Blogosz

MESE NINCS.

Ápol s eltakar...

2012. április 25. 06:40 - BlogoszEditor

 

Hallom épp, hogy az egyik romániai kórházban úgy megvert egy ápoló egy ágyban fekvő beteget, hogy a páciensnek számos sérülése keletkezett, a bordái is eltörtek. Majd begyógyszerezte, erős készítményeket adott be a betegnek, hogy ne is tudjon beszélni a dologról. Most, hogy mégis kiderült mindez, az elkövető egyezkedni szeretne, hogy elkerülje az eljárást.

Na, akkor elmondok egy még rosszabbul végződött hasonlót. Már el akartam mesélni, de haboztam. Nagyváradon történt, néhány hete, az egyik ismerősömmel.

Agyér-görcs miatt szállították kórházba az illetőt. Vele ment a felesége is. A férfit beutalták, majd a neurológián előkerült egy betegszállító smasszer, aki tolószékbe nyomta a beteget, majd elgurította volna vizsgálatokra. A páciens félig öntudatlan állapotban volt, s tiltakozott a tolószék ellen. Hadonászni kezdett benne, hogy ő nem akar ilyet, hanem a lábán akar menni. S ahogy hadonászott, megütötte a smasszert is. Mire az ott, helyben, a kórteremben - a többi beteg és az illető felesége szeme láttára - nekiesett a tolószékben lévő betegnek. Szabályosan egy jó nagy "ápolásban" részesítette, ütötte, ahol érte! Úgy összeverte a gondjaira bízott beteget, hogy kék-zöld lett. A más baj miatt kórházba került páciens a kórházban szerzett sérülései miatt is ellátásra szorult ezt követően.

Valami hiányzik, nem? Szerintem is. Nevek, időpont, ilyesmi...

Aha: nagyon szívesen nyilvánosságra hoznám ezeket. Csakhogy a történetben van még egy újabb perverz csavar is. Ebben az esetben ugyanis a tettes nem kezdett egyezkedni, sőt: a felettesei megvédték. A kórházban a személyzet egy tagja által bántalmazott férfi családját pedig hallgatásra kényszerítették.

A családtagok ugyanis megkeresték az orvost, elmondták a borzalmas történetet, s  jelezték, hogy panaszt szeretnének tenni. Erre megzsarolta őket az, akinek vizsgálatot kellett volna indítania. Közölte ugyanis a családdal, hogy ha panaszt mernek tenni, akkor elmegyógyintézetbe utaltatja a megvert beteget, "hiszen az közveszélyes". Ismerem az illetőt. Dehogyis az.

A hazai egészségügy viszont annál közveszélyesebb.

Sőt: maffia jelleget öltött immár sokhelyütt. Engem is zsaroltak már. Egyszer azt írtam meg, hogy egyes fogorvosok arcátlanul drágán dolgoznak, kihasználják a pácienst, máskor pedig azt, hogy egy orvosnő halottnak nyilvánított Váradon egy beteget, akit mentő vitt be - végül a portás vette észre, hogy az illető él, s így mentették meg. Mindegyik esetben perrel fenyegettek meg aztán az orvos-maffiózók. A portást pedig kirúgással fenyegették meg.

Igaz, én megúsztam: nem vertek meg. Még.

Ahhoz kiszolgáltatottabbnak kell lenni. Úgy látszik. Betegnek. Na, s akkor majd kap az ember - ha ezeknek a kezére kerül, akiknek el kellene látniuk őt. A baját, azt viszont ellátják. (Ha meg nem is verik - ez valóban ritkább - mindenképp megkopasztják, ez szinte általános.) S aztán takargatják az esetet. A mások sebeit. Az ápolásra hivatott rendszer rengeteg takargatnivalóját.

Omerta van. Igen, ez már sokfelé orvosi szakszó. Akárcsak a paraszolvencia. Vagy az embertelenség

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr474471377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása