Blogosz

MESE NINCS.

Mit akar ez a Bëlga?

2011. augusztus 31. 18:55 - BlogoszEditor

 

"Ki ez a Bëlga? Mi ez a Bëlga? Mit akar ez a Bëlga?"

Na igen, jó aktuális ez az idézet most. Hirtelen van ugyanis egy olyan, hogy feloszlik a Bëlga. De ez is nagyon furcsa egyelőre. És nem tudni, mit akarnak ezzel.

Augusztus 26-án még Marosvásárhelyen láttuk őket, ott szóba sem került semmiféle feloszlás. Sőt, mostanában szó volt új albumról, ilyesmikről. Erre augusztus 29-én felkerült a Lángoló Gitárokra egy anyag, amely szerint feloszlik a csapat. A poszt maga is elég furcsa nyelveztű, hol hihető, hol inkább valamiféle vicces, figyelemfelkeltő marketinghúzásnak tűnik. A hirtelen jött búcsúfellépés már most hétfőn lesz (lenne? vagy mi van?) a Zöld Pardonban. Minden esetre mióta a cikk felkerült a netre, a Bëlga egyetlen tagját sem lehet elérni, sőt, a menedzserüket sem. Sem telefonhívásokra, sem mailekre nem válaszolnak.

A Bëlga, öt nappal ezelőtt a Félszigeten. Ők már tudták, amit mi még most sem igazán. (Fotó: Félsziget)

Eddig a pillanatig egyetlen sajtós sem tudott kapcsolatba lépni velük. Én is sokszor hívtam ma a menedzserüket, lazán nem veszi fel. Sokszor kicsengett a telefon, legutóbb pedig az üzenetrögzítő kapcsolt be a végén...

Úgyhogy érdekes. A Zöld Pardon honlapján pedig ott vannak a szórakozóhely programjai, s minden nap fellépője mellett valami kis leírás az adott programról. A Bëlga-búcsúkoncert mellett viszont egészen pontosan a következő leírás szerepel, idézem: ""+!%/=( ) ÖÜÖ)(=/%!+! %/ =()Ö)(=/%!%/=(=/%<}{@|ÄĢ ˘°¸¨˝´˙`˛°˘^\^ Ä@÷ߤ׸¨Ł$;ł<}{@#><äđä\~~ˇ​ ^ˇ~~ˇ^˘°˛`˙´˝´˙` ˛°˘°˛`˙´˝ ¨˝´˙`˛°˘^ˇ^˘ # @{}{ @[Đđ []][Đ []€ÍÍ€ €Í€Í Ł>Ł$$$ŁłŁ$;<}{@ #>ä |Āͽ˝¨´˙`˛°˘^ˇ~\|Ä €Í´ ˙`˛ ° ˘^ˇ~~ˇ^˘ °˛`˙´˝¨÷ߤ׸¨¨˝´˙` '"+!%/=( )Ö)(=/%!+"§' -----..."

:) Hehe. Jellemző, ugye? Úgyhogy nem tudni, hogy feloszlanak-e. De agyilag már amúgyis rég feloszlott mindegyikük. Pont ezért lenne kár, ha csapat szintjén is ez jönne. A hivatalos verzió szerint "hétfőn minden kiderül", addig viszont semmi. S ugyancsak pont hétfőre ígért interjút a témáról az egész kis vicces akármit elindító Lángoló Gitárok. Addig nagy a hirtelen jött csend.

Nyilván nem szeretem, ha hülyítenek - de van, hogy mégis szeretem. :P Mert például bejönnek az ilyen jellegű marketingakciók: amikor őrízni kell a titkot, az utolsó pillanatig. Csak sajnos nálam ezzel azt érik el, hogy speciel én is lépre mentem.

És akár búcsúkoncert lesz ez, akár nem, mostmár csekkolnom kell a helyszínen. Úgyhogy most meg húzhatok Pestre megint. Képesek oda elráncigálni. :P Mocsok egy dolog ez a showbiz. :)))

***

Frissítés

No, közben visszahívott a Bëlga menedzsere, Kathy Zsolt.

Mondom neki, azért nem mindegy, hogy többszáz kilométerről beugrunk egy átlagos bulira, vagy tényleg az utolsó ez, meg minden. Megérti. Átérzi. De nem és nem árulhat el semmit, sajnálja. Annyit ígérhet, hogy "nagyszerű és rendkívüli fellépés lesz". Mert azt beszélték meg Tituszékkal, hogy ennél többet nem mondhatnak. Heh. :)  Na mindegy. Szegény Zöld Pardonnak is itt a vége amúgy, hamarosan bezár. Úgyhogy őt is elbúcsúztatjuk akkor, legyen.

Hívtam a sajtósukat is, Balogh Zsombort. Teljsen megérti, világos neki. De nem és nem árulhat el semmit, sajnálja. Mert azt beszélték meg a bëlgásokkal, hogy nem nyilatkozhatnak semmit. De ígéri, hogy "érdemes ott lenni, párját ritkító fellépés lesz". Magának a feloszlásnak a tényét nem kívánja sem cáfolni, sem megerősíteni, "sőt, ezt a szót magát sem használnám". Igaz, nem is használja. :)   Ám ő mégis hozzáteszi: "Annyi biztos, hogy ezt követően viszont jó sokáig nem lesz több fellépés". Na, ez már valami.

Akkor a blogomban bejelentem végül: igen, szünetel immár a Bëlga is. A Kispál feloszlása óta a "feloszlás" helyett a "szünetelés" a vonatkozó divatszó. De a lényeg az, ami. Tényleg kész van a Bëlga.

Hétfőn tehát kettős búcsú. Amúgy csak 400 forint, mint a legtöbb más rendezvény is volt a szintén eltűnő ZP-ben. Gyertek, ha tudtok.

Vagy még az is lehet, hogy nem is búcsúkoncert lesz a Bëlga fellépése, s esetleg a Zöld Pardon is megmenekül a bezárástól. Mindegy, akkor meg voltunk egy jón legalább. Mondom: nyilván nem szeretem, ha hülyítenek - de van, hogy mégis szeretem. :))

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr353193722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B_Bori · http://hetedhetorszag.blogspot.com/ 2011.09.01. 19:17:49

Ajjaj, nem mondhatnám, hogy a zenéjük az én stílusom, de nah, kinek a pap, kinek a papné... :) No, azér az Egy-két-há, nem olyan rossz, már úgy értem, izé, a censored version is durva, de még elmegy... :D Ah, ha Pesten jársz megint, vigyázz az őrültekkel, hehe. :D

BlogoszEditor · http://mesenincs.blog.hu/ 2011.09.02. 14:46:37

@B_Bori: Aha, mondhatnád. Mondhatod is, semmi baj, ízlések és pofonok.
De amúgysem a zenéjük miatt szeretjük őket, sokkal inkább a szövegek miatt. De mekkorák azok a legtöbb esetben! :D
Pesten meg most egy őrülttel több lesz. :D

Vérivó Viktor · http://www.bszarszo.extra.hu/nyilatkozat.html 2011.09.04. 17:01:42

Kár értük, mióta - nagyon helyesen és jó magyarhoz illően - kibaszták maguk közül a bajkeverő Sickratmant, egész muris kis udvari bolondok lettek.
süti beállítások módosítása