Blogosz

MESE NINCS.

Piknik

2011. szeptember 23. 11:45 - BlogoszEditor

 

Adminisztratív gyorsétkezde. Vagy mi. Gyorsintézde. Habár igazából gyorsnak sem gyorsabb a szokottnál. Csak megalázóbb.

Sajtótájékoztatóra igyekszem a Megyei Foglalkoztatási Ügynökséghez (AJOFM). Ahogy odaérek a Magnólia park mellett lévő székházukhoz, sorok fogadnak. El is nézegetem, hogy az amúgy sok irodából, belső teremből álló hivatal egyből az utcára nyitott néhány ügyintéző ablakot. Az ügyfelek az utcáról nyújtogatják be a papírjaikat. És tömeg áll minden egyes ablaknál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Furcsa ez valahogy. Olyan, mint egy palacsintás, vagy hamburgeres. És nem tudom, de van valami degradáns is benne az ügyfelek számára. Bár lehet, hogy csak én gondolom így, a hivatal vezetői nyilván nem - úgyhogy mindegy is, gyerünk be az épületbe, kezdődik a tájékoztató.

Kedves hölgy fogad. Az igazgató jobbkeze. Nagyon tüsténkedik, cseveg, kávét hoz, hellyel kínál, mosolyog: a hivatalnak jó imázst kell generálni. Némi kis purparlé közben aztán fel is merül a kérdés: "egyébként mi az a sok ember ott kint, miért nem bent, az irodákban intézi az ügyeiket a hivatal?"

Az igazgató földi helytartója hangszínt sem váltva, ugyanolyan természetességgel csicsergi el a választ, ami nyilván mindenkinek evidens itt a hivatalban: "Hát az a helyzet, hogy ha beengedjük az épületbe az embereket, akkor azok itt lesznek majd bent, és zavarnak mindenkit, sorban állnak, beszélnek, mobiloznak, még levegő sem lesz már itt miattuk, úgyhogy kiraktuk őket".

Ó igen! Igenn! Úgy szeretem, amikor valaki egyetlen mondatban össze tudja foglalni Romániát.

Sőt: úgy szeretem, amikor Románia egyetlen mondatban össze tudja foglalni magát.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr333248101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaqukk 2011.09.24. 09:23:47

Mc Job. Drive out.Hm. Megalázóan plasztikus ábrázolás. Utcára került és (‘helyükön’) - tartott emberek. A miheztartás végett. By the way(out),a ‘recycle bin ‘ – átképzésre jogosultak (fekete)listája elér(t)hető az irodánk mögötti tűzfalon.
süti beállítások módosítása