Blogosz

MESE NINCS.

Mézesmadzag

2012. július 23. 19:23 - BlogoszEditor

Érdekelni érdekel, hogy mi történik még, nagyonis, ám annyira alpári kezdett lenni a vége, hogy már nem sajnálom: pont úgy alakult, hogy pár napra kilépek az országból, szabira, kilépek ebből az összevissza húzkodott hínárból, a nyugiba. És épp a népszavazás napjára jövök vissza.

 

Ha ez még népszavazásnak minősíthető. Hiszen már ahogy idáig eljutottunk, az sem volt teljesen legális és legitim: amikor még a parlamenti szakasznál tartottak, akkor szavazatokat vásárolgattak az ügyük előmozdításához. Ám – sajnos – ez ma már a politikai gyakorlat része Romániában, mindegyik párt műveli. Aztán mikor melyiknek jön össze jobban.

 

Viszont immár ott tartanak, hogy a polgároktól koldulnak szavazatokat a referendumukra. Ezúttal az USL. És a lehető legképmutatóbban. Victor Ponta PSD-elnök, kormányfő épp Hargita megyéből üzente a magyaroknak, hogy számít ránk. Igaz, hogy előzőleg a csíkszeredai ülésteremből eltüntette a székely zászlót, de aztán – amikor már ez a szemét szúró jelképet sutba dobták – azt mondta, számítanak ránk. Aha... És már azt is ígéri, hogy a marosvásárhelyi magyar orvosképzés ügyét is megoldja. Hát persze. Épp ő, akinek a kormánya úgy került hatalomra, hogy pont a marosvásárhelyi magyar orvosképzés ügyét is megoldó kormánydöntés elfogadhatatlan voltára hivatkozva megbuktatta az előző kabinetet. És az első intézkedései között volt a marosvásárhelyi magyar orvosképzés ügyének ellehetetlenítése. Mostmár – átmenetileg - „megoldást” ígér. Hogyne: hiszen kampány van. Számítana ránk. A szavazatainkra legalábbis mindenképp. Vagy legalább a részvételünkre.

Hogy segítsünk az USL-t a totális hatalomátvételében, Băsescu félreseprésében. Annak a PSD-nek a burkolt hatalomra jutásában, amely a nagy pártok közül a legmagyarellenesebb volt mindig is.

 

Nos, azt mondják, egy-egy jó kampánnyal legfeljebb olyan 6-8 százalékot lehet változtatni a képleten, a szavazók körvonalazódó döntésén. Körülbelül annyit, amennyi a magyar voksok aránya szokott lenni általában.

 

Szerintem jól nézzék meg, kinek adják. Ha egyáltalán adják. Mert időközben immár úgy alakult a képlet, hogy mégis jó lesz komolyan fontolóra venni: nemcsak a Traian Băsescu államfő leváltására lehet igent, vagy nemet mondani, hanem esetleg a voksoláson való részvételre is érdemes eleve nemet. Még mielőtt az előttünk most elhúzott mézesmadzaggal kötnek végül gúzsba minket is, s megint az egész országot...

 

Nem árt tehát, ha az ember kicsit, pár napig kiszellőzteti a fejét, s vesz egy nagy levegőt, mielőtt ismét alábukik a zavarosba. Próbáljanak Önök is tiszta fejjel dönteni 29-én.

 

Aki így sem értené, annak a kedvéért illusztrálom is az USL szövegét, s annak igazi jelentését.

dnr1.jpg

dkr2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr714673190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása