Blogosz

MESE NINCS.

Kertész és én

2011. szeptember 21. 12:42 - BlogoszEditor

 
Kertész leszek. És most nem szemétkedek egy tulajdonnévvel, dehogyis. Hanem tényleg Kertész leszek, lettem - egy kicsit legalábbis. Elmondom.
"Visszavonta Kertész Ákos író budapesti díszpolgári címét a Fővárosi Közgyűlés szerdai rendkívüli ülésén. A döntést a Fidesz-KDNP és a Jobbik képviselői szavazták meg." Így szól a friss hír. Kitűnő.
Ezzel a Fidesz-KDNP és a Jobbik képviselői bebizonyították, hogy Kertész Ákosnak leginkább igaza van. És nagyon találóan írt a kicsinyes magyarokról. (De persze azt is bebizonyították, hogy nem megy nekik a szövegértés. Magyarul. Mélymagyarul eleve nem is mehet, soha. Mert olyankor nem csak a magyarság mély...)

Hiszen olvassuk csak újra - most aztán főleg - Kertész levelét. Szerintem eléggé butának kell lenni ahhoz, hogy szó szerint értelmezzünk. Dehát egyetlen nemzet sem szűkölködik butákban. Akik általában a legharcosabbak, a legdühösebbek mindenre ugranak, könnyen, s a legfürgébben üldöznek boszorkányokat. Ebben segít nekik készségesen a politika, amelyik örömmel szolgáltat cirkuszt a szegényeknek - szolidaritásért, lojalitásért (s az utóbbi fogalmakat leképező későbbi szavazatokért) cserébe.

Ám okot adott a mai fejlemény egy kis szórakozásra is. :) Sőt, pontosan megmutathatom, ráadásul a saját példámon is, hogyan működik ez az egész szörnyűség, a megkövezés. Nem csak nálunk, persze: bárhol, mindenhol. A Kertész-eset kicsiben lezajlott az előbb velem is, épp a Kertész-eset kapcsán. :D
A hír megérkeztekor ugyanis a Facebookon a következőt posztoltam: "Ez az! Határozott, komoly, gyors, radikális lépésekkel, megalkuvást nem ismerve, következetesen meg kell védeni Magyarországot, a magyarságot a szólásszabadságtól!" Nos, pár pillanattal később olyanoktól is kezdtek jönni a lájkok, akik közismerten ősmagyarok és mélymagyarok, azaz nem csak egyszerűen magyarok. Dühmagyarok - hogy pontosan fogalmazzak. Néztem is, hogy mi történhetett velük... Felvilágosodás? Aztán hamar rájöttem: dehogy. Ellenkezőleg: a szokásos zártság.

Azért lájkolták ugyanis a Fácsén a bejegyzésemet, mert a hagyományos módon felületesek. Nem olvasták el rendesen, értően. Ahogy például a Kertész szövegét sem. Meg semmit sem. Nagy a sietség, üldözni kell a nemzetrontókat, szüntelen. Nincs idő nüanszokra, értelmezésre, empátiára, belegondolásra. Úgyhogy ők vélhetően annyit láttak csupán a szövegemben: "határozott, komoly, gyors, radikális lépésekkel, megalkuvást nem ismerve, következetesen meg kell védeni Magyarországot, a magyarságot". Naná. Ezek a hívószavak általában is. Ha ezek ott vannak, rendben, mehet a lájk, rokonszenves a szöveg, sőt, megveregetve a hát, kitöltve a feles, fasza a fiú, menekül megfelé a nemzet, fogunk épp össze. :)))  :(((

De ahogy később visszajöttek, s meglátták végül az utolsó szót is, vonták is vissza a lájkokat egyből. :))) Hogy úgy mondjam - most születő szólással élve - úgy rántották vissza, mint Kertésztől a díszpolgárságot.

Na, ezt meg én lájkolom. Annyira buta és gőgös a magyar. Igen: pont annyira, mint más nemzetek. Még pontosabban: minden nemzet soraiban vannak ilyenek is, olyanok is. Ez nekem tetszik. Épp ez, a sokszínűség. Nekik nem. Szerintük legyünk mind nagyjából egyformák és masírozzunk egy irányba.

Rendben. Akkor ezen logika mentén mind buták és kicsinyesek vagyunk (a mostani döntés kapcsán, megint).

De fő az egység. Mi is lenne fontosabb? (Aki erre netán még válaszol is, azonnal megkövezni!)


2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr333243193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hanabi97 2011.09.21. 21:35:40

Tényleg ijesztő, hogy a kormány mit művel ezzel az íróval. Komolyan megrémiszt, milyen irányba halad ez az ország. Viszlát szólásszabadság meg demokrácia!

Müller őrmester 2011.09.25. 10:07:42

Mindenki buta, aki megsértődik. Én valamin megsértődtem, valamin röhögtem, tehát minimum félig buta vagyok. Izé. Annak azért örülök, hogy egy egyéb származású egyén hozakodott elő egy fajelméleti kérdéssel. Tehát ebben van valami. Itt az a kérdés, hogy az övét vagy Adolfét vesszük mérvadónak, bár mindkettő nagyjából hasonlót mond, rólunk magyarokról. A második világháborús felelőságünk büszkeséggel tölt el, a holokausztában már nem annyira, de hát ez van.
süti beállítások módosítása