Blogosz

MESE NINCS.

TemeNtő

2011. november 01. 21:25 - BlogoszEditor

 Halottak napja. A biharpüspöki temető régi, elhagyatottabb része. Ez az, ahol régebben - a fáma szerint - nemi erőszaktevők lestek arra tévedő áldoztaikra a bozótosabb részeken, meg a rablók osztották szét a zsákmányt a fák, bokrok rejtekében. És ez az, ahol pár téllel ezelőtt sétálgatva még rajtakaphattam kegyeletsértéstől sem visszariadó fatolvajokat: a hóra szinte vércseppekként hullott a sok szálka, ahogy a csónakos fejfákat verték szét éppen baltával, hogy hazavigyék tüzelőnek. Sokszor csak fogpiszkálók maradtak az ódon fejfákból - itt-ott még ma is láthatóak a pusztítás nyomai, az égnek meredő, korhadt, csonka fejfák.

Minden esetre ma, a halottak napi menet részeként tettem egy sétát itt, a régi temetőben. Ebben a régóta őserdőre hasonlító minirengetegben, ahol sosem tudja az ember, hogy épp felpuhult földön, vagy hantokon gázol-e.

Mutatok pár képet, épp a halottakról való megemlékezés napján készülteket. (S a végén egy kis borzongatót is. Ha mostanság már Halloween is bejátszik, a maga másfajta hangulatával...)

Úgy látszik, menthetetlenek vagyunk: a megemlékezés sem segít, a természet újra elnyel mindannyiunkat egy idő után, s saját magával fedi be az utolsó nyomainkat is. Jól van ez végülis. Vagy nem is tudom.

Alapfelszerelés, halottaknak: óriásbutykos, tévéképernyők, földbe hullajtott magok, valamint egy ismeretlen okból fára kötözött zsák, amely így némileg kísérteties. És holttestek környékén egy kibelezett hűtőszekrény...

Közben már sötétedik. És épp Halottak Napja van. És pont a régi, elvadult temetőben vagyok. Egy vadregényes ösvény legelején ezt pillantom meg. (Mi több, természetesen nem hiszek az ilyesmiben de érdekes tény, hogy a most következők közül a legelső fotónak a fényképezőgép véletlenszerűen éppen ezt a mentési sorszámot adta: P1530666.)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr153346104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaqukk 2011.11.02. 09:19:57

ÖRÖKzöld közhely után szabadon: halál a halál után. Enyészet team.Ami minket illet.
süti beállítások módosítása