Blogosz

MESE NINCS.

Hoppá!

2011. december 03. 14:51 - BlogoszEditor

 

Még javában zajlik ám a népszámlálás - csak jelenleg a boszorkánykonyhákban kotyvasztják a végeredményeket. Arról még mindig nem tudni biztosat, hogy egyáltalán mikorra kell meglenniük. Pedig valahogy ez fontos részletnek tűnik: egy komoly összeírás esetében minimumnak tetszik az is, hogy meglegyen az eredmények nyilvánosságra hozatalának határideje. Ehhez képest arról volt szó, hogy (érthetetlen okokból) csak 2013-ban tudatják a végeredményeket, de azóta szó volt még 2012-ről, sőt, 2014-et is láttam már egyes helyeken.

No, de addig is mutatok valami érdekeset. Erre az állami szintű mocsokságra már nem is emlékeztem. A régi papírjaim között keresgélve bukkantam rá az előbb. Az előző népszámlálás teljes dossziéja, mappa, a szükséges formanyomtatványok és igazolvány. Ilyenekkel járkáltak a számlálóbiztosok.

Érdemes megfigyelni, felidézni: az előző népszámláláskor már olyan szinten ment a beleszólás, hogy a román nemzetiség és anyanyelv, valamint az ortodox vallás alapértelmezett volt. Eleve külön feltüntették a nyomtatványokon a románt - s minden más nemzetiség, anyanyelv, illetőleg vallás másnak számított. Szerintem nagyon durva.

A végére meg beteszem az idei népszámlálási nyomtatványok vonatkozó részét. Azért van különbség. Formai mindenképp. De hogy akkor az idei már előrelépésnek számítana? Nem tudom, nem tudom. Ugyanis az idei népszámlálásra - és a vele kapcsolatos totális káoszra, valamint a nemzetiségekkel kapcsolatos fantasztikus manipulációkra - azért nagyonis emlékszem...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr233434197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tough 'n' weird 2011.12.03. 16:30:41

Hat igen, nagyon durva es szerintem csak formailag valtozott, a tobbi ... :(

kaqukk 2011.12.05. 08:15:43

Számláló? Biztos....
süti beállítások módosítása