszünk.
A legkitartóbb rajongóikat akkor majd romániai tanulmányúttal kellene jutalmazni. Úgy érzem, ide igazán találnak az ilyen húzások. Mi például immár 22 éve várjuk, hogy kijöjjön valami új lemez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr612638180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása