Blogosz

MESE NINCS.

Egy kis forradalom

2012. január 15. 16:59 - BlogoszEditor

 

Mennyi butaság van ebben a sötét, hideg országban. Folyik mindenhonnan.
 
Napok óta tartanak ugye azok a tüntetések, amelyekről csak az nem veszi észre, hogy az ellenzék idei első kampányakciói, aki maga is érdekelt abban, hogy ne vegye észre. Na meg aki egyszerű, naiv, tájékozatlan polgár. Épp ez utóbbiaknak szól most ez az újabb show is. Sőt, az ő felhasználásukkal. És az ő nevükben. Csak épp nem az ő érdekükben történik az sem most, amiben néhány százan olyan nagy beleéléssel vesznek részt.
Méghogy rendszerváltó tömegek az ország nagyvárosaiban. Ugyanmár. Nemhogy váltásra nincs itt alternatíva, de eleve rendszer sincs.
 
Meg aztán eleve: váltani? Mire? Kire? Olcsó kis korteskedés, hangulatkeltés hát az összes ilyen "forradalmi megmozdulás". Kifejezetten pártakció, a PSD, a PNL és a PC hasonló szerencsétlen kísérleteinek sorába illeszkedik. És persze néhány száz jogosan elégedetlen polgárt is megmozgat, akik a gondjaik miatt nem látnak tovább az orruknál. Így aztán azt sem veszik észre, hogy a mostani hatalom távozását sürgető tüntetések helyszínétől pár saroknyira hogyan dörzsölgetik a tenyerüket a jelenlegi ellenzék nemzetmentő hősei haszonleső agitátorai.
 
Hiszen ilyen tüntetgetések is voltak már tavaly is. Sőt, még emlékezhetünk, milyen vicces volt: akkor is rendszerváltó demonstrációnak, 1989 óta a legnagyobb tüntetésnek hirdették meg azt, ami vérszegény kis handabandázás volt Bukarestben - na meg felfújható anyagok lelőhelye a pártos (másfajta nincs is) tévéadóknak. Most meg az a forgatókönyv, hogy "lángba borulnak az ország főbb városai". Hát, hogy égés, az biztos...
 
Az elégedetlenség persze jogos. De már vagy 23 éve. Vagy épp még sokkal régebb óta. Ám attól még a sötétség is nagy. És ömlik a butaság. Egy perc alatt a következőket figyeltem meg. A hírcsatorna szolgálatos félremagyarázója hírmagyarázója épp azt ripacskodja, hogy "jobb, ha az államfő és a kormányfő még idejében elgondolkodik a távozáson, s nem várja meg, hogy Ceauşescuék sorsára jusson, hogy a népharag elsöpörje". Na jó. Akkor én kapcsolok is el. A másik adón egy tüntető nyilatkozza nagy hévvel: "Itt az ideje, hogy ezek a kommunisták takarodjanak. A mostani hatalom emberei a régi rendszerhez kötődnek. Új választásokat akarunk, kormányváltást!" Jaj. Mert a másik odalon kik állnak, édes háborgó? És ők kihez kötődnek ezernyi szállal? Kérdi is a riporter: "És miből gondolja, hogy más párt hatalomra kerülése jólétet hozna?" A nagyon precíznek szánt válasz: "Nem jólétet, azt nem. Viszont rendet, becsületet, tisztességet". Hogy mi? Eddig azt hittem, politikáról folyik a szó. Na, innen is lehet elkapcsolni. A következő adón az adott tévécsatorna egyik politikai aknamunkása, bizonyos Mircea Badea vegyül épp a tüntetők közé. És persze mond pár fúdeokosat, ha már. Hiszen milyen véletlen: épp őt találták meg a kamerák, pont mielőtt még kivehtetlenül elvegyült volna a hétvégi forradalmárok között és megmentette volna Romániát.
 
No, úgyhogy ez választási év - már tart is a kampány. Tegnap este felhívott egy kedves ismerősöm, hogy látom-e, mi történik az országban. Mondom: semmi különös, nyugodtan olvasson a gyereknek egy mesét, aztán lehet aludni. Odakint is az megy. Csak az csalimese. Az altatáshoz. No, én meg a Cartoon Networkon hagyom végül. Ott is sokszor megy hülyeség, de az legalább nem nevetséges, hanem vicces.
 
Ősszel meg majd szavaznak. Az ilyen tüntetők és az ilyen álügyek szimpatizánsai. Rendszerváltásra. Az. Nem sokkal utána meg mehetnek majd vissza tüntetni. Rendszerváltásért. Jó szórakozást!
 
(Jut eszembe: a vakítás tekintetében hasonló rongyrázás készül Magyarországon. Ott Békemenetnek, vagy mi az ördögnek hívják a politikai hőzöngést. Hogy majd jól felvonulnak 21-én és megvédik az ország szuverenitását a rohadtmocskosUniótól. Valójában megpuszilnak egy pártot. Dehát na. Legalább jó lesz a pártnak. Cél elérve, mindenki boldog. Aki nem tudja, mi a boldogság.)
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr853549352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaqukk 2012.01.16. 07:54:09

Hogy a népharag elsöpörje.(Hetet).Havat.Azt.Se.Másrészt meg, mit adtak nekünk a rómaiak?Detényleg.Meggyőző.Hol lehet csatlakozni a népfronthoz?Vasárnap ráérek.
süti beállítások módosítása