Blogosz

MESE NINCS.

3.0

2011. július 17. 12:26 - BlogoszEditor

Megvolt a harmadik nagyváradi bloggertalálkozó tegnap. Mindegyiket egészen mások szervezték eddig, más-más tematikával. Egyben azonban hasonlítottak: abban, hogy semmiről nem volt szó lényegében - de az jó sokáig. :) És mégsem volt fölösleges egyik sem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az első témája a blogoszféra és a sajtó kapcsolatai, átfedései volt lett volna, de inkább csak arra volt jó, hogy minden résztvevő megnézze: rajta kívül más bloggerek is léteznek a városban. A második ilyen esemény partiumi és magyarországi bloggerek találkozójaként és eszmecseréjeként volt meghirdetve - de szolidabb fajta buliba ment át egyből a nyitóvacsora után, blog szóba sem került.

A tegnapi pedig nemzetiségtől függetlenül a váradi bloggerek összejövetele volt. A vicces(kedő) kiírás így szólt: "Kedves elvtársak! Szem előtt tartva a legújabb fejleményeket, amelyek veszélyeztetik a békét és a helyi, valamint az országos egységet, összehívlak benneteket egy szupertitkos pártgyűlésre, azzal a céllal, hogy rövid- és hosszútávú megoldásokat találjunk, amellyel az őt megillető magasságokba emelhetjük a helyi blogoszférát".

No, aha, igen: ebből már lehetett sejteni, hogy úgy amúgy semmilyen konkrét téma, vagy elképzelés nincs. Nem mintha ez baj lenne - csak nincs. Mármint azon túlmenően, hogy az önkormányzat egyik jelen lévő képviselője megpróbált meggyőzni minden bloggert arról, hogy reklámozzuk a saját felületeinken valami projektjüket.

De azért jó volt ez is, pár új arcot megismerhettünk. És kiderült például, hogy egyesek még mindig pénzért írnak blogot. Pontosabban arról álmodoznak, hogy egyszer pénzért fognak: az motiválja őket, hogy valahogy bejárassák a nevüket, aztán ezzel a branddel valami módon pénzt termejlenek. Hát..., nem kommentálom. Vagy ott volt az a felvetés, amit egy Belgiumból származó, de már Váradon élő netguru ismételgetett: hogy a blogolás lényegében halott. Aztán persze meggyőződött róla, hogy dehogy halott, nagyonis él, csak a formája változik. Meg ilyesmik. Ja: külön tetszett az, hogy amikor az egyik - szerintem - alapvető kérdést, a látogatottsági, olvasottsági adatokat felvetettem, akkor majdnem mindenki igyekezett kikerülni a válaszadást. :))

De azért egy kis szocializálódásra jó volt a harmadik váradi blogmeet. Másra nem, mert céltalan volt, s szétesett.

Amúgy volt a rendezvénynek címe is: Blogmeet Nagyvárad - elhülyéskedjük a blogolást? (Blogmeet Oradea - ne batem joc de blogging?). Nos, a tegnapi után nagyon úgy tűnhetne, a válasz: igen (da). Pedig egyébként, azaz valójában nem (nu).

Ja, és itt van amúgy az összes résztvevő kedves ember blogjainak listája. Lapozgassa, akit érdekel, kattintgasson a linkekre, talán talál kedvére valót köztük. Én például találtam. (Na lám: erre is jó volt a blogmeet. :) )

 

 Lista participantilor la plenara din Moszkva 16 iulie 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Ez utóbbi mondjuk nem volt résztvevő, de ott lógott és tetszett.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr983074068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása