Blogosz

MESE NINCS.

Kukurikú!

2012. augusztus 21. 14:58 - BlogoszEditor

Háh, megint visszatért Băsescu! Mekkora már ez a zsivány! Persze ne feledjük: ettől nem lesz jobb semmi. Annyi csak, hogy nem lesz rosszabb legalább.

A minden oldalról szorongatott alkotmánybíróság végül kimondta, ami eddig is evidens volt: az USL-féle népszavazás nem volt érvényes. Úgyhogy Băsescu mehet vissza az államfői palotába, Antonescu meg költözhet ki. Ez utóbbi a jó hír az országnak, nem annyira az előbbi.

De persze a nevetséges fordulatok nem értek véget. Ahogy annak idején Victor Ponta beígérte lemondását arra az esetre, ha bármilyen testület kimondja, hogy plagizást, majd ki is mondták, majd maradt... Ahogy Crin Antonescu a mostani dúlásuk elején bejelentette: ha Băsescu visszatér a végén a Cotroceni palotába, akkor ő, Antonescu végleg távozik a politikából. Ó! Látták volna csak aztán ma az arcát, meg hallották volna a hangmagasságát... Ahogy egyenesen hősi pózt felvéve közölte: "Annak idején bejelentettem, hogy ha Băsescu visszatér, én távozom a politikából. HÁT, NEM. NEM TÁVOZOM."

:)) Szegény. Ez az ember akkor sem távozhatna, ha akarna, hiszen sokkal durvább maffiózók tolják hátulról rivaldafénybe. De annyira rossz ujjasbábot, olyan gyenge szereplőt találtak az ő személyében. Még uralkodni sem tud magán. Mint egy kiskakas, úgy kukorékolt ma is - pedig állítólag az állam legmagasabb tisztségét töltötte be: államfő volt. Még ha ideiglenes is. Akkor is: némi méltóság esetleg? És minek ennyire kétségbeesni, ha nem jött be a gazdák terve? A gazd-pol maffia úgysem hagy senkit kiesni, éhenhalni többé, aki szolgálatukba állt. És Antonescu (Pontához hasonlóan) igazán sokat tett a szervezett bűnözés és a politikum egybentartásáért.

És még azt is elárulta ma, hogy megint megpróbálkoznak majd Băsescu hivatali felfüggesztésével. Persze: hiszen az sem zavarja őket, hogy már mekkora humor, hogy sokadszor sem jött össze a leváltatása, de ők szorgosan ármánykodnak tovább, kicsi mocsok hangyák. :)

Ó, te szerencsétlen Románia! Ez a te jelmondatod, ez vagy te, mint mém: "HÁT, NEM. NEM TÁVOZOM."
Na gyerünk! Most csak a fiúk: "HÁT, NEM. NEM TÁVOZOM." Most csak a lányok: "HÁT, NEM. NEM TÁVOZOM." És most mindenki egyszerre: "HÁT, NEM. NEM TÁVOZOM."

És az előbb épp angolul összegeztem a helyzetet, írásban. Innen ugrik be: az "ideiglenes államfő", az ugye "acting president". Hát az. Nagyonis acting ez az Antonescu. Acting hard. És some pretty poor acting there...

Még a bejegyzés betűi is egyre szürkülnek ettől. Látják? Annyit még talán, hogy a...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mesenincs.blog.hu/api/trackback/id/tr944723282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása