Blogosz

MESE NINCS.

Nevessünk!

2012. március 06. 12:51 - BlogoszEditor

Megvan az első hivatalos polgármesterjelölt Nagyváradon. Ha úgy vesszük komolyan vesszük. Ma ugyanis - mindenki mást megelőzve - az UNPR nevű, politikai szédelgőkből, az opportunisták mestereiből álló zsebpárt helyi szervezete külön sajtótájékoztatón sietett bejelenteni: Pleşa Ovidiut indítja Nagyváradon.

Hogy kit? Igen, jogos a kérdés. Mi is feltettük. Neki. Még azt is, hogy amúgy nagyváradi-e. Meg még sok kérdést. Hogy mik az elképzelései, céljai, tervei. Hát, nem örült neki. Kicsit méltatlankodott is emiatt. Hogy ilyesmikről ne most. Hanem majd máskor, majd amikor hivatalosan is bejelentik, hogy indul. (Miért? Ez a mai mi volt akkor?) Szóval egyértelműen látszott: halvány fogalma sincs arról, hogy mit szeretne. Ő csak egy jelölt. Ennél több úgysem lesz ebben a versenyben. Úgyhogy nem is foglalkozott olyan részletkérdésekkel, mint program, elképzelések, kampány stb. És még hozzátette: "Azért sem beszélnék szívesen a terveimről, mert mások még lemásolják az ötleteimet".

:D (Mondjuk az már kevésbé vicces, hogy annyit mégis tudni róla: az illegális betegnyugdíjazásokban is érintett megyei hivatalt vezette, illetőleg a megye fő olajszőkítőjének, Adrian Tărăunak a sógora.)

Aztán nagy nehezen mégis bepróbálkozott. Hogy azt mondja: "Na jó, jó. Mondok akkor konkrétumokat. Várad sosem arról volt híres, hogy gyártott valamit. Hanem a kereskedelemről és a kultúráról. Nem attól lesz jobb, hogy valami koreaiaknak itt összeszerelő üzemet működtetünk. Vagy itt van a Nagyváradi Ősz. Ezt a rendezvénysorozatot hosszabbá kellene tenni. Meg itt van a Regina Maria színház. Én nem tudom, mi történt ott, de reklám neki sehol, nem is ismert".

Hm. Aztán  az újságírók felhívták a figyelmét, hogy a Regina Maria színház még UNITER-díjak jelöltje is. Emiatt ebből visszakozott is. Felmerült: a Nagyváradi Ősz szerinte akkor hibásan ven  megszervezve? Azt mondja, á nem. A koreaiak beruházását, és/vagy általában az ipari park kihasználását elhibázottnak tartja? Azt mondja, dehogyis, nem, nem.Ő nem akar bírálni senkit. Csak jót akar. A városnak. A közösségnek. Meg ilyenek. Izé. Na, körülbelül itt jöttem el onnan.

Ő az, ott jobboldalt

A legszebb pillanat az volt, amikor a polgármesterjelölt bejelentést tett. "Szlogenem és célom is az, hogy Nagyvárad újra nevessen". :)) No, ezt máris sikerült elérnie.

És hát beindul lassan a kampány. Fogunk mi még nevetni. A szabadon gondolkodók a blődségeken, a kevésbé tisztafejűek kínjukban. Ahogy mindig. Aztán a győztes meg rajtunk, évekig. Ahogy mindig.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr34292706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása