Blogosz

MESE NINCS.

()

2012. április 27. 15:19 - BlogoszEditor

 

És hát igen, most például végül sikerrel járt az ellenzék: a sokadik kormánybuktatási kísérletéhez immár annyi honatyát (phü! - ilyen egy szó ez, de gyűjtőfogalomnak elmegy, na) sikerült megvennie, hogy végül az előbb megbukott a romániai kormány.

Aki ennek különösebben örül, annak fogalma sincs. Aki emiatt különösebben szomorú, annak fogalma sincs. Mert aki alapvető - mondom: alapvető, nem ilyen-olyan árnyalatnyi - különbséget lát a jelenlegi politikai pártok között (amelyek ráadásul ugye átjárhatóak, mikor ki kivel, ki mikor hova lép át), annak fogalma sincs.

S aki úgy gondolja, hogy ezt csak úgy felszínesen mondom, nem pedig alaposan átnézve a dolgot, s évtizedek óta figyelve a játékot, annak végképp nincs.

(És bizony sokan vannak olyanok, akiknek tényleg fogalmunk sincs. Főként nekik szólnak az ilyen showműsorok is, mint a kormánybuktatósdi. Vagy épp a választási kampányok. Meg az olyan butaságok, hogy most egy másfajta kormányzás jön. Meg az olyan zöldségek, hogy rövidesen választani lehet jó és rossz - vagy rossz és kevésbé rossz - között a voksolásokon. Azok az idők elmúltak. Sokat fejlődött a politika azóta. Ma már minden egy, lényegében. Csak más a külcsín és a szlogen. Más ettől az, amit lényegében kapunk? Dehogy. Sokan vannak, akik mégis ezt hiszik. S menetelnek is valamelyik banda mögött, hittel, buzgón. Vagy épp " még egy, utolsó utáni esélyt adva nekik". És most is például ünnepelnek, vagy épp csalódottak. Mert azt hiszik, hogy.

Ők ugyanis a választók. És ők kerülnek aztán mindig zárójelbe.)

Aztán amikor ott már nagyon szorongatva érzik magukat, elkezdenek reménykedni a másik oldalban. Nekilendülnek: kitörnek végre a zárójelből.

És forradalmi lendülettel bele is a másikba. Amit nyitva nem is láttak a nagy hevületükben - de mégis, aztán az is rájuk zárul, sokadszor is, ugyanúgy.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr864476652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása